NYEMI: na mě působilo dost divně, že toho koně vedou DVA CHLAPI, každý z jedné strany.... to mi přijde dost divný a nepřirozený.... jako chápu, že koni u hlavy bude někdo, koho kůň zná a kdo ho zvládá - já tohle často dělám s dětma (zvlᚍ s cizíma), když je nechám jezdit po ranči, tak jdu "jen tak" s nima, ale vím, že koně typu Nedouš půjdou prostě za mnou bez ohledu na to, co dítě dělá či nedělá.... do průvodu bych měla koně na vodítku.... ale ti dva chlapi mi přijdou divnější než to, že se kůň cukal - jako když kůň nemůže být bez dvou zdatných ošetřovatelů, tak co hergot dělá v průvodu? Plus vůbec ten koncept - pro toho koně musí být hrozně nepříjemné být sevřený ze dvou stran...
Když jezdíme na výlety, tak prosíme lidi, aby uhybali na jednu stranu - pro koně je hrozně těžké projít mezi dvěma koňožrouty a vést ho mezi dvěma chlapy mi přijde že jen přidává na stresu a nervozitě...
... takže za mě - ty lidi neměli v průvodu vůbec být...
(a mmch - Nedouš je úžasný kůň, ale do průvodu bych ho nevzala, protože není zvyklej na civilizaci a vím, že by tam byl nervózní a asi bych nedokázala předvídat všechny průšvihy, které můžou nastat - hudba, auta, troubení hasičů atd... vím, že by zvládl přebíhající haranty, psy, ostatní koně, lidi - ale tu civilizaci nemá nakoukanou).