• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Opět "kostýmové ježdění"? :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak! A je to, dneska se mnou sel na pohadkove svatecni prochazku kamarad a ma fakt talent na kompozice. A co se nestalo, potkali jsme dronu, tak jsem to Sol musela ukazat. Pac si pamatuju, ze jednou jistej konak na dronu svadel, ze se mu splasil kun. A ja na to kontruju, ze kun, co cloveku veri, zustava ovladatelny. Well, I got the proof!

Jinak jeste nejaky dalsi fotky tady - http://s369.photobucket.com/user/nyemi/library/solikonoce%202016

SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NYEMI: nooo já mám takové dilema, zda jet a dostat po prdeli nebo ne :D jako zítra bude ještě pěkně, tak bych si dala opáčko, navíc kobyla byla blahem bez sebe na jarní travičce
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: :) Jinak zitra asi brobehne pokus o velikonoce, strasne dlouho jsem si neuzila velikonoce na vsi. Chci byt bita vrbovym proutim a davat vajca! A cukratka!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    NYEMI: Hele asi vím co myslíš :D ale já dneska šla jen pěšmo na couračku a užívaly jsme sluníčka :) a bylo fakt nááádherně.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ach jo, vzdycky, kdyz si vyjedu sama, tak nemam zadny epicky fotky. A to jsem dneska jela v krivaku se slunecnima brejlema, motorkar s jednou konskou silou! A tech lidi vsude, sam icoklici, deti, kocarky, dedecky a babickove! A slunicko!
    Daly jsme si jizdu Kladnem a zastavku v hospode a bylo to dobre! Tak vam o tom muzu jen vykladat. Jak mam skvelyho kone, kterej uz umi jezdit ve svym pruhu na silnici, jak umi krasne a line chodit, pripadne cvalat. Uaaa!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    nevím zda jsem tohle už nedávala, ale tahle slečna mě baví, asi si s tou mojí pipkou obézní něco zkusíme :) i jen ten úsměv vypadá prima :)
    How to teach your horse FIVE TRICKS...count, smile, grab that, follow, backwards
    https://www.youtube.com/watch?v=vSrBT4nHwmg
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pjdme prosim nemluvit o vecech, ktere nejsou kone. Nebo alespon pojdme mluvit o vecech, ktere nejsou politika.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: se nemůžu dočkat.....

.... ale nechme politiky... pojďme se bavit o koních :-))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jo, to myslíš toho šaška co po bruselu vesele tančil s kubánskými soudruhy?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    dneska jsem měla napilno, ráno do stájí, pak na oběd s kámoškama (z jedný vypadlo ,že čeká čtvrtý dítě, jedna přiletěla z Česka) a pak vyzkoušet dárek :-)

Ve stájích jsem měla Nedouše na kruhovce, přijel starej kovář (kove nám mladej, ten přijede, vezme třeba deset koní... Jim jezdí občas a konkrétně na jednoho dva koně nebo na nějaké speciálky) - a furt na mě čuměl, tak jsem si říkala, jestli mi kůň nekulhá a nedostanu vynadáno, že jsem nána.... a ne, jen se mu Nedouš líbil - a prej je vidět, jakej má ke mě hezkej vztah (jsme chodili spirály - já jak moc nemůžu jezdit, tak dneska jen ze země, aby se trošku rozhýbal - on je zvyklej chodit vlastně jen rovně a "láme" se mi v zatáčkách)...
    ... no a dárek... jsem dostala pětačtyřicítku, tak jsem jí šla konečně vyzkoušet... a jsem nadšená... na deset metrů všechno ve středu o šesticentimetrovém průměru... na dvacet (nebo pětadvacet? teď nevím jak to tam mají) mám největší rozptyl 17cm....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: hele, chrápe když není ve službě, to dá rozum..... :-)... ale je to zajímavý....
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ANABEL_LEE: děkuju, já nevěděla že se to takhle dá
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    nemůže to fungovat jako u psa? že na tebe směřuje pozornost, hlídá si tě a tak?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Hej, mam zajimavou vec k zamysleni.
    Lidi v mastali mi rekli, ze prej pokazdy, kdyz se tam za Sol zastavim, tak pak hodne spi. Ze si lehne a chrape a ze takhle obcas prospi i druhy den. Kone jsou dopoledne vetsinou ve vybehu, odpoledne pak v boxech. Zkousela jsem ze stajnika vytahnout, jestli to treba nedela kazdej den a on rikal, ze vetsinou si tam ve staji kone nelehaji.
    Prvni vec je, ze ty zpravy beru dost s rezervou, lidem obcas neco prijde nejak, nebo si proste jen vymysli. Ale jestli ne, tak mi prijde zajimavy zamysleni, proc to Sol dela.
    Predem zavrhuju myslenku, z by byla unavenejsi. Casto za ni prijdu a nic nedelame, jen jsme na louce nekde u staje a ona se pase a ja si ctu, pripadne ji drbu. Nekdy se dokonce stavim jen na pul hodinky a ani nejdeme ven a jen ji drbu v boxu. Kdyz sem tam u ni prespim, tak vim, ze si nekolikrat za noc lehne, plus minus trikrat.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: ono totiz pro produkci sportovnihi teplase, coz je ct i cs, je plnas dost zasadni, akorat se to malo vi. Sice by to melo jit naopak a na teply kobyly poustet kvalitniho plnaka jak to delaji v nemecku, ale u nas se toho chovatele boji, tak misto charakterniho brebca prilivaji krev kobylama ;)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SHAMPOO: nevim o co jde ale zalezi dycky na pravidlevh plemenny knihy. A pokud ct uzna do svy pk i plnasky, tak to jde, u hrebcu je to slozitejsi a kriteria jsou prisnejsi ale imho kobyly s pp zapisou. Ono poustet v pk a1/1 je drazsi a je stim vetsi crcani pac se nesmi inseminovat a pokud z chces z plnasky hribe s pp je tohle nejsnazsi cesta. A jako proc ne, jeste tak kdyby se delala naka selekce tech kobyl a nezapsala se tam kazda krivonoha blaznivka, ale tomuz by se chtelo moc ;)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: Nedouš jak bral deset dní antibiotika a pak ještě pár dní dobíral probiotika a dostával to do granulí, tak je teď pohoršen, když granulky nejsou.... ale bohužel mi přijde že ty dva týdny příkrmů jsou na něm zase vidět (plus to, že se cca tři týdny nejezdilo vůbec a teď mírně - já moc nemůžu, tak akorát takové to mrcasení se na kruhovce deset minut)... a on půjde makat do hor, i tak je hodně masitej, bylo by fajn, aby k tomu nebyl ještě tlustej... s jeho citlivejma kopytama si myslím, že je každý kilo navíc znát...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: taky fakt, sud chce vždycky žrát :D

Anabel jak sím tebe funguje to, že lidi přepisují A1 do skupiny čt, koukám na forum o kůních a nechápu, to je plňas ok prakticky na jakékoliv krytí a dostane pp?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: třeba chtěla ještě mrkvičku :-))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam