• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: koukam na ty fotky na fb a Mikulas ma to udidlo zapnuty naopak..tam kde maji byt licnice ma otez a vice versa.. ehm just sayin ;)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: a mela jsi retez k rinceni jako spravny cert? jinak je to bozi :)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    fap fap fap

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: foťák mám v plánu, ale už se vidím, jak honím čtyři kozy a ještě u toho fotím :-)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: vyfotit prosím :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: to jsi nadšenec... já jsem koupila vánoční mašli a kozy dostanou mašle.... a nazdar...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: viď taky si tak připadám
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    GIO: Byl, jen neni videt. Protoze mobilove fotky nejsou etalonem kvality. Je to polozeny pres sebe na zemi.
    GIO
    GIO --- ---
    NYEMI: aha skoda tady jeste nebyl no.)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    GIO: Byl, byl. Obslehla jsem to podle nejaky fotky, kde to tak bylo. A ted toho trochu lituju. Ale tak, na prvni pokus dobry, no.
    GIO
    GIO --- ---
    NYEMI: proc tam pribyl ten prustrih v miste tvoji nohy? puvodne tam nebyl, ze?
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: no dík...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Apropos, tady je pet rano a ja jsem prave dodelala kabatecek na svy zitrejsi mecheche. A taky lolzastavu. A vlastne jeste nasila rolnicky na konskej postroj, opravila cabraku a zasila si kalhoty!

NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Vitej do sveta Psa.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... no a teď ty méně veselé historky - naši načůral horsmanšip odborníci zase bodovali - ta babice, co jsem jí viděla tlouct koně po nose, tak prý honila plňase na kruhovce - plňas s vyvalenejma vočima, narážel do ohrady... uááá...

... a teď večer, když jsem šla zkontrolovat Neda, tak koukám, že jedna z hysterickejch kobyl vedle šíleně kulhá (v podstatě poskakuje po třech)... psala jsem managerce, tak prý se na to podívají - problém je, že majitelka tam nechodí, nemůžou jí nijak sehnat, kobyly by potřebovaly upravit nohy... jsou důchodkyně, mají různé problémy beztak... managorka jim může tak maximálně ty nohy vyčistit, ale nemůže do kobyl zasahovat...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak dneska jsem byla znovu.... málem jsem vyměkla, blížila se fronta, nárazový vítr... pak jsem si říkala, že bych neměla měknout a že Ned je na "počasí" zvyklý... no moc se mu to nelíbilo a v pár momentech se snažil točit zadkem k větru (ani se mu nedivím - a to jsem vybírala trasu lesem, kde to tolik nefouká)... ale šílený jsou ty jeho zkratky... jdeme serpentýnama a on kouká dolů na tu cestu pod námi a už by se hrnul dolů strání, uf... kdyby byl trochu blbější, tak by to asi bylo jednodušší :-).. .ale stihli jsme to než začalo lejt, tak dobrý...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Nakonec si za sebou nechame jezdit sanitku, kterou bude ridit McGyver. Abysme byli pripraveni na vsechny moznosti, samozrejme.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    .... dneska jsem vyrazila na Nedovi sama na trail... poctivě jsem si uložila do telefonu číslo na dispečink rezervace, kdyby se mi něco stalo. Neměla jsem lékárničku (Nyemi!) a dokonce ani nůž, natož pepřák.... přežili jsme to (jeli jsme cca patnáctiminutové kolečko na druhé straně potoka, v podstatě na doslech od stájí :-))

Jsem vedle sebe - po tom peklu, co jsem měla s Foxy, tak najednou kůň, kterej "funguje"....

(ale nůž do výbavy pořídím - situaci že se kůň do něčeho zamotá a bude potřeba něco uříznout, si dokážu dost živě představit. S pepřákem nevím - jako jsou u nás pumy, ale nemyslím, že by puma šla otravovat koně).
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: škoda že se nezdařila zítřejší služební cesta na konferenci do Prahy, to už by stálo za úvahu přespat do pátku a jít se podívat na Kladno (a pak najít nějaký večerní páteční spoj domů :-/)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: nase kone, to je takovy spis moravismus, co to dela na Kladne? :)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jeste sem! Urcite jsou tady lidi, co nepisou, ale koukaj. A treba ma nekdo haranty a je z okoli. Sirte a prijdte!

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a já dneska taky byla na vyjížďce... kůň to asi snášel líp než já - já jsem vycukaná z problémů, který jsem vždycky měla s Foxy... Ned si nastoupil do lesa, prošel různé hot spoty bez mrknutí oka... akorát v poslední fázi návratu to chtěl brát klusem, což jsem se mu snažila zatrhnout... taky asi trošku bojoval s tím, že by měl jít druhý - holt šéfův kůň je zvyklý, že tomu velí :-)... takže nakonec udržet dva koně (ten druhý je plňas, bývalý závodník) že půjdou vedle sebe po cestě považuju za velký úspěch...

... a pak jsem ho vyhodila na kruhovku, než všechno sklidím a nechtělo se mi ho nikam vázat, takže jsme na kruhovce i čistili - držel, nastavoval nohy, ani se nehnul dokud jsem neskončila...

... jenom teda asi mu budu muset dostavět stěnu přístřešku - ten blbec si vyhazuje seno z vany až za elektrický plot - a ráno dostal ťafku do čumáku, jak se natahoval pro zahozené seno... jako nechápu, že se v tom musí tak strašně rýt... asi mu tam fakt budu muset dát nějakou zástěnu...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam