• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: no mnozstvi mlika s poctem kuzlat az tak jako nesouvisi, nektera plemena jsou proste plodnejsi a ovuluji vice vajicek,,, a holt ti slabsi nepreziji, to je priroda. My jsme sono nedelali, nechcem ji stresovat, ona se necha chytit jen v boxe a kdyz je to nutne :) jo mam jednu kozu uz sest let, byla tu solo s konma a na podzim ji pribyl kozel. Smrdi, samozrejme. Ale zase kdyz jdu vecer za tmy do vybehu, tak presne vim kde je podle cichu :D kdyz je venku, tak je citit jen jako kozi syr, ale kdyz se zavrou do staje, je to tam rano citit trochu jak zkazena cokolada, nebo nevim :))))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: jinak od září? To budou v únoru, uf... nebude ještě moc zima? My je máme plánované na březen....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: jé, to jsi neříkala, že máte kozenky... a kozla, uf? Nesmrdí?
    My bychom měli kůzlata mít, ale trošku se obávám... u jedné vetka našla jedno zřetelné embryo a jeden flek, takže ta má 1-2, ale u druhé našla dvě zřetelná embrya, ale fleků víc... jestli bude mít chuděra čtyřčata nebo paterčata, tak nás asi všechny klepne (a hlavně to nejspíš nedopadne... naposledy když měla jedna paterčata, tak to jedno nepřežilo a další dvě máma zavrhla)...
    Bohužel to jde zase k chovatelům, kteří chtěli mít kozy na mlíko a tak je křížili tak, aby měli víc kůzlat (= víc mléka), ale ty kozeny na to ve skutečnosti stavěné nejsou... (máme nigerijské trpasličí - původně se používaly jako krmivo pro zvířata v ZOO a cirkusech)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: u nas dneska minus 8 ale kozenky jsou pekne doma.. Rikala jsem ze mame od zari kozla? Chteli ho sezrat tak jsme si hi vzali. A koza se od zari neprska, tak uvidime, zda nam priroda nadeli dalsi kozenky :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    zimní ráno v Kalifornii.... kozenky zebou nohy a chtějí domů...

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: jo a vzteklá ponice? Taková kuliška roštomilá? Kecáš, viď?

Dneska jsem s Nedoušem procouvala mezi dvěma kavaletama... napřed ze země, pak ze sedla... zatáčení ovšem asi bude problém, budu to muset promyslet (děsně mě nadchlo v tom videu od Nyemi, jak tam jedna dvojka prošla dvakrát do zatáčky pozadu) - ale vzhledem k tomu, že loni nechtěl couvat vůbec, tak je to i tak pokrok...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: jo, třeba dceřin poníček byl ňuchací (děsně se bál, takže zase tak ňuchací nebyl), ale prostě byl roztomilej - a navíc to nejspíš věděl :-)) Na kozenky žvatlám běžně, ale na Nedouše mi to nějak nejde....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    No, zcela neemocne a pragmaticky. Sol za mnou prijde jen proto, abych ji podrbala. To muzu rict bez nejaky hlubsi emoce, jako je loviskovani.
    A je fakt, ze je v my pritomnosti hodne opatrna. Zadny povaleni, uder pri odhaneni much, nebo prilisnym drbani.
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: ale no tak :) ja mam vzteklou ponici. Kdybych ji dala hubana, vyrazi mi zuby, ale obecne o konich a kolem kone zvatlam. Je to proste moje radost :) vlastne zavidim lidem nuchnaci kone
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: on můj kůň není moc ňuňací.... je pracant, ne mazlíček... navíc on je ve svém stádě dominantní a ještě k tomu šéfův kůň.... pro mě je partner, ne mimino...

v poslední době nad tím přemýšlím, nad tím v čem on žije když je doma... a jak to vlastně funguje... koně co jsou používaní na traily, tak žijí ve stádě, na pastvině. Mají své koňské věci vyřešené (Nedouš mi teď přijel s pěknou jizvou na boku). Když pak někde šlapou v lese (mluvíme o horách od 2,5 tisíců metrů výš), tak kovbojové dávají pozor na lidi - a koně na koně. Nedouš jakožto bosův kůň řeší vzpurné koně.... a koně to vědí... a víc než co dělá jezdec, si hlídají co dělá Nedouš a řídí se podle něj.

On je hodně dominantní, na nějaké mazlení fakt není... ale když ho pustím oždibovat travičku, tak je šťastnější, než kdybych ho oblejzala nebo cpala dobrotkama... když já uznám, že je natolik rozumný, že smí být koněm a nemusí být pořád někde zavřený či uvázaný...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: ty nemumáš svého koníšta milouštýho? :D

no, to nevím, nechci se ukvapit, než ji prohlédne vetka, ale jestli tam najdu překvápko, budu to řešit :/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Fakt ne? :))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: teď jsem se pobavila tím plurálem.... že ho používají maminečky když mluví o svých mimíscích, to jsem zažila, ale u koní ještě ne :-)))) (i když už jsem taky párkrát musela lidem odseknout, že nemluvím na ně, ale že si povídám s koněm nebo kozama :-)))

Co se děje za divný věci?
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    CAROLIAN: jo jo, ani mi nemluv, ale teď musím ještě vetku, dějou se nám v břiše divný věci...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ja to prosim pekne videla nazivo a potvrzuju.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: ty voe, to je jak před porodem a po porodu :-(
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    ale chtěla jsem vám ukázat jak vypadal ten můj boj s tou ex stájnou, takže tohle je můj ponclík před a po, rozestup krmení mizerným ohnilým senem na bojově a v nové stáji pěkným suchým je týden. pěkně splaskla holka.

SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    říkal tu někdo tlustá poni koule? jako kožíšek máme luxusní :)

PES
    PES --- ---
    NYEMI: Pěkně rovnat, začelit :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Svaznice je silny slovo. Ony ty kmeny jsou totalne halabala, takze co kmen, to nova cesta.
    A teda zejtra budem hodne pilovat POMALOU chuzi, a rovnani. Zatim jsme uspesne zablokovaly celou jednu cestu, ale vypadala, ze po ni nejezdi ani traktory... ehm.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam