• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Objevuješ americkou klasiku jménem "Neck reining" :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: uf, no ještě že našla.... ale vést koně z auta musel být pohled pro bohy.... :-))

Jinak já těžce nestíhám (momentálně na tři měsíce pracuju), do toho teda mám koně... je úplně ňuňací (netýkavka Nedouš mě první dny furt očichával a v podstatě se mazlil!!!) a úžasnej... jsem byla zvědavá, co si bude pamatovat a pamatuje si všechno a ve stájích těžce machruje.... ale dneska mě poněkud překvapil... máme tam takovou zlostnou rozmazlenou kobylu, co na všechny klopí uši a straší a zvlášť na krmení je citlivá... no a dneska jsem měla Nedouše jen na vodítku .... a jdeme kolem Abby a Nedouš jí tam uďobnul vojtěšky rozházené před stáním - a ta na něj vyběhla s ušima dozadu... a Nedouš, který s ostatníma různě řehtá a pošťuchuje se, tak na tuhle potvoru briskně otočil zadek a cvičně naznačil kopanec - a ona se normálně odklidila... jako jeho suverenita mě fakt dostává... i to, jak se ty koně s tím nepářou, problém byl vyřešen za vteřinu - ale všechno vlastně v náznacích, bylo mezi nima hrazení, a byli pořád ještě cca dva metry od sebe... a přitom všem mám pocit, že Nedouš věděl moc dobře, kde jsem já a otočil se tak, abych já byla úplně mimo směr útoku i případný směr útěku... čím dál tím víc mě fascinují pracovní koně - oni jsou zvyklí lidi do svých problémů nezatahovat. Tak jako Razmine si spořádala loni ulejváky, co chtěli využít toho, že turisti netuší co se děje a vzít to domů zkratkou - moje jediná zásluha byla, že jsem jí problém ukázala. Teďka Nedouš srovnal zlostnou kobylu a na jaře měl v lese srovnanýho Cowboye tak, že ten šlapal jak švýcarský hodinky...

Jo a protože leje a je to s výlety na pikaču, tak děláme různé kraviny... jsem zkoušela, jeslti by se dalo na Nedoušovi jezdit jen na jedný otěži (vlastně na vodítku) a úplně v pohodě. Nechá si to klidně přehazovat přes čumák, ale hlavně to vůbec není potřeba... když mám vodítko nalevo tak doleva zatáčí na mírné zatáhnutí levačkou a doprava na to, že mu vodítko přitisknu na krk. Zatím jsem tedy zkoušela jen na kruhovce pže nejsem sebevrah... Jezdíme samozřejmě bez uzdy tak jak jsme se spolu domluvili na jaře...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Takže už ví kam se vytrácet na nějakou ňamku :-) Pokud se bude i stejně vracet... Schválně zda se objevíte ve zpravodajství na Nova TV či Prima TV :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dneska mi utek kun! Coz je s podivem, pac tu zadni branu jsem zapomnela otevrenou vcera rano. Nicmene kun odesel az dneska. Pak mi nejaci strejdove rano prijeli rict, ze u Moriny nejak chodi kun. Tak jsem sedla do auta, vyjela do Moriny a zavolala. Ozvalo se "hrrrrrr" a z louky priklusala Solinka. Tak jsem ji pak musela odvyst na spagate vedle auta, pac jsem mela auto a kone. Nicmene kun byl spokojenej, stravil celou dobu na louce a futroval se.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ma seno i travu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: prijde mi ze zhubla, ona ta trava uz neni nic moc, dej ji trochu sena ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak pokracujeme v treninku "kam s hlavou". Jde ji to dost skvele a dokaze tak i klusat. Zatim jen kratky vzdalenosti, deset metru nanejvys, vic po ni zatim nechci. A zacina to vypadat dobre. Ale ja mam radost z kazdyho uprdnuti. Nicmene je nadherne kroutiva, jako zouzel, a strasne se snazi. Obcas to ozkousime i v terenu na vyjizdce a dokaze vseho nechat a soustredit se na to i venku. Fakt parada!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: vím a nedivím se, pokud jsi víkendový majitel, vidíš jen pohodu, na sobotu dávaj pěkný seno, abys viděl, jak se koníšek má dobře že. Jako já jsem jen požádala o změnu ve stravě a byla jsem do vteřiny vyhozená :) teď už se usmívám, ale toho koníka s kolikou je mi líto, holka ho má z jatek a stará se o něj, ačkoliv je nejezditelný a prakticky nad hrobem. A ono ti to asi nějak jako nedojde, prostě tě nenapadne jít kontrolovat seno, když se do loňska krmilo dobře. Letos je to rozjetý kšeft a majitelka miluje vůni peněz. Inu inu nedoporučovat nikomu
    PES
    PES --- ---
    SHAMPOO: A to se nedávno na iFauně někteří skoro do krve hádali jak je to tam super :-/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SHAMPOO: Znam ten pocit a na to, ze vim kulovy muzu rict, ze Tamara byla fakt nadmuta absurdnim zpusobem. Ja uz bych volala veta, bo co. Tak at se tam dari!
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Tak já mám zase ofiko přestěhováno, jen tak tak teda. Majitelka Bojova se jala zkrmovat letos černé balíky a jeden koník to odnesl zdravím.
    Kobyla přišla do nového, tvářila se jako "hej super, tady bydlím celou dobu" zahučela do boxíku, ráno šla na pastvu a úplně všechno v pohodě, dobrý, hezky se mi o ní staraj a hned jí opadl pupek nafouklý tím humusným senem. Ani nevíte jak jsem šťastná, člověku spadne obří šutr z hrudi, když ten koníček vesele pofrkává, řehtá a je spokojený a hlavně nic není problém :) takže dlabe své vitamíny a bude dobrá hajtra moje :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... akorát mi na něj žárlí kozenky... moje alfa koza za námi chodila na jízdárně a furt nechápala, proč se nevěnuju jí, ale té velké bílé koze :-)) (ona za mnou chodí vesměs všude a hlídá si mě a konzultuje se mnou detaily kozího života - tak pro tu bude Nedouš asi rána).
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak mám koníška zpátky.... je s ním sranda... řehtal na odjíždějícího páníčka, ale pak když jsem za ním šla já, tak na mě řehtal taky... a tváří se ve stájích jako starej mazák a děsnej borec... jsem ho vyšoupla na velkou jízdárnu, kolem které jsou ustájení koně, tak je obešel, a pak se vrátil za mnou že jako teda jdeme domů na seno :-)))
    Večer jsem na něj skočila a je v dobrý formě - lepší než loni (ale to byl po tom úrazu) - fyzicky i psychicky, poslouchá na jemno, je ohebný a tak... tak uvidíme...
    PES
    PES --- ---
    Vobluďák dobrý - ucho se plní chloupky, Vobluďák se dokonce mazlil (neloudil, mazlil se) a chtěl také podrbat v uších (prý je moc fajn), takže už vypadá OK... Mám z toho dobrý pocit (což je tak všechno co z toho mám)...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Jo, to věřím...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Dela mne hodne stastnou a hodne pecuje o my dusevni zdravi. Coz je dost velka sluzba! Mit kone u domu je neco tak neskutecne uzasnyho.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: A neuhne a neuhne... Podlézat s kolečkem :-) Pomáhá s něčím (tedy kromě toho, že tě případně sveze do oblasti Internetu a na nákup? :-)))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: O2 se holedbá, že už LTE "svítí" i do toho vašeho údolí (ale buď je to jen "marketingový kec" anebo je ten konkrétní vysílač jen v testovacím režimu, neb na oficiálním webu ČTU je na LTE pokrytí v tom místě ošklivá díra - u všech operátorů)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tady to je majstrstyk, co ted jakoze delame. Pojmenovala jsem to vysoka spanelska :))
    Ucime se takovej ten krok, pac je jednovduchej, krouzit na dovnitr plec (myslim, ze se totomu tak rika), target (aby sledovala nejakej objekt) je to strasne super napomocny pri dalsich cvicich, ustupovat do strany, at se tomu rika jakkoliv, to uz umime i ze sedla, a asi nejvetsi (pro mne) drsnost, jit s hlavou "spravne". Takze zvednout krk a ohnout hlavu. A samozrejme bez udidla, aby se nesla sama. Je to docela tezky, a jsme v zacatcich, nicmene je to strasne zabavny, a Sol to myslim bavi.

vysoka spanelska
    http://www.youtube.com/watch?v=iYmAHKqXvXY
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam