• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... jinak mi volali od veta, že nemusím Neda odčervovat, jupí... asi mě test stál víc, než by mě stálo odčervovadlo, ale tak co už.... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no článek zjevně psal nějaký idiot... už jen to že ilustrační fotka k článku o rekreačním ježdění je otrávená slečna vyštajlovaná na soutěž :-).... ovšem hlášky typu, že si lidi pořizují plnokrevníky, protože jsou cenově dostupní mě dost děsí... když vidím ty plňase co jsou u nás na přetrénování, tak si fakt nemyslím že to jsou koně pro někoho, kdo se rozhodně mít koníška pro zábavu... plus teda mi přijde, že jsou věčně chromí, nemocní, kolikující a jánevímcoještě (jako máme jich tam řádově deset, takže ten můj pocit, že je "furt něco" je rozprostřen přes deset koní, ale stejně).... plus různé problémy způsobné závodní kariérou... fyzické i psychické.... některé imho už nevratné...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NYEMI: jako že quarter ojel noričku? :) no co, lásce ani ohradník většinou není překážkou hele :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: Jo, zajimava vec, plesnivka je krizenec norika a quatra. Dobry, co?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jinak v patek jsem byla na dostihovy rally vyjizdce, bylo to svizne a pekne. Z toho samozrejme fotky nejsou, ale z blbnuti to jo.

Kupredu!

Pozadu se da kun i ridit!

Plesnivka.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ja nevim. Mne to prijde spis k placi D:
    PES
    PES --- ---
    Částečně se to dá brát jako pokus o humoristický článek :-)))
    Život s koňmi si užívá stále víc Jihomoravanů. Kupují je kvůli sportu a relaxu - Brněnský deník
    http://brnensky.denik.cz/...iva-stale-vic-jihomoravanu-kupuji-je-kvuli-sportu-a-relaxu-20160319.html
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tak dneska zajímavá lekce... Nedouš na kruhovce, vedle na jízdárně lítali volně plňasové.... ale Nedouš dobrej, jako ocas nahoru a šlapal jak na výstavě, ale POSLOUCHAL - jen to mělo víc elánu.... a pak mi trenérka říká "víš, někdo prostě když má takhle rozrušeného koně, tak když na něj nasedne, tak ho nechá běhat, než se kůň uklidní.... v našem věku to nemáme za potřebí, tak to můžeme řešit jinak" - a začala s Nedem dělat malá, pomalá kolečka, mluvila na něj jak idiot (pomalu), vždycky na chvíli zastavila, když se ošíval, tak dala další malé pomalé kolečko... až najednou Nedouš stál a zavíral očka... Prej to teda neplatí, protože už před tím jsme ho měli na té kruhovce a byl částečně vylítanej, ale stejně... zaklínač hadů hadr.... :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no nevím, manžel mi tvrdí, že si kůň o mě musí myslet, že jsem magor :-) Tak nevím, jeslti je to úspěch :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ty skvele chvile, kdy se muzeme konecne pochlubit vlastnimi uspechy :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    dneska jsem měla Neda na kruhovce, ale pak byla volná jízdárna (bývá málokdy), tak jsem ho zavlekla tam... bylo tam asi pět nebo šest kuželů, tak jsem ho učila slalom... prošli jsme to s vodítkem, pak chodil za mnou (to je sranda, když má ohlávku, tak chodí za mnou, když je bez ohlávky, tak si jde po svým), tak jsme chodili přes překážky a tak... a znovu skrz slalom... a pak jsme šli skrz slalom stylem že já šla po jedné straně kuželíků a on vedle mě slalomoval... tak jsem to chtěla odpoledne ukázat kolegyni a on vzal na otočce dráhu k vrátkům :-) - ale zastavil se na pokyn a neudělal ten krok navíc k travičce, takže pak jsme obkroužili poslední kuželík, zastavili a pak teprve se šlo domů.... a zmatená kolegyně nám úslužně otevřela vrata (kůň pořád na volno) - ale čekal, nevyřítil se.... uf...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: já myslím, že by to hlavně chtělo vidět... já jsem byla minulý víkend u bláznivé kozí babky a naučila jsem se toho spoustu o kozách - a to jsou kozy relativně blbuvzdorné.. .ale prostě vidět ty hmaty a vyzkoušet si je, je něco jinýho než knížka.... just saying...

... jinak se zdá, že kozy jsou citlivé na pravou zadní - babice tvrdila, že je to u všech plemen, že je problém stříhat kopyta na pravé zadní... a den na to jsem myla Nedovi nohy (asi marná práce v tomhle tankodromu, ale ty slepené chlupy mě draly) - a ejhle, pravou taky nechtěl dávat.... tak by mě zajímalo, jestli je to náhoda, nebo jestli to mají všechna zvířata - že ta pravá se jim blbě zvedá a blbě drží a jsou na ní citlivější?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Je jich vic, ale vetsinou je to nejakej typek na koni :)
    JarniSol by Nyemi VonZilla | Photobucket
    http://s369.photobucket.com/user/nyemi/library/jarniSol
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tady mam dalsi. Taham tu kone za nohu!
    Videla jsem ruzna takova videa a obrazky ohledne konsky fyzioterapeutie a prislo mi tam strasne zajimavy, kam az clovek vytahnul tu zadni nohu. Zajimalo mne, jestli kun musi bejt nejak zvyklej na to, ze ho lidi ruzne popotahujou a dloubou a napinaji, tak jsem zkusila, jestli si Sol necha tu nohu taky tak divne zvednout a kam az. Protoze ale nejsem zadnej lekar ani vzdelana, tak jsem to delala dost pomalu a opatrne, a kdyz se ji pak uz moc nechtelo, tak jsem to nepacila dal a pomalu vratila nohu zpatky. Ono vim, jak staci malo pri domacich masazich lidi, kdy se skripne svalik ci nervik, kdyz se to dela spatne. Nechci si ani predstavovat, jakou paseku to muze udelat u kone. Asi si ale poridim nejakou knizku, protoze to vypada dost zajimave.

Schovavani se za konem.

Trenink na silnici.

V lese chodime cestou necestou. Cim zabijactejsi teren, tim lip.

Muj coklik na voditku.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Neboj, myslela jsem na to.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Váš nový bejvák? :-)

(Akorát bych se trochu bál vzít koně do takové stavby, pokud to pod tím má ještě nějaké, třeba neznámé/neviditelné, sklepní prostory... Takové podlahy/stropy už nemusí udržet všechno...)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: můžete jít žebrat na Václavák... čoklové jsou out, kůň by měl určitě úspěch :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Eeeeee! Jedna vlasovka ze vcerejska! Bezdomovky!

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: jo ahaa ja linkovala jiny prispevek, uz to chapu :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Dobre rozehranou nahravku na smec nemuzu nikdy nechat nepovsimnutou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam