... nemám představu, jestli to budou spíš piliny nebo hobliny, nebo vysloveně kousky dřeva ze šrotovačky...
A ještě jedna anketa... Nedouš má prostor cca 90 metrů čtverečních. Nič moč, na druhou stranu 2/3 toho byly kdysi upravené a je to suché... mám možnost protáhnout mu paddock o dalších cca 100 metrů (možná víc) - ale to už je tankodrom, 20- 30 cm lepivého bahna (a zůstává dlouho, v dírách po kopytech se drží voda dokud nevyschne - přes ten jíl se to ani nevsákne)... za to prodloužení bych musela "bojovat"... navíc Ned musí být okovaný, bosky to nezvládá, takže se bojím, že mu to bude vcucávat podkovy...
Ven chodí každý den, spíš chůze, maximálně klus - ale kopcovitý terén i jen v areálu stájí... nějaká kruhovka, občas mírně do lesa (momentálně tam jsou pasti na mamuty - dělají se nám bezedné mud holes, takže si troufám jen po cestách a to ještě ne po všech) - řádově hodinka lehké práce a hodinka flákání se (vypuštění na pastvu nebo na jízdárnu, čištění, sedlání....)... Zatím jsem se teda domluvila, že paddock necháme malý a že by se předělal po zimních bouřích (cca únor) - protože ani mně se do bahna, co přetejká pres holiny nechce a už vůbec se mi nechce v tom stěhovat panely hrazení.... ale nějaký názor?
Opět - ideální řešení - tj. SLUŠNÉ pastevko - u nás nehrozí... (nedá se to vyklízet, pže bahno až přes holiny, část jich nemá vůbec žádné přístřešky, koně žerou ze země a podobně.....)