tak jsme dneska objeli základní kolečko lesem s bezuzdovkou. Navíc jsme ho jeli v protisměru - normálně se jezdí po směru hodinových ručiček (protože je na začátku prudký kopeček, který se dá vyklusat), jenomže pak se jde zase z kopce, v kterým se udělala díra - mi přijde zdravější jít kolem díry směrem nahoru - že je líp vidět.... (a taky opačně se jde delší dobu po široké, relativně rovné cestě a říkala jsem si, že když to s tou bezuzdovkou nebude fungovat, tak je tam minimum bubáků a spousta místa na otočení nebo nebo tak).
Ned byl z té změny překvapenej, ale fungoval úplně normálně (snažil se žrát :-))...
V pondělí kolegyně K. vzala poníka Cowboye (nevím jestli je fakt pony nebo malej kůň) a já Neda a že je seznámíme, abychom je mohly brát společně do lesa a tak.
Vyhodily jsme je na jízdárnu a K. říká "voni nic nedělaj" - přitom tam proběhla zcela jasná diskuze - Ned Cowboye napřed ignoroval, když se Cowboy přiblížil, tak Ned nakročil, Cowboy couvnul. Ned pak za ním chodil - v podstatě s ním manipuloval - ale protože se to odehrávalo pomalu, koně se "jen tak" courali, bez nějakých dramatických efektů, tak by se mohlo zdát, že se fakt nic neděje. Přitom oni si vyjasnili, kdo tomu velí (Ned) - bez toho že by skákali, kopali, kousali, chňapali nebo běhali.... (by mě zajímalo, jestli by Ned přitvrdil, kdyby Cowboy nebyl tak submisivní?).
V lese v pohodě, Ned šel první většinu cesty, Cowboy kousek - ale Ned se zařadil a ani ho neprudil, prostě ho nechal. Až pak ve stájích Cowboy nechce chodit po cestě která je ve stráni a pod strání jsou kozy (hlučné) a na stráni nahoře je Stormy - takovej prudič, co si myslí, že je děsnej king když se šklebí na ostatní z vyvýšeného výběhu :-).... tak Ned šel, Cowboy za ním bez problémů, ale když jsme otočily zpět, tak byl teda Cowboy první a Nedouš se tvářil, že půjde vedle něj - a najednou šup a natlačil se mu před čumák - jsem to nečkala a holt jsem propásla dobrý moment mu to zarazit, no...