• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Toho mam zrovna opravdu hodne.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: teoreticky by to slo, ale prakticky je to se mnou straslive zbesily s casem :D
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Když jede "shora" (od Prahy), tak je slyšet celkem včas, ale z opačné strany přijede relativně tiše a najednou rachot (ideálně, když je to zrovna "nad hlavou")...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: nám nad stájema lítá hasičská helikoptéra... mě ty nálety občas lezou na nervy (lítají do nádrže pod stájema pro vodu), ale s koněma to ani nehne.... ale rychlík musí být jiná darda...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tunýlek je jen "stezka odvahy" do tmy. Na trénování "hrůzy" nad hlavou máme "hlučný most" (osobní, nákladní a hlavně rychlíkové vlaky)...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak to jsem se "o kousek" sekla.... haha...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tam bych se bála i já...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Jenze bysme se musely domluvit, pak by muselo bejt unosny pocasi, pak je to streka k vam... Je to tak slozity!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: si delas kozy fakt, ses za rohem ale k nam se nestavis! Bu bu bu
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Pridas se nekdy na vejlet?
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: diky :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Asi pěkný výlet - cca 25km celkem...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Kobyla! Velmi tematicky. Je to hned vedle konepruskejch jeskyni.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    NYEMI: pls a co to bylo za lom?
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Projede tam i člověk (menší kůň + menší jezdec), ale je to zbytečné riziko, že si rozmlátí hlavu (stačí aby kůň hodil miniaturní hrbík a jezdec má hlavu či v lepším případě přilbu v betonu obezdívky)

Foto je z doby, kdy všude kolem na troud suché léto a mne přestalo bavit se na spodním konci tunýlku brodit hustým lepivým bahnem (SŽDC na tenhle propustek celkem kašle) a ještě s jedním akčním člověkem s ranče (kterého tam nebavilo brodit se též pěšky s mlaďochem na vazáku) jsme si udělali dva víkendy brigádu a obnovili zarostlou odtokovou strouhu a vyvezli i to bahno ze spodní části tunýlku, takže tam teď člověk nenechá boty...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Jojo, ta kamaradka, co nas tam vedla rikala, ze tam byla s nejakou holkou, co si v tom tunelu rozbila hlavu sama. A jo, rikas to skoro spravne, pres Alkazar jsme jeli domu, ale videli jsme ho jen s presreky.

PES: Tak ten je festovni!
    PES
    PES --- ---
    Sice jen postarší fotka, ale na ranči je pro tyhle případy "tunýlek hrůzy" stále stejný
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tady se v dolech používaly muly - protože kůň když se splaší je schopnej si rozmlátit hlavu o strop, mula ne.... just saying... (jako jsem ráda, že vám tunel prošel, to určitě klobouk dolů)... jinak to druhý vypadá jako Alkazar - ale do toho se nejde tunelem, tím se jde do Ameriky? (nebyla jsem tam snad třicet let - myslím v Amerikách, na Alkáči asi deset).
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Byla jsem dneska na vejlete do lomu se trema dalsima konakama, sice jsme zmokli, ale bylo to super. V lomu ohnicek, burty, caj s rumem. Cestou jsme se lekali srn, kone vzdycky poskocili, ale nikdy to nezabalili, a tri jsme byli na bezudidlech (bosal, parelka a ohlavka). Taky jsme delali takovou super hru, jeli jsme po poli rovne s rozestupama a jeden clovek klusal a delal slalom mezi ostatnima. A vsichni jsme se prostridali. Bylo to strasne super a kazdej musel delat svoji cast spravne, nerozebehnout se za ostatnima, udrzovat rozestup a tempo. Do lomu se dalo jit jen skrz tunel, asi dvacet metru dlouhej, dost temnej a nizkej. A ja sla prvni a Sol tam se mnou na zadech vlezla, pomalu, opatrne a zastavila, pac jsem musela sedet v predklonu a spis na boku kone, jak to bylo nizky. Bohuzel z toho nemam fotku jako proof :))

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam