mám z dneška zajímavou story s koněm a poněma - nejsem si úplně jistá, co se tam stalo :-)... poníci na kruhovce než jim vyčistím výběh, pak jsem si přivedla Neda. Sugar, ten lekavý poníček se hrnul k zábradlí a začali si s Nedem očichávat nosy... ale fakt jako dlouho, nedělali nic "divnýho", nekousali se, nepokládali uši, prostě se tak ňufali... Charlie, ten druhej poník tam pohrabával nožkou, pak se začal sunout tak, aby na Neda taky dosáhnul - a Sugar se naprosto nekompromisně nacpal mezi něj a Neda - k Nedovi ho vůbec nepustil... Všichni tři se znají, mají spolu tréninky, občas vyjížďky (počasí moc nepřeje), často se takhle střídají (že uděláme poníky, pak Neda nebo naopak)... jo a všichni tři jsou valaši (není tam ta "ženská", co by do toho vnášela chaos)...
... i když vlastně s kobylou mám dneska taky zážitek... je tam ženská, která svojí kobylu přes zákaz manažerky prostě vypustí volně po stájích... kobyla tam chodí, popásá se (no comment)... teďka ovšem situace, že se kobyla popásala na cestě, po které jsem potřebovala projít s Nedem - je to polňačka pro auto, ale na jedné straně příkrá stráň nahoru, na druhé příkrá stráň dolů, všechno podmáčené, takže bylo jasné, že se musíme vyhnout na té cestě... tak jsem doufala, že si to koně vysvětlí a vysvětlili si to, vyhnuli jsme se... vlastně se koně obešli, kobyla sice sklopený uši dozadu, ale šla Nedovi z cesty, já si jen hlídala, abych se neocitla mezi nima (jedna ze situací, kdy mi fakt ten kůň zcela volně chodící po prostoru VADÍ)... já jsem strčila Neda do výběhu a najednou koukám, kobyla si to mašíruje nahoru za námi... za ní zpěněná majitelka - kobyla asi nikdy neviděla že tam nahoru "taky chodí koně" a rozhodla se to prozkoumat... tahle cesta vede k silnici (nejsou tam žádná vrata, respektive přes den jsou otevřená, aby mohla projíždět auta), tak doufám, že to třeba majitelku trkne? Že to není úplně bezpečný nechat kobylu "jen tak"?