CAROLIAN: tak to s tou probíjející vodou, resp. ohradníkem spadlým k napaječce, od které to koníček dostal - byť jen částečně - do čumáku jsem to zažil předloni v létě a navíc to byli dva achalové, takže koně hodně citliví... Vždy se všichni divili jak jsou ti koně žízniví, když dojdou do stáje z výběhu, ale že by to šli podrobně prozkoumat, to ne...
Já si toho všiml sice také náhodou, ale rovnou jsem to opravil a potom, jelikož bylo hodně vedro, tak se oba koníčci u toho opravování ke mně přišli podívat (docela viditelně naznačovali, že mají žízeň). Zkusil jsem tehdy nabrat vodu do dlaní a moc pěkně to jeden z nich vysrkl a slízl, tak jsem nabíral dál a přitom stále držel ruce blíž a blíž k napajčce, až jsme skončili já s rukou v té napaječce a koníček srkal přímo (trochu se tedy bál i syčení ve ventilu u plováku, ale když jsem tam stál a nic neřešil, tak to bral, že je to v klidu). S tím druhým to pak bylo podobné. Sice to celkem zabralo snad půl hodiny, ale oba se pak už napaječky bát přestali...