NYEMI: a nebo prostě vnímá to, jestli mám nějaký cíl.... on je fakt trail horse, on potřebuje "někam jít", ne jen běhat dokolečka... on jízdárně nerozumí, on to dělá protože to po něm chci, ale když jsem ho dneska vzala na trail, tak mi přišlo, že najednou se mu rozsvítilo a hrozně se uklidnil (a to prosím navečer, zavlekla jsem ho do černého lesa - se vstupem na ten trail má většina koní problém - je to z kopce, zarostlé stromama, je tam tma atd.) - jako měla jsem ho na vodítku, takže jsem šla první, ale zdaleka nebyl tak rozpačitý jako když chodíme po stájích...
... no on to vůbec byl zážitek... jsem vzala děti - dcera jela na poníkovi a syna jsem měla v záloze, kdyby se poník nějak plašil - a poník skutečně byl poněkud nervní... no jo no... ale u tohodle poníka těžko říct... ve stájích je šílený bugr, zrovna se to semlelo, že se mění osazenstvo a ti co zůstávají, tak se různě stěhují - od prvního máme novou managerku, tak se věci různě hýbou, uvidíme jestli k lepšímu (z mého pohledu ano, ta původní mgr tam byla osmnáct let a byly různé zvláštní dohody, každý platil jinak - a třeba poníci jsou v jednom výběhu dva a každý platí plnou cenu, zatímco jinde je ve dvojitém výběhu jeden kůň za poloviční cenu - tj. čtvrtinu toho, co platí ponclové - a podobné radosti)... to nic nemění na tom, že ve stájích je pěknej zmatek a koně jsou vycukaní...