• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: no naštěstí Američani slaví vánoce až 25,, tak se daly mrkve ještě koupit :-))...

Praktický dotaz... máme ve stájích jíl, v zimě pak tankodrom... jedna z babic prý může zadarmo sehnat shavings, že by se to dalo do paddocků jako odbahnění.... pak jsem slyšela zase že třísky v kopytech a tak... nějaké zkušenosti, názory? (to, že by se to mělo řádně odvodnit atd. vím, ale není to reálné - stáje se budou bourat, v lepším případě přestavovat, v horším případě likvidovat - takže investovat do nějakých dlouhodobých řešení nedává smysl)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tady je vidět KDO má prioritu :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a z toho pytle jsem si doma zapoměla vyndat dvě mrkve na salát... ehm....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak my vyrážíme... strom pro koně nemáme, jen pytel mrkve....
    PES
    PES --- ---
    Na hraní?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Moje chlupata potvora dostala kus stromu, kterej jsem nepotrebovala. Z tech sesti metru.
    PES
    PES --- ---
    Tak šťastné a veselé všem včetně těch chlupatých potvor...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: mehehe, staci mi stracena, ktera ma vic bile nez rezave.... nastesti je celkem samocistici, ale stejne
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ropák je dobrej výraz :-))Nedouš se válí jen někdy.... tohle bylo v týdnu, když jsem byla pryč a byl venku s ženskou, které ho půjčuju... řekla bych tak jednou za týden se řádně oválí, ale jinak se udržuje docela v čistotě...

po týdnu jsem taky viděla kozy, jsou jak kuličky... normálně za ten týden (byla kosa) snad ještě víc obrostly (je to srst
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Matně si vzpomínám, kdysi jsem si málem bílou (vybělenou) kobylu koupil - byla příšerný ropák... Ve výběhu se neopomenula nikdy důkladně zválet.
    Měli tam také jednu úzkostlivě čistotnou kobylu, která se na válící se kolegy vždy dívala se zděšením v očích, protože ona sama obvykle ani na vyjížďce nechtěla stoupnout do hlubšího bláta či louže...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    nudíte se? Pořiďte si bílého koně....

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: jo, asi muflon.... já jsem si furt říkala, co mi to připomíná.... (jinak jako dítě jsem se vyznamenala, když jsem babičce tvrdila, že na louku před chalupou se nám chodí pást mamuti :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: proste takovy muflon :)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tohle jsou tedy ta pouštní odnož
    Desert bighorn sheep - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Desert_bighorn_sheep
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak já jsem trochu zmatená s ovcema a kozama, nějak se mi je nedaří rozlišovat... děti tvrdí, že tohle jsou určitě ovce, páč mají ocásek dolů.... ale vypadají hodně jako kozy... i v pohybu hodně připomínají kozeny...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: wiki tvrdí, že je to ovce tlustorohá... https://cs.wikipedia.org/wiki/Ovce_tlustoroh%C3%A1

PES: poušť.... v noci mrzne, ve dne deset stupňů... málo srážek
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: bighorn sheep, to je česky kamzik, oder waS?
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Na foto to vypadá na nějaké moc "letní" počasí :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak není to ani kůň, ani koza.... ale je krásná a ne tak často k vidění... zřejmě letošní mládě... tatínka snad taky někde vyštrachám... jezdit do národních parků mimo hlavní sezónu se zjevně vyplatí (bighorn sheep jsme tam viděli naposledy před deseti, možná dvanácti lety - kdy jsme jezdili bez dětí a nebyli tolik vázaní prázdninami)

PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: No to já právě také ne...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam