• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Jaja. Aspon ted vim, ze existuje vic variant. Kazdopadne my uz ted treba ustupujeme, kdyz chci k necemu prijet a treba trhat jabka, nebo davat klice na okno... tak ani nevim, co delam a kun si tak nejak stoupne bokem no.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... ne, že bych někomu zlomenou nohu přála... ale prostě hodí se, no...

... pak samozřejmě aby se kůň nechal otlapkávat, sahat si do huby na břicho a podobně... ale to předpokládám, že se Sol stejně děláš... ale třeba Foxy si nenechá sáhnout na hlavu, na zubaře jí musí uspávat... majitelka už pět let neřeší, ale kobyla má zjevně s hlavou a hubou nějaký blok (i to prudění kvůli udidlu je imho z toho)... Charlie si zase "nenechá sáhnout na břicho" - dokud nezjistil, že je hrozně příjemné se nechat drbat - ale nechá se drbat jen od někoho, pokud je to člověk, který ho ještě nedrbal, tak ho k břichu nepustí...

... já třeba koně ve stájích ještě cvičím na kozy :-) - jako kozy jim obvykle nevadí, ale chci aby zjistili (koně), že se na ně můžou kozy klidně vyřítit odněkud ze stráně... imho dobrej trénink na srnky atd... poníci už jsou zcela laxní, navíc vědí, že když jsem venku s kozama, tak mám pixlu s nějakou dobrotou (kozy lákám na žrádlo, i když většinou už za mnou chodí i jen tak :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: to po zlomene noze potvrzuju ;)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: chodit přes jakékoliv koňožrouty.... třeba jen šlapat na kus překližky... u nás teda máme udělaný mostek z palet, hnusně to duní, když se na to šlápne. Můžete chodít kolem fáborků, větrníků... můžete dělat pochodová cvičení - že chodí a zastavuje vedle tebe podle tvého tempa. Můžete nacvičit nasedání z ohrady nebo nějakého zvýšeného bodu - aby se naučila, že musí nejen přijít k tobě, ale ještě udělat ty dva kroky přes tvou úroveň, abys mohla nasednout. (já tohle koně učit musím, mám nepohyblivou levou kyčel a bez sedla nenasednu ani nesesednu pokud nejsem výš). Učit jí, že když nasedáš, tak musí stát - bez ohledu na to, jak jsi nešikovná a kolikrát jí u toho nakopneš - u nás se to učí koně na hippoterapie (pže holt když na ně nasedá člověk, který má problém se pohybovat, tak je neohrabaný) - ale může se to hodit, až si zlomíš nohu, nebo tak...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tak pro vas to bude asi ustupovani na holen, proste ji nechas ustoupit do boku od sebe, ono se to hodi ze ano ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ja to vidim na jakysi pohyb po primce :)) Pro nas tedy.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: nevim, jak je definovanej side pass, ale prekrok a ustupovani neni to samy. Ustupovani je, kdyz kun ustupuje na jednu stranu a diva se na druhou, a je to lehci nez prekrok, kdy ustupuje do toho smeru, kam se diva. Prekrok je tezsi na poskladani nohou a ohnuti ve hrbete a vubec uz je to pokrocily cvik.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Stani na miste uz nahodou umime! A nejak mi prijde trochu ujety nazyvat jednu vec trikrat. Jednou pro jistotu cizojazycne, aby to vypadalo dulezitejs.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: podle toho kam se bude u toho chozeni bokem divat se tomu rika ustupovani na holen nebo prekrok, ale Leann ma v tom svym working equitation jeste termin side-pass, tak si vyber :D mohla bys predvest perfektni nehybny stani na miste zatimco budes kolem kone metat salta vpred i vzad ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Zitra je svatek a ja mam svatek! Tak pojedu za Sol. Prijmam vyzvy na nejakou vec, co bysme mely predvyst. Predem rikam, ze jsem na ni ted posledni mesice skoro jen jezdila, tak bych to rada zitra nedelala, aby se ji to neznechutilo. Ale mam v planu ji ucit ze zeme takovy to chozeni bokem, treba pres kavaletu, jen nevim, jak se tomu rika.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    VAMPY: já jsem právě čekala, že se někdo chytí :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    v dohledné době mi přijede kůň, mám pro něj stání (nechci tomu říkat výběh, ale mrňavý to taky není), je to samozřejmě to, co bylo volný, takže na to budu muset mrknout, co tam je a není, co je v poho a co ne... nějaké nápady na co koukat, na co si dát pozor atd.... je tam napáječka (musím zkontrolovat nakolik funkční), krmenej kůň bude 2x denně... není tam podle mě nic právě na to seno, takže budu muset někde vyhrabat něco, aby se mu to neválelo v bahně...

... no a vůbec... nový kůň na ranči... nějaké tipy a tak?
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: a já si naivně myslela, že tam fakt bude kůň:-D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    https://www.facebook.com/RantPets/videos/573544669450540/

jedno nunu video, mi se libi jak ten konik je pozorny a nezny :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: ja tedka palila posekane bodlaky a nake shrabane listi a dym byl husty! akroat je dobre to prolozit nejakyma staryma krabicema aby to vubec horelo :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Mhmm! Pristi vikend tedy! ZKusim urvat nejakyho fotografa zase.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tak to budou mit asi dost na salamu. ale jo, do bitev se petardy budou hodit. Ad dymovnice, staci zapalit dostatecne vlhkou kupicku listi ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ja jsem si nakoupila petardy! A jeste chci dymovnice, ale ty velky stoji jedna dve kila, tak az po vyplate. A taky jsem sol vzala jednou na strelnici. Ale teda nasi kone maji vybeh v udoli mezi trema strelnicema a jednu maji ta 50m od vybehu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tak trenink policejnich koni znam, to jsou prave ty hodiny blbnuti, kam se hrabe plachta! od strelby az po pruchod ohnem. No ale taky na to kazdej neni a obcas se nektery musi vyradit, pac to proste psychicky neda...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Obcas vidam policejni kone na letny, kdyz se hraje na Sparte. Vetsinu casu tam stoji vyrovnani v rade a cumi. A mam pocit, ze kdyz to ty policajty prestane bavit, tak se jednou projet do parku.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam