• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: vidíš, tuhle jsem mrkla na dvě videa Parelliho a na jednom právě mlátil koně "mrkvovou hůlou"(nechápu přoč, je to prostě bič, ale budiž) a na tom měl přidělanej igeliťák. Myslela jsem si jak jde koně učit nebát se plastu, ale on koně buší plastikem mezi oči, jako doprčic. Hádám že určitě se od něj dá něco jako že naučit, ale tohle ne.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ach jo. To je trikrat beda, a lidem nevysvetlis, ze to neni o gadgetach a kramech, ale o porozumeni :(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak mám dneska zase zážitek.... vzala jsem Nedouše na dvacet minut pod sedlo jen tak kolem ranče... a na jízdárně byla ženská s kobylou... kobylu na vodítku (nebo možná lonži?) - prostě na provaze, v druhé ruce bič s obrovským plastovým černým pytlem.... Ned z toho nervózní (on je asi ekolog, nesnáší plastik :-))), ale dobrý, dělali jsme si svoje blbinky - když v tom koukám, ženská jde po kobyle tím plastikem, až kobyle ruply nervy, nevím co přesně udělala (podle mě zkusila utéct, zároveň se snažila po ženské hrábnout, do toho couvala a měla za zadkem hrazení, plus na té jízdárně je dost hnusný povrch, pršelo, rozšlapané a ještě to není stáhnuté bránami), ale najednou ležela na zádech, všechny čtyři ve vzduchu.... asi se jí nic nestalo, pže pak normálně chodila, ale na pohled fakt děs běs....

A teď abych Nedoušovi vysvětlovala, že jízdárna je prima místo, kde se dají dělat zajímavé věci, že... a že plastové pytle nekoušou, když na vlastní oči viděl, jak baba na jízdárně zahnala do kouta a "ulovila" koně plastovým pytlem....

Některý lidi by si zasloužili seřezat parelliho mrkvovou hůlkou (ano, byla to ona - takže to jistě byl nějaký stupeň z načůral horsmenšipu)....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: díky.... si pamatuju, jak jste se smály mé aréně (jízdárna).... ale jak jsem se v tom prostředí Česku nepohybovala, tak prostě tu slovní zásobu nemám :-))
    A třeba můj lezeckej parťák, ačkoliv je Čech, tak začal lízt až tady, takže s tím se zase nedomluvím na lezecké terminologii.... sranda...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: asi se to rekne uvaziste :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    dnešní historka.... lilo, bahno atd.... takže jsem šla kozám nandat plachty na přístřešek (jsou vlastně ve starých koňských boxech, což je fajn, protože tam mají vzduch, ale když leje, tak jim tam tou horní půlkou fouká vítr a voda.... takže na to dáváme plachty...

No a skočila jsem za Nedoušem a stáhla ho dolů do jánevímjaksetořeknečesky - cross ties - pod střechou máme čtyři boxy na sedlání (ale třeba tam ordinují i veti a kováři a tak - protože je to pod střechou, čili v zimě neprší, v létě nepaří slunce.... Ned byl naprosto nadšenej, pořád řehtal a vysloveně se těšil, co bude....

... protože holt naposledy, když tam byl, tak mu přijela Paris, naložili jsme ho k ní a jeli na výlet na trail.... :-( Ten vám byl tak zklamanej, když kobyla nedorazila a výlet se nekonal :-))
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    ANABEL_LEE: pamatuju taky, byla nejaka ortopedicka konference a na celou prahu byli jenom dva veti. Tenkrat nam skoncil valach ze suchdola v hermanaku..
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Amen.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: my jednou volali na koliku a neprijel nikdo, bud to nebrali nebo byli na hippiatrickem sjezdu, taky jsme to tenkrat rozchodili ale byl to stres veliky. Nase doktorka je zrovna par dnu po operaci takze proto se jinedalo dovolat...
    PES
    PES --- ---
    Tak, tak, nikdy není dost MVDr. čísel v telefonu - i když koně nemám, tak skupina MVDr. obsahuje 10 čísel spolehlivých doktorů, které za ta léta kolem koní znám osobně...
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    K nam jezdi Brezinka a nikdy se mi nestalo ze bych ji nesehnala. A i kdyz mi jednou v pul druhy zvedla telefon s tim ze je na vytrvalosti v Moste, nakontaktovala me na Verku ktera ochotne prijela i kdyz je tusim z nejaky prdele celkem daleko.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    LIENEN: ah, vida!
    LIENEN
    LIENEN --- ---
    ANABEL_LEE: Bartúnková je Hanka, ne Lucie. :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    jeste me napadli
    Petra Brezinova (Nizbor, takze Berounsko, Kladensko) 605 379 462
    Michal Sindelar (Benesovsko) 605 700 866
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Je to tam! Diky moc, je to super! Ja byla v noci uplne na prasky, pac co bych delala, kdyby se to nelepsilo...

A jeste mne napadlo, ze jsem zaslechla o tomhle - http://www.konskazachranka.cz
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: Ilian Ptak je taky Praha a okoli
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    takze veterinari:
    Helena Ungermanova (Hostomice, jezdi Berounsko ale i Benesovsko, Kladenskou a vubec sever Prahy, jezdi hlavne vecer a v noci) 602 660 181
    Lucie Musilova (Berounsko, Plzensko - momentalne na materske, tak nepremava, ale casem zase bude) 777 654 171
    tyhle dve k nam jezdi a znam je dobre

Barbora Schillova (Chuchle - kam az jezdi nevim, jednou jsem ji tu mela na pichani injekce do ocicka a jednou od ni brala mast na sarkoid) 604 536 478
    Lucie Bartunkova (neznam, mam jen telefonni cislo pro sichr) 605 204 058
    Vera Moravska (jednou mi tu byla delat RTG, Praha - Vychod, jezdi stredni Cechy) 737 586 018
    Jan Binovec (Rakovnik) 603 307 892
    Ilian Ptak 774 491 495

jinak veti se daji vyhledavat tady, akorat tam clovek nenajde, co delaji, ale muze to pomoct
    Veterináři | Komora veterinárních lékařů České republiky
    http://www.vetkom.cz/ordinations

Nyemi jista da na nastenku... :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    Takze sem s kontakty na okoloprazske vety! Ja dam co mam jen co budu na kompu.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: No, to si nemysli, ja jsem hystercila velmi cile ale nesehnala jsem jedinyho veta, kterej by mi zdvihl telefon.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Ja musim rict, ze z mych minulych zkusenosti uz volam veta alespon kvuli konzultaci okamzite jak kun projevi kolikovy bolesti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam