• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: kauza boule na břiše pokračuje tak, že se tam dostanu až v pondělí a prostě to vyhodnotím - buď se to zmenšuje a prohlásím to za bodanec - a nebo je to stejný či horší a holt budu muset investovat do veta...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mne se libeji ty sipecky :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: u nás taky tak - jsem včera kolem poledne brousila po stájích - pátek, všední den, ranní seno sežrané - a těch "padlých" tam byla tak polovina - u nás bohužel mají jen malé výběhy.... to ti vaší mají mnohem lepší...
    PES
    PES --- ---
    Nechtěl jsem je dnes dopoledne rušit a budit a ani jsem neměl foťák se slušnou optikou, ale chrápala na sluníčku většina výběhu (někteří - ti černí - zařezávali opravdu tvrdě). V prvním výběhu stála jen jedna kobyla u sena a druhá (na obrázku schovaná z větší části za přístřeškem) u druhého sena, jinak to všechno chrnělo:

Horses Sleeping Under Sun

A jeden detailnější, hucula nevnímala, že jsem přišel blíž, ale ten výraz nešlo nevyfotit...

Horses Sleeping - detail
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jak pokracuje kauza boule na brise?

Ja jsem dneska byla splacet dluh, povozit typka na koni. Typek na koni v zivote nesedel a vazil sto kilo, tak to vypadalo, ze se brzo sesune. Tak jsem vzala jen sol na voditko a slibila panovi, ze nez dojdem na konec prijezdovy cesty (asi sto metru), tak ze se mu bude sedet mnohem lip. A nepletla jsem se. Jsem skvely ucitel :)) Dokonce po dalsich sto metrech uz ustal kdyz kun hazel hlavou a nedej boze otocil se na miste a z kopce, kdyz jsme slezali rigol. Sol se prosla a zapracovala si, az jsem se divila, ze se sto kilama na zadech ma jeste chut byt bujna. Dokonce jsme si i zaklusali, a Sol byla hodna a hezky pana nesla, misto, aby ho sklepala.
    Pan vydrzel na koni temer celou vyjizdku, takze mu vestim, ze se zitra a pozitri nepohne :)

VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: ten sarkoid vypada dost pravdepodbne. jestli si to opet nepletu s necim jinym, tak se daji i vcelku dobre sirit mezi ostatni... tak zavolej veta. lepsi zaplatit za banalitu, nez podcenit neco co muze prerust ve velkou neprijemnost
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tak mám dotaz.... Ned měl nějak kolem vánoc na břiše "štípanec" prostě malý bolák, vypadalo to že centrálním místem vpichu... druhá varianta co jsme zvažovali, že to má skřípnutý od obřišníku... no nic, čistila jsem - ale teď tam pořád má bulku neporostlou chlupama, říkala jsem si že počkám, jestli se to bude zmenšovat nebo nějak měnit... a dneska koukám, že má krvavou bradu a má podobnou bulku na bradě, zjevně si to rozdrbal.... takže jsem vyčistila, napatlala aby to nesvědilo...

a studuju obrázky koňských rakovin a sarkoidů a sarcomů - a na to to nevypadá.... nějaký nápad? Fotku nemám, byla už relativně tma... veta... nevím, u toho prvního "kousance" mi to nepřišlo zapotřebí, ale teď z toho začínám být nervní...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: nezbývá než doufat, že si kůň polepšil co se inteligence jezdců týče....
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    já jednou zažila na vlastní kůži slečnu pindu a projela takovej tan malej kluzkej most železnej, kobyla samozřejmě uklouzla....odskákala to holka a koně za trest prodali...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak co jsi čekala od TV Nova?
    No jinak moc pěkný... mě by zajímalo proč a jak se koně splašili atd.... aby člověk věděl co třeba nedělat... zpanikařený dítě je taky hustý, ale nevím, jestli by naše blondýna zvládla situaci lépe... mám v telefonu kontakt na dispečink, jenomže to by člověk musel být ve stavu ten telefon ovládat...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Titulky vod curaku.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: hele to je drsný.
    PES
    PES --- ---
    Jeden den jímka, další den jezdkyně v lese :-/

U silnice běhal kůň, jezdkyně ležela zraněná v lese. Našli ji až strážníci - iDNES.cz
    http://plzen.idnes.cz/...ci-zachranna-sluzba-pmg-/plzen-zpravy.aspx?c=A160203_100956_plzen-zpravy_pp

Zkrvavený kůň běhal mezi auty! Holčička hledala zraněnou mámu - tn.cz
    http://tn.nova.cz/clanek/zkrvaveny-kun-vbehl-mezi-auta-holcicka-hledala-zranenou-maminku.html
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: hele ja ji pasu rada ;) vetsinou si ctu a mam ji na delsim voditku. Ona muze byt volne, ale kdyz na ni jde rije, bere mi caru a chodi rajcovat valachy :) dokonce mela v lete romantickou aféru s jednim zrzkem :) opravdova láska pres ohradnik :) ale treba kdyz jsem ji privezla, tak jsem s ni behala jen po lese. To me bavilo :) zadny jezdeni, pekne pomaloucku . A ji to udelalo celkem dobre, odpocala si od te sve skokanske kariery
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: plus ono není od věci občas být s koněm jen tak - když po něm nic nechceš... aby člověk nebyl jen ten otrapa, co mu furt leze na záda nebo ho někde honí dokola s bičem...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    máte recht holky, zůstanu u mrkve, jablek a chlebíčku :) dokonce už ochotně vyžere i vitamíny takže co :) a pasení mi nevadí, je to paráda na jaře si otevřít po vyjížďce jedno chlazený alko/nealko a sedět a koukat jak se sekačka cpe :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: Jak rika Caro. Je to spis zpusob, jak vytahat z lidi prachy.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Hej, jeste jsem zapomnela zminit, ze v nedeli jsem cvicila deti :) Mela jsem krasnou nastoupenou jednotku a misto beznyho drachleni na lonzi dokola na jednom koni, na kterym se museli stridat, dostali kazdej jednoho kone na voditku, pripravila jsem opici drahu a ucili se kone vodit.
    Zkusim to jeste nekdy zopakovat a zevidovat, je strsane super mit v ruce ten dlouhej bic a dirigovat nastoupenou jednotku deti s konma.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: no já bych to koni ani nekoupila... imho víc ocení, když ho vezmu někam, kde si může chvíli škubat travičku a mít svatej pokoj..... :-)) prostě místo 246Kč do něj "vrazím" dvacet minut svýho času :-)
    Podobně ten kočárek pro psy - buď beru psa na procházku, kde se proběhne - a nebo se s ním povaluju doma na gauči a dopřeju mu teda své společnosti - ale instituce kočárku mi přijde absurdní (přijde mi absurdní i v případě dětí - jako je to praktické pro rodiče (že tam nahází všechny kyblíčky, svačiny, plíny atd.) - ale dítěti nic nedává... dítě by buď raději běhalo, nebo bylo u rodiče....
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    jo já jen jak to čtu, baby u nás tyhle věci zuřivě máčí aby se koníček neucpal , tak váhám zda je to v pohodě, nebo z toho jeden musí udělat kýbl-blept :D

kočárek pro psy :D bože tuhle jsem viděla páreček tlačit čivavy,bože ne, raděj knihu hele :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam