• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A protoze jsem byla do druhyho dne ve staji a v klubovne byla zima, tak jsem se v noci tulila ke konskymu zadku. Jednou mne v noci probudil psouk do ucha, kdyz si Sol lehla vedle mne a zadkem mi zahrivala zada.

NYEMI
    NYEMI --- ---
    A teda - vcera byl u nas onen Masopust, bohuzel fotky nejsou uplne profi. Ale porad se mam trochu cim chvastat, obrazkyyyy!
    Jinak velbloudi, to jsou veci!

Cely album http://s369.photobucket.com/user/nyemi/library/masopust_2016

NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Tak mas aspon vyzvu! Doporucuju takovy to cviceni od Robertse, bo koho, jak mas igelitaky na tyci. Prvni s tim sahas na kohoutk, kdyz mas kone na dlouhym voditku a dokud pred tim ustupuje, tak to tam nechavas. Kdyz se zastavi, das bubaka pryc. Z obou stran, opakujes. I kdyz to asi znas.
    Kazdopadne Sol kdysi blahe pameti uz zvladala igelity, ale desila se treba myho kabatu. Chce to cas a trpelivost, ale to ty vis a znas :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tak fotka koně pod plachtou dneska nebude.... byli jsme se podívat na tu hromadu s velkou plachtou, to jako OK, pak jsme měli menší plachtu přes hrazení kruhovky, to ignoroval, na zemi kolem ní chodil.... na poprvé jí zkusil přeskočit, pak přes ní chodil, i si na ní stoupnul a očuchával jí - ale jak jsem vzala bubáka do ruky, tak konec.... nakonec jsme došli i na trail (kolem té hromady), v klidu - akorát teda bahna tak na utopení koně, takže jsem to nehrotila - nechtělo se mi samotné do terénu, kde jsou mud holes (prý tam jedna kobyla zapadla až málem po břicho)... zdravím Psa, o blátě snad už ani psát nebudu... mám puchejře z holin, v ničem jiným se u nás chodit nedá...
    PES
    PES --- ---
    Aktuální počasí bych shrnul slovy "Bláto, bláto a... BLÁTO..." :-/
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: je to sranda, on je fakt venkovan.... v lese můžou praskat stromy, hýkat oslové (přes silnici má někdo osly), hudrovat krocani, skákat srnci, hnát se bouřka - a je v klidu.... a pak se vždycky zasekne kvůli nějaké kravině - žlutý pytel s pískem, kolegyně nabírající štěrk lopatou (ten zvuk ho vyděsil), chimes (teď nevím české slovo - takové ty příšerné kovové sračičky, co cinkají ve větru) - no a teď plachta....

... ale zajímavý bylo, že jsme tam byly dvě a když s plachtou šustila kolegyně, tak se plašil, když jsem s ní šustila já, tak byl v klidu.... ale myslím, že to bylo tím, že já jsem si k plachtě sedla na bobek - tj. byla jsem v "neútěkové" pozici....
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: třeba ti CAROLIAN pak pošle fotku do plachty zabaleného koně :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Plachta, to je dem.on, ba ba.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    zdravím po čase, pořád řeším nohy.... nejen že teda skončil s podkovama, ale na předních má i podložky... ale konečně snad může chodit...

Dneska jsme začali jezdit, měli jsme tam trenérku já jsem v nějaké fázi pomáhala správci natáhnout plachtu přes hromadu štěrku (přivezli hromadu šotoliny na spravení parkování - je tam třicet čísel bahna - a teď má pršet, tak aby nám to nesteklo do lesa) - a do toho se tam zjevila kolegyně s Nedoušem... náš venkovskej balík úplně hotovej, na plachtu zlostně frkal.... no jo no, jsem podcenila... takže zítra bude akce "kůň pod plachtou" :-).... dneska jsem ho brala napást se vedle hromady s plachtou, nakonec se přestal cukat... pak jsme chodili přes takovou menší plachtu - ale za velikého frkání a strašení plachty :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A jeste koukam, ze jsem se nepochlubila tady. Za my nepritomnosti se stavil muj fotografickej kamarad a prekvapil mne par nadhernejma vobrazkama na snehu, takze tady!
    Odkazy na kamarada jsou povinnost, kdybyste chteli nejaky jakoze prisnacky fotky vasich konu/cokliku/morcatek. Jo, je to reklama jaksvin, pac jsem strasne vdecna za ty out of blue fotky!
    https://www.facebook.com/Fotograf-zvířat-784787684965046/?fref=ts

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Akce s konma!
    Jakoze pozvanka, na masopust ve skanzenu Mayrau!
    Budu tam s konem, jestli chcete povozit, matky, otce, ofspringy, prijdte! Koni bude vic, bude tam i vozejcek, takze pro min pohyblivy, nebo ty, co si na konsky zada uplne netroufaji, muzete se povozit ve vozejcku!
    Pokud mate kone, tak asi jeste lepsi :)

http://www.facebook.com/events/178776069150481/ (Ale nic moc extra se tam nepise - ja vychazim z Libusina, ostatni pruvody z dalsich vesnic, pak se spoji a jde se na Mayrau.)

SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: no ona by asi ponička s takhle lehoučkou holčičkou byla superspokojená no, ale zlatý zvíře jako, fakt jsem si příšerku oblíbila, je to takovej kontaktní trpaslík :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jo.... a tahle holka jezdit vlastně nesmí (nesmí spadnout), takže pro ní jako dělaný - a ona si to naštěstí užívá, nemá nějaké jezdecké ambice....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Hrani s konma je stejne dobry, jako jezdeni!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: tak to je mi poničky líto.... u nás dceři je deset, má pětadvacet kilo a stejně mi přijde, že poník bude tak možná ještě na rok - ani ne kvůli váze, ale celkově že na něm bude jak vosa na bonbonu (ale náš je mix shetlanda a welshe, je malinkej).... jinak na našem shetlandovi jezdí dvanáctiletá holka s asi-Marfanem - ale ta má třicet kilo a na velkýho koně nesmí... na poníkovi jezdí minimálně, spíš si s ním chodí hrát...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    no jo je boží, ale já vlastním suda :)
    Ta ponička je moc příjemná, jen má chudinka trochu smůlu, neb jí odrostla majitelka(cca 12letá slečna s obrovskou nadváhou..), ale pořád jí jezdí...njn nenadělá jeden nic, ještě že ne tak často. Jinak je to fakt boží ponice, dokonce neštípe :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: tak to u nas uz je od vcerejsi noci plus minus dva stupne nezavisle na denni dobe
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: no jo, tady zrovna docela drsně leje při teplotě 0°C = ledovka na spadnutí...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: povidej mi o tom, takovy krasny mraz byl :(
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: ten nalevo e super, fajne koniskl
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam