• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Teda, mne ten clanek neprijde nijak prinosnej. Jedina dobra vec na nem je, kdy ten autor rika, ze lidi maji kone na provoz na silnici pomalu privyknout. Ale jinak je to takova snuska blabolu.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tohle mi přijde dost dobrý.... jako jo, obvious is obvious, ale není od věci si občas dát opáčko

Nebezpečí v terénu: S kým se můžete potkat | EQUICHANNEL.cz
    http://www.equichannel.cz/nebezpeci-v-terenu-s-kym-se-muzete-potkat
    PES
    PES --- ---
    No jo, pejsek... A teď si představte, jak "systém" semele majitele koně...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: haha :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jsem neutrální, nemůžu se rozhodnout, jestli nesnáším víc cyklisty nebo čokly :-)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: mops...pejsek byl mops, bože já si představovala rozzuřenho pitbulla v plném rozběhu a paní jde s soudu za 8kg velkého prda....wau, doufám že pes je celej
    vždycky když jdu venčit někam, jako třeba takhle na závist a najednou mi nad hlavou proletí magor na kole, vraždila bych, když kua ta pipina vidí že se tam motá čokl tak přibrzdím a ne že budu dělat "mám bebí a za všechno může mops" tch tch
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nojo, podle clanku se zda, ze panicka holt nemela zvire uplne zmakly. A jestli to skutecne bylo za provozu tak divokyho, jak pisou, tak asi nebylo moudry nechat psa na volno.
    PES
    PES --- ---
    Cyklistku srazil k zemi pes, panička jde k soudu – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/krimi/388526-cyklistku-srazil-k-zemi-pes-panicka-jde-k-soudu.html
    aneb proč je vhodné mít vážně dobrou pojistku i na koně...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jeste malej nasup z patku.

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak jak jsem se tady před pár dny smála tomu, že mám s sebou vozit nůž, tak dneska jsem těžce litovala, že ho nemám. Strávili jsme den příprava a průvodem atd., do stájí jsem se dostala v půl třetí, vybalit atd. a pak jsem šla za Nedem, jen jsem rychle očistila (ehm, už fakt není bílý, ani šedivý, je flekatý - ale zase mám "radost", že zjevně už je natolik zvyklej a otrlej, že si lehá :-)), hodila na něj sedlo a jela ho projet dokola rančem (do lesa jsme nešli, šílený bahno a mě se prostě nechtělo, vstávala jsem v pět ráno, byla jsem ráda, že jsem byla ráda). Cestou jsme potkali majitelku s Foxy, tak jsem sesedla a nechaly jsme koně se očuchat... pak jsem zase jezdila a když se vracím zpět, tak vidím Foxy narvanou mezi kruhovkou a jízdárnou, v podstatě sedící na zadku... celá se třásla, zamotala se do lan (proč jí tam majitelka pustila, když už několik let víme, že ona bezpečně rozezná elektrickej ohradník od provázku a ty provázky fakt nerespektuje), nemohla se zvednout na zadní.... takže se stáje rozprchli, první doběhla nějaká slečna, co měla nůž v autě zaparkovaném nejblíž a Foxy vyřezala ze špagátů - Foxy se vyřítila a lítala jak magor (zaplať pánbůh, když jsem jí tam viděla třesoucí se, tak jsem myslela, že má něco zlomenýho)... no lítala i kolem nás, jsem Neda zaparkovala mimo cestu a počkali jsme, až se přeřítila a šla do háje :-))... ale kdybych měla v sedlový brašně (když už je mám) tu kudlu, tak to mohlo být vyřešené rychleji....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Absolutne epesni fotky. Je to parada, jak ti kone slapou a vsichni vypadaji strasne pohodove, dokonce i kdyz kanal zerenozicky.
    PES
    PES --- ---
    Toho černého bahňáka Vobluďáka (teď pečlivě plní význam toho pojmenování) jsem raději ani nefotil, když mne z ohrady přišla přivítat hrouda bláta (ale v tomto počasí to ani nemá smysl nějak čistit a majitel se také nejspíš neukáže dokud bude bláto...)
    PES
    PES --- ---
    A ještě nějaký z cesty zpět a stačí...
    Way home

To je vrchol! Na tom asfaltu vážně není nic k zakousnutí...
    Way home

Na některé se bohužel nedostalo (nepřijeli majitelé) a tak museli zůstat v ohrádce (tihle jsou dočasní a parcela trpí vysokou hladinou spodní vody táhnoucí se stejně jako mlha od sousedící řeky)
    A na nas se zapomenulo...
    PES
    PES --- ---
    Odvodňovací kanálky žerou malé nebohé shagya arábky (kdyby mu nebylo už těsně přes 20 a neznal to všechno, ale přesto si to neodpustí), zatímco huculové na kanály tak akorát prdí...
    Shagya a kanál

Na dlouhé ulici (výřez) část průvodu
    Procesí

Chvíle pózování před místním domovem důchodců, kteří se každý rok na průvod těší
    Pred domovem důchodců

Čert dohání (své) "fríse" (přijeli i když už jsou v jiné stáji), ale bohužel třetího těžkotonážního chladnokrevníka (s vozem) s sebou nevzali, protože se dopoledne tak vyválel v bahně, že byl prostě neprezentovatelný (prase jedno percheronský :-) )
    Cerne perly - frisove
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: shirka je dobrej salamek, pry kde je naky jidlo? :D
    PES
    PES --- ---
    A fotečka na sluníčku i s nějakým pozadím
    Původ na silnici

Shirka v provozu (stále zvědavá)
    Shire on the road...

Shire on the road

Na náměstí okukovala místní keře (co kdyby):
    Shire and bushes

Kromě ulic bylo nejvíce obdivovatelů na náměstí:
    Namesti
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: chjo zas tri mesice sracek, ja chci zmrzlo, setrim si na trvale mrazy jeden vybeh a furt nic
    PES
    PES --- ---
    ...a jak tehdy všechny ty v šatičkách oblečené krásky klepaly na konci kosu a slézaly (padaly, sklouzly) z koní trochu promodralé a s cvakajícími zuby :-)))
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: není a nejspíš ani nebude (naposled se tahle konkrétní akce potkala se sněhem a mrazem - pokud místní dobře pamatují - před 4 lety)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ale jinak je teda husty, ze se jede Mikulasska a nikde snizek a andelovi je videt kolinko.. ja se pri rozvazeni sena zpotila v rozepnuty bunde, kde je ta zima jako?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam