• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: o metabolických typech nic nevím, ale QH by měli být koně, co si vystačí s pastvou - takže mi z toho logicky vychází, že ta vojtěška je nadbytečná... akorát, že jsem nad tím jaksi moc nepřemýšlela na začátku, šla jsem cestou nejmenšího odporu...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jestli je jinak zdravej, tak to zvladne, ale spis mi prijde jako metabolickej typ ponik a pro ty je votejska taky zbytecne moc energeticka.... sleduj ho a uvidite
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: díky, promyslím.... proberu s trenérkou, jestli jí přijde taky moc vyžranej.... ty játra jsou dobrá připomínka, to mě nenapadlo...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jo stahnout vojtu a dat seno, ona je super pro kojici kobyly nebo rostouci kone, ale pro staryho pardala ktery je dobre zazivny je mozna az moc, precejen protein jetaky energeticka zivina, akorat jeji zpracovani vic zatezuje jatra nez ten sacharid
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: momentálně se tankodrom změnil v bažinu ze psa baskervilskýho.... jsem při úklidu bojovala při každým kroku o holinky.... takže s tím sportováním to nevidím až tak valně...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Vic sportovat :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: no, na to jsem taky čubrněla - že krmení vojtěškou je levnější než senem.... zatím se nezdá, že by mu to dělalo nějaké problémy, ale kdyby tloustnul tak co? Připlatit za "obyč" seno? KOzy mi po vojtěšce tloustnou, ty musím hlídat... poníci taky myslím vojtěšku nedostávaj...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: vojteska je levnejsi nez obyc seno? subyduby amerika! jako on by se bez ni imho obesel, ale tak pokud mu to nedela jine zdravotni problemy... no ale pozorouj ho, klidne i kazdy mesic vyfot a kdyby ti moc nabiral, tak to res, obezita je pro kone skodliva stejne jako pro lidi, trpi klouby a on uz neni mladik...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    no já vím, oni jsou takoví... prdelatí :-))

ANABEL_LEE: funguje to tak, že stájník v osm a ve čtyři rozveze seno. Ráno dostávají vojtěšku, večer klasické seno. Za příplatek může mít jen seno. Extrašpeky bych si musela krmit sama. Máme 72 koní, takže se krmí cestou nejmenšího odporu....
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: no QH je prave masnak, oni maj i geny pro zdvojene osvaleni ne nepodobne tem kravskym :) a cim ho krmi, jen senem neb i nejake jadro? btw nedokazu si predstavit mit nekde ustajeneho kone a nemit vliv na krmeni, jak to tam funguje?
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: však právě především ti QH byli takto zařazeni mezi "skoro poníky" a "masné plemeno" :-) (konec konců ten kdo to říkal věděl na co naráží - muskulatura stavby QH je celkem nepřehlénutelná už od hříběcího věku...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: na krmení moc vliv nemám...

PES: já ti dám masné plemeno!!!!!!!!!!! Nedoušek je QH
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: však také nemá "arabské vytrvalostí plemeno", ale nějaké americké "masné" (jak někdo říkal v žertu)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: anebo min krmit :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: no jo no, budeme teda asi muset víc makat :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: noo jako v idealni telesne kondicic na vytrvalostni zavody fakt neni, spis pritoustlej,z toho co je videt :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: fakt ti přijde vypasenej? Ehm... mám se nad tím nějak zamyslet? On má šílenej zadek a vlastně i předek, jak chodí v horách těžký terény, tak prostě je hodně svalnatej - ale jestli vidíte vyžranej pupek, tak ho budu muset asi víc kontrolovat...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: kdo, kůň nebo já??? :-)) (obávám se, že kůň se u nás má jak prase v žitě - žádné tahání se o seno s třiceti dalšíma zvířatama, všechno pěkně až pod nos a určitě se nenamaká tak jako "doma".... (no a já... po vánocích ani nemluvě...)
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: pěknej, vypasenej :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tady náš tankodrom - to po týdnu sucha....

nejsou si podobní, ale stejně je to srandovní pohled - malej a velkej

a tady klasickej Nedouš... nějak "se" zapomělo ho držet, hlídat, vázat.... a on prostě čeká, až se lidi zorganizujou (já jsem běžela řešit třmeny poníkovi)

a tady něco pro Nyemi - kůň coby cvičební náčinní :-))

vím přesně v kterém momentě fotka vznikla a rozhodně to nebylo tak divoký, jak by se zdálo, ale vypadá to dobře uhozeně :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam