• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: plnasek by potreboval trosku upravit papucky ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Chladasove ♥ A ten andel je dobra pieta :))
    PES
    PES --- ---
    Foceno mobilem. Jen staženo a neupraveno...

Majitelka "mlaďošce" našla jezdce, který jí přes týden bude "dávat do těla", protože teď nemá bohužel čas jezdit ve všední dny sama...
    Mladoska s novym jezdcem

Plnokrevník už byl netrpělivý vyrazit
    Netrpelivy plnokrevnik

Shirská kobylka si užívala mumraje (má hodně povahově podobné vlastnosti jako popisuje NYEMI u Sol - také je zvědavá, také klidně postojí v mumraji...)
    Palm Springs commercial photography
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja jsem zjistila, ze zejtra jedem jeste jednu mikulasskou, tantokrat jen do Libuchu. Tak se tesim, ze budu moct zase legitimne narvat na kone barevny hadriky.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: OBRAZKYYYYY!
    PES
    PES --- ---
    Mikulášský průvod proběhl úspěšně a bez nehod, jeden plnokrevník (bývalý dostihák) sice při doprovodném ozvučení z vesnického rozhlasu vzpomínal do léta běhání po dostihové dráze a na rozdíl od běžného flákání se (i při chození do terénu je tlačivý) od začátku "tancoval", svého parťáka z výběhu celou cestu popoháněl nosem, aby šel rychleji a nezdržoval :-)

Až se mi povede stáhnout modrozubem a přebrat fotomomentky z mobilu (a bude něco stát za publikaci), tak nahodím...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Pointa je, ze pokud je potreba sila k ovladani toho zvirete, tak je neco spatne. Protoze ho do rozhodnuti tlacis a nedela je z vlastni vule. Az kdyz sedis na koni, kterej na ty hlave nic nema, je to proste neco jinyho. A nemam na mysli kone, co jsou vycviceny voresi, ktery zlomi nejdriv udidlem. Mluvim o zvireti, ktery dela svobodny rozhodnuti s tebou spolupracovat.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: simte nikde, neres to, nechci se hadat o udidlech
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Kde jsem tohle rekla?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Nojo, pan Kral by mel delat vic veci. Treba si presat porizovat spoustu novejch koni a doufat, ze nejakej z nich bude konecne tahat. Protoze mu to moc nejde. Kdyby se radsi soustredil na jednoho kone a poradne ho to trpelive naucil, tak by to bylo lepsi. Ale to lidem proste nevysvetlis.
    Na druhou stranu je pan Kral dost milej a hodnej clovek, co se s nim da normalne mluvit.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: nj, zatimco kazda bezudidlovka neboli, ze :) to je fuk, kazdopadne by se ten pan Kral mel podivat do prirucky, jak se ten kimblewick zapina ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Kazdy udidlo boli. Ze tomu tak neni uverim, az kone zacnou mluvit a reknou mi, jak jim pripada skvely mit kus zeleza lezici na dasni.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Kazdopadne byla jsem pozadana o report, ale letos nebylo nic extra zvlastniho. Takova prijemna vyjizdka na Kladno, co mame za rohem, a pak prochazka do centra. Loni jsem kone vedla, letos uz to nebylo treba. Nejen, ze Sol nebyla vyplasena, ale dala se normalne ovladat ze sedla a to jednou rukou, protoze v druhy jsem tahla ten klacek.
    Co je absolutne skvely, a nevim, jak jsme toho dosahli, je ze kdyz ji reknu stuj, tak stoji. Kolem se motaji lidi, lezou, kam nemaji, hulaka hudba, blikaji svetla, oba kone, co meli stat v rade vedle nas se furt snazi nekam utyct... No a Sol se rekne stuj a stoji.
    Cabraku jsem na ni davala po ctvrty, a uz ji to vubec nepripada divny, netvari se u toho utrpne. Rada bych si myslela, ze se ji tyhle akce i libi, na vsechno strasne kouka a zkouma to, rada hrabe na lidi. Neodmita reagovat na moje povely a tak. Je to strasne skvely.
    No, a letos uz jsme meli vlastni policejni hlidku, i dost ovestovanejch lidi na zemi, takze kone meli svuj prostor a bylo to nejak organizovane.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tak ono udidlo prave bolet nema, pokud ho teda nezapnes blbe ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Na mne nekoukej, ja bych udidla zrusila. Pokud lidi potrebujou bolest k ovladani zvirete, nemaji mu lizt na zada. To je proste muj nazor.
    ALespon, ze ja to nemam obracene :P
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: spis nelol, ma to v ty hube hrozne vysoko a musi ho to tlacit :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    kde je zbytek mikulasich fotek?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: koukam na ty fotky na fb a Mikulas ma to udidlo zapnuty naopak..tam kde maji byt licnice ma otez a vice versa.. ehm just sayin ;)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: a mela jsi retez k rinceni jako spravny cert? jinak je to bozi :)))
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: IMHO přetechnizované, potřeba baterií... Ale ona NYEMI určitě časem něco vymyslí a překvapí nás tu...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: ja bych tam dala cervene ledky!
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam