• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: ten výraz napravo je fakt boží :-))
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    tak jeden sud no :) a lemra co nezmenšila fotku

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak zase pro změnu koza.... a nějací islanďáci a tak.... ani tam není moc vidět tankodrom :-)
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: tak my mame vlastni hengr i auto, takze resime akorat benzin.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Tak rozhodne hodne stesti.
    Ja se snazim propasovat na larpy vsude, ponevadz je to neco, co uz nejaky ten patek delam. Ale vetsinou narazim na problem odvozu. Je to proste moc drahy a rentier jeste nejsem. Tak mi staci, ze jsem se ted dala do tymu s nejakejma sermirskejma spolkama a budu vystupovat v okoli s nima.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: vidis, a my jsme zrovna premysleli ze pojedem.. min kolegyne ze staje vazne uvazuje.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Rozhodne muze byt zabavny mit kone na larpu, sama to delam. Ale jak rikam, je to dost z ruky.
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: tak ja myslela ze jde o zabavu a ne o slevu na vstupnym:)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Nesleduju, nejak tam neni o co stat. O larpu vim. Pokud neni clovek z okoli Rozmitalu, pochybuju, ze by chtel tahat hajtru pres pul republiky a vysolit majlant, aby me vstup zdarma...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    heele nyemi sledujes furt puvodni konsky klub? jakasi slecna tam zve konaky na larp:)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: ano, za ta léta ve stájích (a pochopitelně i interakce s lidmi - uživateli výpočetní techniky a elektro-zařízení, neb tam je to přístupem k užívání dost často také dobytek) se vypracuje specifický pohled na téma rozměry, robustnost a bezpečnost. Bohužel plno lidí tomu nevěří a potom musí (často zbytečně) vynakládat dodatečné prostředky na vylepšení to původního, co bylo zařízeno ve stylu "to přece musí stačit"...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Priznam se, ze od ty doby, co uz doma mam pres dvacet let smecku cincil, jsem velmi dobra v odhadovani "co vsechno a v jakym dosahu se da vozrat". Clovek uz tak nejak mysli v jinejch rozmerech (rozmer "je to dost daleko"?).
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: a co teprve kozy.............
    PES
    PES --- ---
    Koně naučí dělat věci robustní a snažit se vychytat co nejvíce potenciálních slabých míst :-)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: tohle už je jen ta "třešnička" na závěr (asi se nudí hříběcí dorost), stejně už ty napaječky byly několikrát rozkopané a tím pádem opravované (majitelé udělali chybu, že napaječky trochu "trčí" do prostoru, takže se k tomu koně dostanou i z boku a to občas vede ke konfliktům, které nakonec odnese ta napaječka, která uhnout nemůže). Prostě program na další rok (jak se zjara zlepší počasí a terén) opravit, předělat, udělat robustněji, lépe zadělat, zamezit přístup z boku (zvláště z té strany, kde to je blízko rohu výběhu, když tam je "chycený" kůň jiným dominantním, tak je napaječka v ohrožení)...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: jo, to mi delala jedna mlada arabka, co jsem ji na jare mela na boxe po operaci kyly, desne se samozrejme nudila, takze tu penovku zacala rozebirat, no nastesti jsem ji chytla pri cinu a pak to resila omotanim potravinovou folii a nanasenim oleje s chilli, dycky na par dnu to zabralo ;) ale musela se hlidat chudera furt vymyslela novy a novy ptakoviny...
    PES
    PES --- ---
    Někomu "zachutnala" izolace a pak se sami koníčci "diví", že jim tam v mrazech nic neteče :-/ Tohle už je stav po provizorním omotání zbytky, obraná byla celá trubka dohola a izolace ležela na zemi. No budou mít provozovatelé celkem fušku znovu natáhnout a nalepit vyhřívací kabely (nejen na trubky, ale i na zadní stěnu napaječky, aby nezamrzal uvnitř skrytý plovák) a znovu zaizolovat tou šedou izolací a hlavně pořádně zakrýt prkny (popř. i oplechovanými), aby to zase někdo neokousal či nerozkopal...
    Okousaná izolace napaječky
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jsem dneska neměla čas nic moc řešit, tak jsem vzala koně jen tak na vodítko a šli jsme do lesa - je tam na rozcestí takový kousek travičky, tak jsem myslela, že se tam trošku napase - a on tam stál a čuchal jak blázen, úplně jsem myslela, že snad hyperventiluje... tak jsem to šla prozkoumat - a ono tam poměrně velké hovno... buď menší pes (kojot? domácí tam nesmí, je to rezervace, ani lidi tam nechodí) nebo větší kočka (chodí nám rys, lidi ho na vyjížďce vyfotili) - puma to asi nebyla, ta předpokládám, že by vyprodukovala ještě větší... Navíc teda na ranči jsou různé nadílky (lidi po čoklech a nesbíraj a nesbíraj) a ty Neda nechávají v klidu...

... jo a našli jsme ztracenou stezku... asi před měsícem jsem chtěla manželovi ukázat zkratku a nenašli jsme jí - tak dneska jsme jí s Nedem našli z druhé strany a prošli tam i nazpět - ale je to pěknej mazec, příkrá stráň a v ní tak 30 cm do hloubky vyšlapaná pěšinka - v tomhle bahně to byla ňamka i jen tak na zemi, na koni nevím - Nedouš v tom pěkně bruslil... před třema čtyřma rokama to byla ještě docela široká cesta, teď to je zarostlý.... ale zase je to zkratka na docela pěknou louku, tak možná časem budeme používat...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak jeste posledni varka ke trem kralum.

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: uááá, to vám asi pro jednou budu to bílý svinstvo závidět :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam