• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: Znam ten pocit a na to, ze vim kulovy muzu rict, ze Tamara byla fakt nadmuta absurdnim zpusobem. Ja uz bych volala veta, bo co. Tak at se tam dari!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Tak já mám zase ofiko přestěhováno, jen tak tak teda. Majitelka Bojova se jala zkrmovat letos černé balíky a jeden koník to odnesl zdravím.
    Kobyla přišla do nového, tvářila se jako "hej super, tady bydlím celou dobu" zahučela do boxíku, ráno šla na pastvu a úplně všechno v pohodě, dobrý, hezky se mi o ní staraj a hned jí opadl pupek nafouklý tím humusným senem. Ani nevíte jak jsem šťastná, člověku spadne obří šutr z hrudi, když ten koníček vesele pofrkává, řehtá a je spokojený a hlavně nic není problém :) takže dlabe své vitamíny a bude dobrá hajtra moje :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... akorát mi na něj žárlí kozenky... moje alfa koza za námi chodila na jízdárně a furt nechápala, proč se nevěnuju jí, ale té velké bílé koze :-)) (ona za mnou chodí vesměs všude a hlídá si mě a konzultuje se mnou detaily kozího života - tak pro tu bude Nedouš asi rána).
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak mám koníška zpátky.... je s ním sranda... řehtal na odjíždějícího páníčka, ale pak když jsem za ním šla já, tak na mě řehtal taky... a tváří se ve stájích jako starej mazák a děsnej borec... jsem ho vyšoupla na velkou jízdárnu, kolem které jsou ustájení koně, tak je obešel, a pak se vrátil za mnou že jako teda jdeme domů na seno :-)))
    Večer jsem na něj skočila a je v dobrý formě - lepší než loni (ale to byl po tom úrazu) - fyzicky i psychicky, poslouchá na jemno, je ohebný a tak... tak uvidíme...
    PES
    PES --- ---
    Vobluďák dobrý - ucho se plní chloupky, Vobluďák se dokonce mazlil (neloudil, mazlil se) a chtěl také podrbat v uších (prý je moc fajn), takže už vypadá OK... Mám z toho dobrý pocit (což je tak všechno co z toho mám)...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Jo, to věřím...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Dela mne hodne stastnou a hodne pecuje o my dusevni zdravi. Coz je dost velka sluzba! Mit kone u domu je neco tak neskutecne uzasnyho.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: A neuhne a neuhne... Podlézat s kolečkem :-) Pomáhá s něčím (tedy kromě toho, že tě případně sveze do oblasti Internetu a na nákup? :-)))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: O2 se holedbá, že už LTE "svítí" i do toho vašeho údolí (ale buď je to jen "marketingový kec" anebo je ten konkrétní vysílač jen v testovacím režimu, neb na oficiálním webu ČTU je na LTE pokrytí v tom místě ošklivá díra - u všech operátorů)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tady to je majstrstyk, co ted jakoze delame. Pojmenovala jsem to vysoka spanelska :))
    Ucime se takovej ten krok, pac je jednovduchej, krouzit na dovnitr plec (myslim, ze se totomu tak rika), target (aby sledovala nejakej objekt) je to strasne super napomocny pri dalsich cvicich, ustupovat do strany, at se tomu rika jakkoliv, to uz umime i ze sedla, a asi nejvetsi (pro mne) drsnost, jit s hlavou "spravne". Takze zvednout krk a ohnout hlavu. A samozrejme bez udidla, aby se nesla sama. Je to docela tezky, a jsme v zacatcich, nicmene je to strasne zabavny, a Sol to myslim bavi.

vysoka spanelska
    http://www.youtube.com/watch?v=iYmAHKqXvXY
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak jsem sjela na koni dolu k Berounce, alebrz v Karlstejne je dobrej mobilni internet.Jen tak mimochodem, tohle pisu na notasu, kterej jsem si privezla v batuzku, zatimco Sol se tu pase na louce za mostem. (Doufam, ze nevezme roha, pac bych pak musela domu pesky.)
    Abych neignorovala tady ty otazky - jo, uplne jsem se odstehovala z Prahy a bydlim ted v maringotce na vesnici, nedaleko Anabel. Je to pronajaty za pomerne hubicku, majitelka to uz leta nepouzivala, ackoliv drive tu mela dvacet koni a byla to "letni pastvina". TO je ale asi ctrnact let zpatky, od ty doby tu nikdo nebyl, takze si predstavte totalne vybydlenou plesnivou maringotku. Tak jsem se do toho v lete s tatou dala, a muzu vam rict, pokud jste sikovny, lze rekonstruovat dum s nula penezma. Je to jen vetsi opruz, kdyz vite, ze samotnou praci byste udelali treba za tri dny, ale musite tyden cekat, nez nekde vystreite patnact stovek na jednu desku do podlahy.
    Nicmene. Je tu elektrika a studna (s tou si uzivam super dobrodruzstvi), OBROVSKY pastviny pro kone, na kterejch je ted sol uplne sama, coz je asi jedina pricina myho stresu v techhle dnech. Ale zda se, ze jsem to vyresila, a budu tu mit ustajeny dva kone od znamyho, coz i poresi treba par penez. Kone tu maji i nadhernej srub, s Bramacovou strechou a peti boxama, kdybych cejtila potrebu kone zavirat. Skrz pastvu tece potok a je tam par jabloni - je tu z ceho pit, nezamrza to a o co se drbat, stin, a tak. Seno mam zarizene od te zname, co mi to pronajala. Tedy az prijde na seno cas, zatim je zelenyho dost.
    Shrnula bych to asi tak, ze pokud jste tuplovanej mestak a narozdil ode mne nemate dost dobrodruznou povahu, asi byste se z toho tady zesrali. Sprcha venku, vsude spina, nadobi mejete v lavoru a na nekolikrat. A tak. Alespon varim na kamnech, to je strasne super. Vejde se mi na ne muj livanecnik!

Pokusim se nahrat a prilozit nejaky videa.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: V té zimě??? Teď už nic moc neporoste...

SAT-internet - na to potřebuješ výhled na jih na geostacionární orbitu (porovnat to lze podle satelitních antén v blízkém okolí), tj. přibližně v úhlu 40-45° nesmí být nic v cestě... Pokud nemáš tyč na boudě (ale nesmělo by se pak s maringotkou hýbat), tak zarazit tyč vedle/před boudu...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Aspon bude trava!

Mily denicku, zitra ma prijet technik ohledne internetu, ktry uz tri mesice klodne nemam. Vzhledem k tomu, ze satelitni internet stoji do zacatku pres dvanact tacu, jsem pripravena na verzi guerillastozaringu v lese. Vsak je to jen narodni rezervace.
    PES
    PES --- ---
    Blátivé období začalo :-/ V tomhle jezdit ošetřovat oře by byla opravdu "lahůdka" (i kdyby došel na zavolání až k východu)... No a o krátkých dnech ani nemluvě...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: Hele a kde to máš? Chápu to dobře že jsi si pořídila nějaký větší pozemek (jak velký?)a maringotku a přestěhovala jsi se tam?
    TARGI
    TARGI --- ---
    NYEMI: jak ja hltam tyhle tve prispevky....obdivuju, nechapu a zavidim zaroven....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jo a dva dny zpatky jsme na vyjizdce pasly. To Sol necham na ohlavce pripnuty voditko a ja si sednu nekam a pracuju (vozim si uz s sebou tuzku a papir). Po chvili ticho, zadny zvejkani, tak koukam a Sol zamotany voditko do nejakyho klacku v trave, jeste v tom mela nohu. Ani se nehnula a cekala, az k ni dojdu a vyresim to. Je tak strasne chytra a odusevnela a inteligentni!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Zacnu psat denicek, nebo tak neco. Kazdy den rano vstavam, jdu cvicit se Sol, po hodine muzu milostive jit snidat a topit v kamnech, pak mam tak dve hodiny na praci, nez kun zacne pozadovat dalsi aktivitu, takze jedeme ven. Po trech hodinach se vratime a ja muzu jit doopravdy pracovat, pac kun je ukojen. Obcas cvicime jeste odpoledne. A samozrejme nez jdu spat, oblecu zupan a jdu jeste mazlit.
    Mimojine, mam sice zapojeny bojler, tudiz mam teplou vodu, ale ne vevnitr maringotky. Kdyz se sprchuju, stojim doslova pod stromem a koukam do udoli. Je to prudce romanticky a taky muzu rikat, ze jsem v koupelne rezala drivi, pripadne dnes jsem se sprchovala s konskym zadkem (Sol mi proste nacouvala do "sprchace" a byla spokojena).
    V nedeli jsem zazila nalet zkurvenejch berusek. Je mi 31 a za celej zivot mne beruska nekousla, az v nedeli. Byly jich stovky, takze jsem utekla delat marmeladu dovnitr, pac verandu ovladly berusky. Zpiceny berusky.
    Zitra zkusim natocit video, Sol uz umi spanelskej krok. Dneska udelala tri kroky vcelku! Treba bude levada pred vanocema.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam