• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    hahaha ta zmena nazvu je dobra:D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: joooo tak to je dobre :D
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak kdy tě tedy s takovým tréninkem uvidíme na El Capitano? :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: já ještě lezu... lezci mačkaj míčky a kroužky, aby posílili zápěstí, tak já budu mačkat vemena, no.... :-) win win... :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: ale prt, spis na to mate mlade pracovni sily, ja bych si nerada uhnala zanet karpalu, loni jsem si takhle rucicky odpravila malovanim zdi domu ( a brezost tomu pravda nepomohla) :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jsme tu asi nějaký zaostalý, že dojíme ručně???? (ale ono ty naše malé kozenky, co dávají litr maximálně - to asi nemá cenu řešit mechanicky)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: pastecvni dojirna zni desne slunickove
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VAMPY: jj jsem si to vzpomnela dobre, ze koza chce nizsi podtlak...
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: jinak tohodle týpka vídám na výstavách, takovej sympatickej dědula a myslim že se docela vyzná http://www.skvara-dojeni.ic.cz/
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    VAMPY: takže kdybys měla krávu i kozu. prostě tam nastavíš tlak na oba a po podojení kozy přehodíš soupravu za kraví a máš to v klídku. A hlavně já teď vídám na výstavách takový udělátka až to neni možný. třeba jako pastevní dojírna na 1x krávu a 5x koza v jednom je fakt hustá věc:-D
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    ANABEL_LEE: musíš si koupit na kozu. jsou jen dva a mají menší průměr. Ta kraví by ti padala. Plus musíš seřídit tlak na kozy. ten kraví by je stáhl z kůže. Pokud chceš dojit krávu a kozu zároveň můžeš buď přehazovat tlak (ale tyhle dojačky jsou drahý) nebo nastavit tlak na ko mpromis"Kozu to ještě nezabije a krávu už podojí":-D
    GIO
    GIO --- ---
    tak tak, kravu s dojackou, kombo.)

ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: si myslim ze to v boxe da, skyblickem :)

VAMPY: hele a ta dojacka ma normalne nastavce na kravu, nebo mujsis mit na kozu? pac na kravu mas jaksi dva nastavce plonkove,ze :) ale jinak, drahy mi porad slibuje kravu, ze ji musime mit, a ja na TO, ZE RUCNE TEDA NEDOJIM :)
    GIO
    GIO --- ---
    VAMPY: a to bude reseni.))) to Bedrsiak zvladne spis nez drzeni ve dvou bych rekla.))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: mě zaujalo že vybarvením je hodně podobná těm mým... ty světlé pruhy na čumáku... (teď teda honem nemůžu najít fotku té mé černé, ale tyhle jsou hodně příbuzní - stejný otec a matky jsou matka s dcerou)...

VAMPY
    VAMPY --- ---
    CAROLIAN: Normalni dojacka- i s konvi a soupravou na kravu stala 20tisic. Jinak tohle je krizenka 50% Toggenburska koza a 50%ceska hneda kratkosrsta. Ted mela ona i jeji segra 2a4 kozlat. Kozlata jsme jim nechali, dojili nepravidelne dle potreby a i s kozlatama nam vzdycky dala litrik (do mlika a na syr staci;))
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    Jen takove drobne varovani, pokud by se nekdo z vasich znamych v praglu chtel stehovat na bojov, tak radej jecet a utikat. Kone tam padaji jak hrusky a zamlcuji to tam. Paradicka
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: je krásná... co to je za druh? Že je tak tmavá? a vidím, že dojení máte s mechanizací?
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    a vlezou fakt všude

VAMPY
    VAMPY --- ---
    Já mám tedy zkušenost, že se koza rychle naučí na žrádlo a pak se drží sama:-)

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam