ježiš já jsem tak BLBÁ... domluvila jsem si ženskejma projížďku po lese... Ned zná oba koně, byli jsme s nimi jednotlivě a v pohodě. Dneska se choval tak, že jsem to nakonec otočila a jela domů. Přičítala jsem to helikoptéře (hasiči nacvičují nad nádrží která je fakt kousek - pod půl kilometru vzdušnou čarou) a tomu, že na silnici (zase cca 05, - 1km) prořezávali stromy či co, bylo před deštěm (a ehm, ženské jsou ten typ, co se bez bičíku nehne, takže cestou mlátily koně, což Nedoušovi asi taky nepřidalo)... Nedouš jak podebranej, hlavu nahoru, poskakoval, neposlouchal... i cestou domů se choval jak magor... takže jsme přijeli do stájí a já odhodlaná že budeme holt teda jezdit dokola, dokud se nevrátí ostatní z vyjížďky - aby si nemyslel, že pruděním v lese se zbaví práce... nicméně Nedouš furt magořil, i ve stájích (kde obvykle dělá chcípajícího koníčka a dává najevo, že se smrtelně nudí) - a já si konečně všimla, že mu sedlo naráží do kohoutku....
Já blbka mu totiž na vyjížďku dala pracovní sedlo, s kterým mi přišel s tím, že to bude lepší, pohodlnější, stabilnější atd. - ale není to jeho sedlo a majitel si buď nevšiml nebo to nevyzkoušel s jezdcem v sedle a já blbka to nezkontrolovala. Když jsem pak na něj dala darované staré sedlo, na kterém normálně jezdím (taky je široké, ale se soustavou podložek sedí dobře), tak se velmi uklidnil a i když nebyl nadšen z toho, že budeme ještě dále jezdit, tak najednou zase poslouchal a neprudil... i jsme si otevřeli vrata na jízdárnu, zavřeli za sebou, chviliku pojezdili tam, zase otevřeli vrata a zase zavřeli (tj. spousta jemného manévrování a koňské kázně)...
Když byly děti malý, měly jsme se spolumatkama soutěž o Macechu roku... udělovaly jsme si body, tzv. macechy za obzvláště povedené kousky (pád z kočárku byl za jednoho macecha, spálení mimina žehličkou bylo asi za tři - a myslím, že jsem byla v soutěži velmi úspěšná, když jsem dceru nechala v autosedačce v autě v garáži a vzpomněla si na ní až asi za dvacet minut - poté co jsem staršího převlekla, dala oběd a tak :-))... navrhuju mít nějakou soutěž koňák roku - body by mohli být osly (jako jedna osla, dvě osly nebo tak)... myslím, že bych na medaili dosáhla i v tomto oboru :-))