• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    Sice jen postarší fotka, ale na ranči je pro tyhle případy "tunýlek hrůzy" stále stejný
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tady se v dolech používaly muly - protože kůň když se splaší je schopnej si rozmlátit hlavu o strop, mula ne.... just saying... (jako jsem ráda, že vám tunel prošel, to určitě klobouk dolů)... jinak to druhý vypadá jako Alkazar - ale do toho se nejde tunelem, tím se jde do Ameriky? (nebyla jsem tam snad třicet let - myslím v Amerikách, na Alkáči asi deset).
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Byla jsem dneska na vejlete do lomu se trema dalsima konakama, sice jsme zmokli, ale bylo to super. V lomu ohnicek, burty, caj s rumem. Cestou jsme se lekali srn, kone vzdycky poskocili, ale nikdy to nezabalili, a tri jsme byli na bezudidlech (bosal, parelka a ohlavka). Taky jsme delali takovou super hru, jeli jsme po poli rovne s rozestupama a jeden clovek klusal a delal slalom mezi ostatnima. A vsichni jsme se prostridali. Bylo to strasne super a kazdej musel delat svoji cast spravne, nerozebehnout se za ostatnima, udrzovat rozestup a tempo. Do lomu se dalo jit jen skrz tunel, asi dvacet metru dlouhej, dost temnej a nizkej. A ja sla prvni a Sol tam se mnou na zadech vlezla, pomalu, opatrne a zastavila, pac jsem musela sedet v predklonu a spis na boku kone, jak to bylo nizky. Bohuzel z toho nemam fotku jako proof :))

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no co, inspekce, jestli tam není nějaká sváča, to dá rozum :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Uplne bych zapomnela. Prej je to zajimavy, jen mne uz to prijde normalni, pac to Sol provozuje pokazdy, kdyz je tu tata s dodavkou. A ne, neni to kvuli moucham, pac ted zadny uz nejsou.

PES
    PES --- ---
    Ale umělec jsi ty, tak určitě v téhle oblasti budeš mít větší přehled o vhodných barvách :-)
    PES
    PES --- ---
    Horší by bylo nakreslit na bílého koně něco takového inkoustem anebo genciálkou (a-la barva krávy Milka :-), to je pro majitele spíš za trest (a navíc se to vlhkem/potem/deštěm rozpíjí a barví to při doteku)...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Záleží čím to nakreslíš... Jednom mi jedna majitelka koně předváděla nějakou barvu (konzistencí to odpovídalo temperovým barvám) co byla "eko" (certifikovaná i pro malé děti, takže asi i na případné náhodné "ochutnání") a po zaschnutí se to pak po skončení akce dalo vyhřebelcovat i z posledních zbytků během tak dvou tří dní pečlivějšího čištění...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: By mne zajimalo, jak se to pak z toho kone dostava! :)
    PES
    PES --- ---
    Anebo halloween style
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Na příště můžeš "zestrašidelnit" i SOL

(snad se zobrazí http://skeletonpictures.org/large/99/Horse-Skeletons-Pictures-3.jpg )
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Dobré... Jak často si člověk dnes může zajezdit ulicemi metropole :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Vyhrabala jsem na netu jeste nejaky obrazky. Ta Sol tam vypada uplne normalne. Zvlastni.

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    já jsem dneska vlezla na Nedouše jen tak (on ohlávku a vodítko) - přistavila jsem si ho k hrazení a vlezla na něj - a on tam stál a ani se nehnul (mám vadu kyčle, moc obratná nejsem)... tak jsem ho pochválila a zase slezla...
    On totiž z ježdění bez sedla nezná, takže ho učím to... ne, že bych tak chtěla jezdit, ale přijde mi užitečné, aby se nedivil, kdyby to někdy byla potřeba.... a aby se nedivil tomu, že panička je kripl a škrábe se na něj jak vopice.... a že to je jedna z možností, která může nastat - že se na něj budu škrábat bez sedla a jen na vodítku (ježdění na jedné otěži jsme už zkoušeli, tomu se nedivil)....
    PES
    PES --- ---
    A jen trochu k "naštvání" (a mimo koně) malý přípodotek k problému NYEMI s Internetem a smutný fakt o tom jak normálního člověka mobilní operátoři sdírají a jak podlézají firemní klientele v cenách :-/
    20 GB za 100 Kč. Chcete také? Stačí mít ty správné známé – MobilMania.cz
    http://m.mobilmania.cz/20-gb-za-100-kc-chcete-take-staci-mit-ty-spravne-zname/a-1336353
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: Ale v soutezi obratnosti (preskocit dve prekazky, ustoupit na holen pres kavaletu, donyst barel do cile) jsme byly se Sol treti. Z asi patnacti koni.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A neco z huberta k dobru. Apropos, asi jsem zazila nejakyho "klasickyho" huberta a bylo to strasny.

PES
    PES --- ---
    VAMPY: Satelitní net je drahý jako kráva a ještě k tomu limitovaný jak objemem, tak u těch cenově dostupnějších tarifů i rychlostí... Ale NYEMI má smůlu, že i když kousek od ní na každou stranu je (i dle oficiální mapy pokrytí na ČTÚ) "svítí" rychlé LTE na plné koule prakticky od všech tří opů, ale do toho údolí k ní pochopitelně žádný sektor antén přímo nemíří...
    Ale třeba O2 se na své mapě pokrytí kasá pokrytím i toho jejího fleku (může to sice být marketingové přehánění, ale často to ukazuje i na pokrytí ze stanic BTS v testovacím režimu, které ČTÚ ještě neeviduje jako schválené do plného provozu).
    Navíc to pokrytí se počítá a měří na běžně citlivé přijímače (tj. mobily a LTE USB modemy s integrovanou anténkou), ale ty "stacionární" modemy mají možnost připojit i extra anténky a tím se stanou citlivější a výkonnější, takže se kolikrát připojí i tam, kde oficiálně není vůbec nic. Takže by NYEMI nejspíš pomohlo, kdyby se tam u ní nějaký kamarád z Prahy zastavil s takovým modemem i s těmi anténkami a zkusil proměřit signál (z toho modemu si tu budku a okolí už pokryje skrze WiFi)...
    Datové tarify u operátorů se dají sehnat levněji než satelit, jsou rychlejší a když se ta datová SIM připojí k nějaké firemní rámcové smlouvě, tak se s Internetem (buď s velkých FUP kolem 30-40GB/měs. anebo dokonce i neomezeným) dostane na nějaké cca 2-3 stovky měsíčně...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    VAMPY: Diky za navrh. Jenze ja uz tam bydlim tri mesice a ver mi, ze jsem prozkoumala opravdu vsechny moznosti, co jich je. Mam sice krasny misto, ale internet jedine satelitni. A podle vsecho to vyjde na neco pres dvanact tacu. Takze na to budu muset nasetrit. A do ty doby pracovni mejly posilam ze sedla.

Jinak v utery jsem byla na pruvodu strasidel v Praze. Dopadlo to druhym nejhorsim moznym zpusobem, kdy Sol nezvladla situaci. Nicmene furt dobry, protoze prvni nejhorsi moznej zpusob je zpusobeni skody a ujmy na zdravi. Zvladly jsme jen zacatek pruvodu, ale kratce po startu (u Prasny brany) se v pulce Celetny splasila. Takhle napsany to zni desivejs, nez to bylo - jela v cele pruvodu, a bylo videt, jak se ji stupnuje poserovej faktor, az mela nabeh se rozebehnout. Coz se nestalo, udelala dva rychly kroky dopredu a nechala se zatocit dokolecka a vratit na misto. Ale cejtila jsem, ze to neni dobra message pro lidi, ani dobrej pocit pro kone, takze jsem zbytek cesty absolvovala mimo hlavni srumec a po zemi, a posledni cast pres Karluv most jsem objela pres Manesuv most. Vicemene jen co jsem opustila pruvod, mohla jsem ve vecerni prazsky doprave normalne nasednout a uz byla v normalni.
    Priznam se, ze jsem tusila, ze to, ze bude v akci uplne sama by mohlio byt na obtiz, ale nechtela jsem si uplne pripustit, ze by to mohlo dopadnout az tak spatne. (I kdyz pote, co mi rekli ruzni lide, to pry vubec strasne nevypadalo, dokonce objednavatel byl natolik v pohode, ze rikal, ze je rad, ze odjezla ten zacatek, kdy byli fotografove a kamery a nejvic lidi, a ke konci to ridlo, a ze to chape a nevadi mu to - no, clovek ze zlata!)
    Jsem rada, ze Sol je charakter. Sice jsem z toho smutna, nicmene je to hodne dobra zkusenost. VIm, ze kdyby na miste byli jakykoliv dalsi kone, klidne se plasici, tak by Sol zvladla celou vec jako profesionalka, jako tolik pruvodu pred tim. Nebylo tam nic novyho - ohne, bubny, masky, dav. Nicmene staci trosku zmenit vstupni podminky, a bum.
    Myslim, ze zacnu jezdit na vyjizdky do Prahy :) A rozhodne nas v nadchazejicim roce ceka spousta dalsich pruvodu ve spolecnosti vice koni, takze spousta casu trenovat!

Ale tady vypada dobre!
    Praha TV
    http://prahatv.eu/zpravy/archiv/1/praha/ostatni/clanek/3370/centrum-prahy-ovladla-strasidla
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    NYEMI: a to je drahy? my chytame taky net ze vzduchu a zavest nam to prisli zdarma. jen si musis overit jestlu je u tebe dosah.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam