• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jojo jsem zvedava na progres... jinak 4-6 tydnu neni tak moc, aby clovek nemohl kone nechat v dobrem ustajeni, ale samozrejme nevim, jak to tam u vas probiha...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: myslím, že to nebude tak zlý - vím, kde bude, můžu tam na něm jezdit. Má tam stádo, majitele.
    My v létě hodně cestujeme - jednak rodinná dovolená, jednak jezdím s dětma za prarodičema do Česka - musela bych složitě hledat kdo se mi o koně bude starat o 4-6 týdnů v létě. V létě je u nás klidně čtyřicet, v horách nikdy takové vedro není. A těch našich 1400 akrů rezervace je fajn, nicméně zase tak strašlivá rozloha to není, aby se to časem neomrzelo. A letos fakt musím naplánovat, že se do hor pojedeme podívat na dýl, ideálně si tam švihnout brigádičku, abych viděla co a jak...

... no jak vidíš, vymyšlený to mám moc pěkně :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: tak to se ti bude tezko vracet ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Clovek ma proste chut se rozplyvat a vsem to nejak sdelit, protoze ten zazitek je jedinecnej. Tak, tak! Ale drsnokonaci za tim uslysi jen zvatlani. Remcyremc!

Zitra jedu za Sol, ale mam odpocivat, takze zadny jezdeni nebude. A na jizdarne je totalni bahno, takovy neni ani ve vybehu. Tak premejslim, co budu delat...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: žvatlá... ano, ono to zní tak slaboduše, ale bylo to úúúúžasný.... taková pohoda...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Absolutne ti rozumim. Aspon uz nejsem sama, kdo tu vzdycky zvatla, jak byla vyjidka strasne uzasna :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jen takový výkřik... miluju svýho koně... :-)

šla jsem se rozloučit (budeme na horách) a do lesa se mu až tak úplně nechtělo, ale šel... a pak zpátky jsme se domluvili, že pokud půjde lážo plážo, tak že já ho nechám na pokoji... a pak jsem se usadila, držela jsem volné otěže jednou rukou (aby se mu nezamotaly pod nohy) a brouzdali jsme zimním lesem domů... na křižovatkách se vždycky ptal, jestli jdeme fakt domů - a ani se nesnažil žrát.... prostě děsná pohoda a romantika...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    UAGH!
    3. lekce pozitivní motivace koní aneb bez tlaku to také jde
    http://www.youtube.com/watch?v=7fMeKtaKWSk
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: A ted mi dosla jeste jedna vec, rika to v 10.45. Ona toho kone uci tim, ze signal da pote, co to kun sam udela. Casem si to spoji s tim ukonem a pak muze prvni dat signal a on reaguje. To je genialni! Absolutne! Protoze se nemuze stat, ze kun dela neco, co po nem nechce a on nevi co.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: Aaa, etericky blabla o energii :) Jenze... kdyz se nad tim zamyslim, tak je to pravda. Mozna, ze nejaky vytrenovany jezdci tomu rikaji "jezdi na myslenku".
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jutub mi vyplivl doporuceny videa. A nestacim se divit. Ta baba je skvela! Hlavne ten uvod, kde rika, ze trenovani je dialog. Boze, tesat do kamene!

4. lekce pozitivní motivace koní aneb bez tlaku to také jde:-)
    http://www.youtube.com/watch?v=GdxNeAEq2-w

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: ok, souhlasím s tebou s nesouhlasem že existuje klasickej kůň :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Takovej klasickej clovek, to je treba slusnej Cech :P
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: ok, spatne jsem se vyjadrila, tak jinak "nesouhlasim s tim, ze existuje klasickej kun" .)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: tak to je na diskuzi, co kdo považuje za "klasickýho" koně... :-)... ale asi by nevedla k žádnému podstatnému zjištění (nejspíš tomu, že nejvíc záleží na povaze, věku atd.)... Ned je obstarší, cca 16, QH... bude se nejspíš chovat jinak než tříletej plňas...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: proti tomu nic, ja jen ze nesouhlasim s tim, ze klasickej kun se nemusi hybat, pokud to neni nezbytne nutne ;)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: tak jasně - na prdlouších jsem mohla jezdit už dávno, ale připadám si na to moc stará :-)) (a že jich ve stájích máme - tří až pětiletí plňasové zachránění od salámu - myslím, že dva jsou ještě volní)... pohyb v kroku je nakonec většinou složitější disciplína (na koňskou hlavu) než úprk - a je rozdíl mezi tím, když kůň někam pěkně cválá (dle pokynů jezdce) a když se "urve" a běží honem "na seno"... až se Ned naučí chodit, tak můžeme i pro mě za mě cválat - ale nebudeme cválat jen proto ,že on si myslí, že je čas na večeři :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Jojo, trysky pres pole smer staj.

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: tak s tim nesouhlasim, ne kazdy je tak pohodlny, prdlousi vysoko v krvi naopak pohrdaji pohybem v kroku, to je zbytecne, pry bud se past, anebo cval :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: ten můj tydýt navolno neskáče.... když ho strčím někam aby se proběhnul, tak chodí za mnou s nechápavým výrazem... si myslím, že v podstatě je klasickej kůň - pokud se nemusí hýbat, tak se nehýbe :-) (ledaže by to bylo směrem domů, k senu :-)) - to má najednou křepký krok :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mela, fuj.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam