• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Bylo jich tam strasne moc, asi sedum! A kdybys videla ty kone... norici jak MASTODONTI!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: vozejcky!!!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: A když ví, že ji fotí, tak se skoro neusmívá...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Aaaaaa! Nasyslila jsem fotecky nejaky! Asi budou pribejvat, tak budu prubezne smejdit po netu a hledat.

Kralovsky_pruvod_2016 by Nyemi VonZilla | Photobucket
    http://s369.photobucket.com/user/nyemi/library/Kralovsky_pruvod_2016

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ja v to tise doufam. Myslim, ze akce samotna se Sol libila. Bylo tam hodne moc koni, snazila jsem se ji moc nesrat ruznejma vejmyslama, nechavala jsem ji zrat, co bylo libo (coz bylo zajimavy, ze se ji ani moc nechtelo), mela jsem s sebou v brasne mrkve, takze na kady zastavce, kdyz to bylo dlouhy, tak dostala. Jen ta posledni noc se ji moc nelibila, bo byla zavrena v boxu v cizi staji, ale vsichni kone byli pryc, takze tam byla sama.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: zábavné nákládání :-) , ale třeba si zvykne, že vozík = cesta za zábavou (viděl jsem takhle fríse, který si to takto přiřadil a pak měl tendence nastupovat do každého otevřeného vozíku, když šel za majitelkou na volno... a vystupoval pak vždy s doslova smutným výrazem, že se jako nikam nepojede?)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Treba! Tohle bylo jeji po druhe, takze dost dobry. A nakladani netrvalo dyl, jak deset minut.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: priste uz tam trebavleze i sama...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Lidi mi ji chvalili a ja se naparovala, ze jsem malem vyletla do nebe! Byli tam kone ruzni, bujni i hrr, ale Sol vsechno zvladla jako uplna matadorka! A tak strasne pod sedlem poslouchala... A do vozycku jsem ji nalozila! Jiz otestovano, musim vlezt pod kone, a postupne mu zvedat nohy jednu po druhe, az ho tam takhle rucne nandam. Prepravci u toho pekne vali oci.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: Solince to desne slusi :) krasna
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... protože kůň umí utíkat rychleji než já, že.... :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: jinak v Čechách jsou hadi taky ne? Je pravda teda že tu máme ještě ty pumy.... kdyby na mě vybafla puma, tak se bojím asi o něco (o dost) víc.... na koni by to vůbec bylo zajímavý.... takže třeba do hor vozím pepřák....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ne, to je fakt užovka (garter snake).... chřestýše jsme viděli několikrát (ne na koních) - naposledy byl chudák vlezlej pod keřem a chřestil na nás - se polekal asi víc než my...

... a třeba takovej mountain kingsnake je fakt krásnej.... děti mu říkaj Nemo (podle té rybičky)

NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Vypada sice jak uzovka, ale testovat bych to nechtela. Je zajimavy si uvedomit, jaky nastrahy na nas v cechach vlastne necekaji.

A nasla jsem nejaky mizerny, lec fotky!

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tfuj tajbl potvory... tady je snad to nejhorší, co je možné potkat, nějaká zmije...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    nejspíš to byl tenhle
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    dneska na vyjížďce s kolegyní, jedeme po takové docela široké lesní cestě, ona o půl koně za mnou - a najednou začala kříčet "stop" - jsem myslela, že má nějaký problém s koněm, ona zase že stop, tak jsme s Nedem zastavili, načež ona začala křičet že nemáme zastavovat, že máme jet dál.... protože to už byl Ned předníma za tím hadem, co tam ležel :-)) Jako nešel přes něj, šel okolo, ale těsně... ale ani já ani Nedouš jsme hada (minimálně půlmetrovýho) "neviděli" - já myslela, že je to prostě klacek přes cestu.... no, nechřestil... ale chápete to? Nedouš zlostně frká na zapomenutou značku (jen takový ten stojánek) v příkopě a pak kolem hada mašíruje v totálním klidu...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Hmm, fotky jeste nejsou, nasla jsem jen nejaky mizerny. Ale teda musim rict, ze to bylo prudce paradni. Sol byla absolutne nejlepsi na svete kazdou vterinou cely akce, neskutecne ochotna, poslusna, trpeliva. Celkova organizace byla perfektni, pece o ucastniky pruvodu taky, porad nam byla dodavana voda, konim taky, i nejake to jidlo a lakohol. Vlastni policejni hlidky, co nas doprovazely a maly smart ambulance za pruvodem.
    Pro Sol tam bylo spousta poprve - poprve jsem ji privezla vozikem na cizi neznamy misto. Bylo tam pres padesat koni. Poprvy byl kun na akci takovydleho rozshau, tolik hodin se mnou v sedle, dokonce jsme poprve plavily, pod Karlstejnem. Poprve spala v prenosnym ohradniku vedle cizich koni. Zvladala uplne vsechno, se mnou na zadech. Pruvod byl vetsinou o dlouhym stani na miste a pak couranim v kolone vozu, lidi, praporu a hlaholu. Jednou za cas prisel prujezd velmi hustohustym mistem plnym stanku, stage, hluku, hudby, pouti, lidi a tak. Slo se vyslovene ulickou z lidi.
    Vsuvka s komickou situaci - Sol se ve svym vyspagatkovanym ctverecku dost nudila, tak chodila kunkat na sousedni ctverec, kde byli dva konopone. Nekdy kolem paty rano s intenzita kvikani zhustila a pak jsem zaslechla jen zbesilej dusot. Tak jsem vylitla ze stanu (spala jsem hned vedle kone) a hledam ty utikajici kone a protrzeny ohradnik, ale nejak nic se nedelo, nikde nebylo nic neobvyklyho... a pak jsem si vsimla, ze Sol uz neni ve svym ctverecku, ale ve ctverecku u ponosousedu. Ten ohradnik sice byl provesenej, ale nekecam, kdyz rikam, ze byl minimalne sedumdesat centaku a byly dva za sebou, priblizne 50 centaku od sebe. Jakoze. Pak stala tam a kunkala na ne tam, ale to bylo vsechno, co delala. Tak ji bylo povoleno zustat s cizima, kdyz tak srdnate dala najevo, ze po nich touzi. I intenzita kunkani se zmensila.
    Druhou noc jsem mela zajistenou u pana na Karlstejne, a ten, kdyz slysel, ze dneska planuju vyrazit na Kladno po kopyte, tak udelal super dobrej skutek a odvezl mne. Zadarmo.
    No. Shrnuto, bylo to nejmin tak uzasny, jak jsem doufala a jeste o trochu vic. Az najdu nejaky fotky, tak nastane spam.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mam tam divokou gestikulaci :D
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tak snad byli i nějací fotografové na místě, ne? Bude fotogalerie???
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam