• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jasne, ja tedka taky koupila Andule mls - senior musli, a je tam i chondroitin sulfat ! :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja bych to nekoupila, ja je dostala! A koni chutnaji, tak coby ne, ze.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: proste draha chujovina ;). Tou streckou myslis tech cca12 km? Si nasrotujes dva pytle a na mesic ti to vystaci,nebo i na dyl.. Ale tak ja te znam, to jsou furtvymluvy, nekupuj drahy granule a budes mit na navstevu :)))))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Budu si to pamatovat, ale precijen to k vam mam strecku :( granule jsou nejaky bez obilovin, svatojanskej chleba a tak. Apon vi kterej, ja bych musela jit ven kontrolovat cedulku.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: prezirani vypada jinak. Co je to za granule? Kdybys potrebovala nasrotovat jecmen, srotak mame, pokud by vic makala, je to lepsi, nez oves pro tenhle druh prace...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: dojnice hehe holstyna v zimni srsti, to chci videt
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    U nas se Oliwaprastila do sveho jedineho vidouciho oka, tak kapu a mazu a modlim se, at tomu nic vic neni, vetka prijede na kontrolu v patek az opadne otok. Jako delat neco neprijemneho na hlave psycho headshakerovi je lahudka, kor kdyz neni zadny pomocnik v dosahu.. No ale nastesti je pazravatak ji necham strcit hlavu do kyble a tyram ocicko. Tak drzte palce, nechci mit uplne slepeho kona, na prave uz nevidi...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: fuj! vylinaly
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: no ale bacha minulej rok nam takhle obrostly dojnice (a ze ty zasadne objem srsti nevymenujou) tak jsme se bali doby ledovy a ony zase hezky casem vylinali a zima nebyla:D i mistr tesar se nekdy utne
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak mají to geneticky deseti tisíce let vývoje, aby to poznali...
    Takže třeba to bude jako u Simpsonů:

See, Lisa, looks like tomorrow I'll be shoveling ten feet of Global warming...
    Homer Simpson on global warming
    https://www.youtube.com/watch?v=9SLbEDMZMAk
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a nebo ten kůň fakt není blbej...?
    Climatologist Dr. Roger Pielke Sr.: ‘I cannot recall last time I have seen such a cold anomaly forecast across almost entire USA.’ | Climate Depot
    http://www.climatedepot.com/...me-i-have-seen-such-a-cold-anomaly-forecast-across-almost-entire-usa/
    Frigid air mass building in Alaska, poised to spill into Lower 48 next week - The Washington Post
    https://www.washingtonpost.com/...id-air-mass-building-in-alaska-poised-to-spill-into-u-s-next-week/
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: mě přijde, že letos mám koně taky nějak víc chlupatýho.... asi čeká krutou zimu, tady v Kalifornii, LOL
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jo, a nebyla jsem tady jednu noc a kdyz jsem se vratila, prisahala bych, ze kobyle za jeden den naroztl kozich jak medvedovi! Konecne! Len a volej! Uz mam taky pufika na tyckach. Eh, sloupkach. Dneska jsme si vyjely, od soboty poprvy, a strasne sekala dobrotu! Musime vam ukazat nas absolutne luxusni ustup na holen ze sedla! Ve vesnici, v teren, na poli! Jedem jako rovne, pak ji zacnu stacet na tu holen, pak jdem 45stupnu, zvetsujem ten uhel, az jdem 90, a pak pomalu zase zpatky a na druhou stranu! Fakt mazec!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Noooo... ja ji ted trosku preziram, ehmm. Ma dvakrat dene sest velkych hrsti sladaku, grnek granuli a slunecnice, neco extrudovanyho lnu, vitaplastin a odmerku ovsa. A mezi tim jeste pres den dve hrste sladaku s pulkou ovsa. Ale to dostava, kdyz si pro to vylozene prijde, kolem treti. Stane se, ze obcas nedorazi a radsi je na sene, nebo zbytkach zelenyho. Je to takovej jeji optional snack.
    DOstala jsem od kamarada zraci pytlik, tak ho ted v lese vyuziju :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no jo, ale co mě Villon co do činění s koněma? Ta souvislost mi uniká....

jinak jsem slyšela, že z francouzštiny je i slovo píča... prý la petite chat... jak francouzští vojáci něžne pojmenovali cíl svých výbojů :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: ale jestli bude nak vic makat, tak ji dej i nakej jecmen nebo tak, to uz jen ze sena neda
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: hot je doprava, cehy doleva
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    AHA!
    "Při řízení zpravidla koňského potahu se používalo hlasových povelů pro udání směru jízdy, někdy doprovázených naznačením biče pro zvýšení pozornosti tažných zvířat. čehý znamená vlevo, hot znamená vpravo."
    "Myslím že to nechcete vědět... Můžou za to totiž prostitutky nebo také "kněžky lásky". Abych byl konkrétní, poprvé tato slova použil Francois Villon v Baladě o Tlusté Margot - "rajtuje po mě, vzteklá, čehý, hot, zde v hampejzu, kde rozbili jsme stan...". Slovo "čehý" je zmršené francouzké slovo "cheminée" což je v překladu TOVÁRNÍ KOMÍN, ale co to znamená v prostředí hampejzů asi netřeba psát. Naproti tomu slovo hot pochází ze slova "hôte". I toho bývá v podobných institucích až až. "
    PES
    PES --- ---
    ...a zápletka nám houstne :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    hot a čehý.... ale můžeš jí naučit cokoliv jinýho - třeba Franta a Pepa :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ehmm... jak se doprava a doleva? Ja znam jen prr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam