• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    nudíte se? Pořiďte si bílého koně....

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: jo, asi muflon.... já jsem si furt říkala, co mi to připomíná.... (jinak jako dítě jsem se vyznamenala, když jsem babičce tvrdila, že na louku před chalupou se nám chodí pást mamuti :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: proste takovy muflon :)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tohle jsou tedy ta pouštní odnož
    Desert bighorn sheep - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Desert_bighorn_sheep
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak já jsem trochu zmatená s ovcema a kozama, nějak se mi je nedaří rozlišovat... děti tvrdí, že tohle jsou určitě ovce, páč mají ocásek dolů.... ale vypadají hodně jako kozy... i v pohybu hodně připomínají kozeny...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: wiki tvrdí, že je to ovce tlustorohá... https://cs.wikipedia.org/wiki/Ovce_tlustoroh%C3%A1

PES: poušť.... v noci mrzne, ve dne deset stupňů... málo srážek
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: bighorn sheep, to je česky kamzik, oder waS?
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Na foto to vypadá na nějaké moc "letní" počasí :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak není to ani kůň, ani koza.... ale je krásná a ne tak často k vidění... zřejmě letošní mládě... tatínka snad taky někde vyštrachám... jezdit do národních parků mimo hlavní sezónu se zjevně vyplatí (bighorn sheep jsme tam viděli naposledy před deseti, možná dvanácti lety - kdy jsme jezdili bez dětí a nebyli tolik vázaní prázdninami)

PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: No to já právě také ne...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: teda, to jadro vkladane je klonovane zvire, takze to muze byt i samec, samozrejme. Ale mitochondrie pochazi z vajicka ktere zbavili puvodni jadra a narvali tam to, co chtej klonovacz.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: ne, protoze umele klony se delaji z vajicka jedne samice a jadra jine samice, maji i jine mitochondrie, a navic na opakovani kvantove urovne uplne neverim :)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Takže 100% klony jen pokud by se březost zopakovala úplně identicky doslova na atomární (a dost možná až na kvantové) úrovni, ano? ;-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    teda v brezosti, no proste gravidite
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: odznaky jsou totiz geneticky determinovane tak, ze se bude "vyrabet bila barva" na urcitych mistech, tj. na to misto v tele embrya doputujou bunky, ktere maji ty geny pro vyrobu bile barvy (zjednodusene). Je geneticky dane, ze tato mista budou na koncovych castech tela, tj. nohy a hlava, bude dan jejich rozsah, jestli jich bude malo nebo hodne, to delaji geny, ale finalni tvar zalezi na tom, jak se ty bunky nakonec rozlezou a to je proste jine v kazdem tehotenstvi, tedy i u tech klonu. Ony ani prirozene klony, tedy dvojcata nemaji stejne odznaky.
    PES
    PES --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: To je třeba se ptát někoho, kdo má dostatečně hluboké vzdělání v biologii, genetice, vývoji plodů apod... Otázkou je, zda je v DNA zapsán celý "plán" organismu jako matrice 1:1 anebo je to něco (obrazně řečeno) na způsob "mírně ztrátové komprimace dat", tj. něco jako třeba fotografie uložená v JPG či hudba/zvuk v MP3, kde také při zobrazení/přehrání jsou jisté minoritní odchylky, ale na celku nejsou prakticky poznat (funkčnost zachována a ten pixel sem či tam jemně jinak odstínovaný poznat na první pohled nejde).
    Možná stejným způsobem fungují ty odznaky...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: Taky jsem si rikala! ALe zase, nejsem bioinzinyr.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    PES: jak je mozne, kdyz to jsou klony, ze maji ruzne odznaky? Tak nejak jsem pocitala ze budou vypadat stejne..
    PES
    PES --- ---
    Nasněžilo - koně se alespoň na chvíli přestanou "mazat"...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tak si říkám, že bez oře odpadnou ty "doomsay imaginings" a ušetřím si třeba i žaludeční vředy :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam