s Nedoušem teď blbneme s otvíráním vrátek - zjevně to zná a dělal, akorát samozřejmě ne s našima vrátkama.... tak na velkou jízdárnu to máme nacvičené, kruhovky taky - a dneska jsem zkoušela malou jízdárnu - ta je ale blbá, vrata jsou těžký nevyvážený šíleně vržou a petlice není na horním ráhnu ale uprostřed (tj. nedá se na ní z koně dosáhnout). Vrata navíc nejsou z trubek, ale z plechových U profilů, spousta ostrých hran... no nic, ale vrata nebyly na petlici takže dovnitř jsme se dostali snadno - já je přidržovala otevřená a Nedouš tam vlezl (vrata se sama zavírají, takže jsem je musela držet, aby mi nevrazily do koně)... ven to bylo horší, není je za co chytit a musela bych je otevřít směrem dovnitř (na nás), což se mi nepodařilo vymyslet - jak je udržet otevřená než tam vleze kůň... takže jsem to vzdala (zkusila jsem je otevřít, ale než jsme se dostali do pozice, abychom prošli, tak se začaly zavírat a mě se nechtělo riskovat nějaký průšvih - prostě kůň prsama a krkem proti ostrým koncům těch profilů)... no a otočila jsem Nedouše od vrat , že teda slezu - a on se normálně začal zase otáčet k vratům, chtěl udělat další pokus :-) Ňuňu :-)