• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Blátivé období začalo :-/ V tomhle jezdit ošetřovat oře by byla opravdu "lahůdka" (i kdyby došel na zavolání až k východu)... No a o krátkých dnech ani nemluvě...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Hele a kde to máš? Chápu to dobře že jsi si pořídila nějaký větší pozemek (jak velký?)a maringotku a přestěhovala jsi se tam?
    TARGI
    TARGI --- ---
    NYEMI: jak ja hltam tyhle tve prispevky....obdivuju, nechapu a zavidim zaroven....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jo a dva dny zpatky jsme na vyjizdce pasly. To Sol necham na ohlavce pripnuty voditko a ja si sednu nekam a pracuju (vozim si uz s sebou tuzku a papir). Po chvili ticho, zadny zvejkani, tak koukam a Sol zamotany voditko do nejakyho klacku v trave, jeste v tom mela nohu. Ani se nehnula a cekala, az k ni dojdu a vyresim to. Je tak strasne chytra a odusevnela a inteligentni!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Zacnu psat denicek, nebo tak neco. Kazdy den rano vstavam, jdu cvicit se Sol, po hodine muzu milostive jit snidat a topit v kamnech, pak mam tak dve hodiny na praci, nez kun zacne pozadovat dalsi aktivitu, takze jedeme ven. Po trech hodinach se vratime a ja muzu jit doopravdy pracovat, pac kun je ukojen. Obcas cvicime jeste odpoledne. A samozrejme nez jdu spat, oblecu zupan a jdu jeste mazlit.
    Mimojine, mam sice zapojeny bojler, tudiz mam teplou vodu, ale ne vevnitr maringotky. Kdyz se sprchuju, stojim doslova pod stromem a koukam do udoli. Je to prudce romanticky a taky muzu rikat, ze jsem v koupelne rezala drivi, pripadne dnes jsem se sprchovala s konskym zadkem (Sol mi proste nacouvala do "sprchace" a byla spokojena).
    V nedeli jsem zazila nalet zkurvenejch berusek. Je mi 31 a za celej zivot mne beruska nekousla, az v nedeli. Byly jich stovky, takze jsem utekla delat marmeladu dovnitr, pac verandu ovladly berusky. Zpiceny berusky.
    Zitra zkusim natocit video, Sol uz umi spanelskej krok. Dneska udelala tri kroky vcelku! Treba bude levada pred vanocema.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... jinak my máme ve stájích koně, kterého když pustí na jízdárnu, tak si tam lehne a usne... majitelům to přijde srandovní. Mě moc ne - kůň v takovém výběhu stranou, mimo ostatní koně, podle mě se normálně nevyspí, protože ho nikdo "nehlídá", tak to zalomí vždycky když se ocitne v bezpečnějším místě - uprostřed stájí, s lidma kolem.... no nic, no...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: hele, aspoň neškodí.... to kozeny chodí se mnou a buď se mi do práce motají, nebo jdou škodit (například skákat po balíkách sena pro koně - což by teoreticky nevadilo, seno dostávají beztak, ale vzhledem k tomu, že ony tak nějak náhodně trousí bobky, tak to prostě je od nich sprosťárna - plus se samozřejmě bojím, že je ty balíky nějak blbě zavalí...)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Šlofíček :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja mam taky obrazek! Co kun dela, kdyz ja pracuju!
    PES
    PES --- ---
    Tak 22.den ošetřování Vobluďákových uší (celkem 28 návštěv s ošetřením, první týden a kousek 2x denně, pak 1x denně a poslední týden ob-den), levé má ještě pár "živých" bodů (ale vrátila se již pigmentace černé) a pravé (co neměl tak rozdrbané) je už prakticky zhojené
    Vobludak usi den#22
    TARGI
    TARGI --- ---
    NYEMI: ne, neni automaticka :D Ja znam kone co je schopen zabit i sam sebe, jen kdyz je cokoli nejak jinak a on se lekne i prdu :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak mě je jasný, že když na "miláška" skočí tygr, tak nejspíš všichni miláčkové zdrhnou hlava nehlava, jezdec nejezdec... ale myslím, že jsou koně, kteří do určité míry na toho jezdce dbají.... tenhle na jezdce (dceru) nedbal vůbec a šel si (letěl) za svým cílem...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Apropos! Nyemi objevila internet a ameriku! Napln prace na pristi tyden (cvicime ted kazdy den dvakrat pul hodiny, nekdy trikrat!)
    Jinak, az priste reknu, ze chci kone ucit vzpinat, tak to musim jen vznosne pojmenovat "levada" a pak najednou vsichni zmlkou a zacnou prikyvovat, jak je to moudry a umelecky.
    LEVADE step 1
    http://www.youtube.com/watch?v=Qvr1DubBiyk

NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Priznam se, ze si myslim, ze o jezdce se nestara tolik, ale ze zeme je strasne moc opatrna. Nestane se, ze by se ohnala po mouse a omylem mne nabrala. Jakmile jsem blizko, nebo pod ni, strasne opatrne zachazi s celym svym telem, kdyz mne nevidi, tak posunuje nohy pomalu a lehce. Mela jsem nedavno prilezitost bejt blizko jinyho kone a byla jsem prekvapena, kdyz mi to nakouril hlavou, protoze odhanel mouchy. To proste Sol neudela, je strasnemoc jemna. A ja hloupa jsem si myslela, ze takova opatrnost je u kone automaticka D:
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Je otázka, zda "milášek" to má v hlavě nastaveno tak, že kromě sebe se nějak snaží starat se i o svého jezdce anebo ne...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Od milaska to budu jednoznacne nejmin cekat Takze to pak bude atumaticka crit damage :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Hej, mam cerstvou zkusenost z tohodle zanru! Sol ma ve vybehu udolicko, na jehoz dne je potok. Princezna se nechce omocit, tak to skace. Normalne to jsou fakt prelety, jak na pardubicky. Tuhle jsem se na ni odlozila (soucast nunani ve vybehu, kdy se jen tak valim po koni, drbu a tak) a ona se rozhodla, ze to skoci se mnou. A nevidela jsem to sice z dalky, ale prislo mi, ze to dela o dost opatrneji.
    No, a cely to mohlo bejt i tim, ze mela na zadech sedumdesat kilo navic, no :))
    Nicmene v lese mi dava pozor na nohy vs stromy, a kdyz bezi a ja zacnu padat, tak se zastavi.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: vychovat a taky k tomu musi byt povaha... ale jako, urazy jsou i z milasku ;)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    TARGI: podle mě by to šlo právě s vlastním vyňuňamým koněm... moje největší chyba byl ten provozák, který se v krizi vykašlal na jezdce a jel sebestředně "pro sebe"... pro koně zcela základní instinkt... ale dají se koně vychovat k tomu, že na toho člověka "myslí"... z jednoho takového jsem tuhle nespadla, byť šeredně zakopnul a skončil "na kolenou"... protože on dával pozor i na mě...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam