• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NYEMI: dekuji za vysvetleni.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CHEVALIER: Tak kone dejchaji jen nosem, nicim jinym nemuzou. A jsou uzpousobeni na rychlost a jinej rytmus nez takovej vembloud, kterej potrebuje mit cumak zaviraci, kvuli pisku. Myslim, ze je to otazka jako proc maji ryby ploutve.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    NYEMI: no tu nosovou cast pomerove ke zbytku lebky urcite kratsi maji...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CHEVALIER: Maji je vembloudi fakt kratky? :o
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    Nevite proc maji kone, na rozdil treba od velbloudu, tak moc dlouhy hlavy? Zeby kvuli cichu...?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    GIO: Nekdy vyfotim!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... uf, tak mi ani dneska v noci nespadnul na koně ten strom, co má ve výběhu, tak to je dobrá zpráva, ne?
    GIO
    GIO --- ---
    i kdyz Nyemi je velka, to mozna fakt brzdila o hlezno:))
    GIO
    GIO --- ---
    N mysli to dole az ne?.) to uprostred je kotnik cili hlezno.)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jako je to kotnik, akorat se tomu u koni rika hlezno
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Sverila jsem oprate kamaradovi :)
    Kdyz jsme se vraceli, sedla jsem si na sanky taky, bo jsem byla lina. Jak to bylo z kopce dolu, tak Sol musela slapat rychle, jinak jsme ji predjizdeli. A jednou jsem ji nejak zastavila, ale jak jsme byli tezci, tak jsme jeli dal a brzdili jsme o nohy kone. Fakt jsem rada, ze mame se Sol pevny pouto, ktery rika, ze nam sproste neuhne z cesty, abychom odjeli nekam do haje a tam se prevratili. Poctive stala a cekala, az vytahnu hlavu z mezi jejich nohou, zatimco ramenama jsem zabrzdila o jeji.. co to je.. kotnik?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Chvili jsem o tom sedle premyslela, ale ono za moc nestoji a to prosty konsky stesti okamziku bylo dulezitejsi :)
    Pole je louka :P
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tywe jak se pasou na tom poli, fuj! :)

PES: jo no, zlomena kostra neni moc dobry napad
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Ještě jí vysvětlit, že se sedlem ne...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dneska se se mnou vyvalel kun v zaveji. Vubec jsem nevedela, coze to dela, nez mi kamaradka rekla "hele, s tebou se vali kun". Bylo to strasne vtipny, jak se se mnou odporoucela na zem a pak cekala, nez jsem teda slezla a pak se valela. Takovyho stesti konskyho v jedny chvili. Tak jeste ji to naucit na povel :)

Tesne po zlocinu, bohuzel uz se oklepala.

Nasly jsme novy bydleni, az mne vyhodej z maringotky.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... tak dneska koníček už zase laxouš... dokonce jsem pak z lenosti na něj na kruhovce vlezla tak jak byl (bez sedla, bez otěží, jen s vodítkem) a tak jsme se tam plouhali a vedle do takového pruhu trávy zavřela nějaká ženská zběsilého koně - co tam lítal, klouzal, padal, skákal (ten asi nebyl venku dýl než jen jeden den) - a musím pochválit Nedouše, že ho ignoroval... prostě se mnou kráčel po kruhovce i když se tam ten tydýt málem na hlavu stavěl.... když jsem pak Neda odváděla, tak kolem toho magora šel s hlavou a ocasem nahoru a předváděl se... ale při práci ne, zajímavý....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: mno, na poníkovské kruhovce (malá) to nebylo úplně ideální.... zítra snad už půjde vzít na velkou a pořádně proběhnout....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ja mam vzdycky radost kdyz Sol vyhazuje, protoze ma radost a je takova bujna a hezky se u toho nese, kdyz pracujeme...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... koníšek dneska na kruhovce vyváděl... vyhazoval a tak... njn... dva dny de facto zavřenej, bouře, padající stromy, pod paddockem mu hučí řeka (v tom vyschlém korytě), nárazový vítr, prostě fakt rodeo.... a dneska si přijde panička a chtěla by pracovat, ts.....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A vzpominky na leto. Ted az je na mne internet vyvrhl. Uz se tesim na dalsi larp se Sol, protoze kde jinde vam do kone strileji z luku a muzete sekat do lidi z konskyho hrbetu!

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: jsem Charliemu řekla, že je to idiot a dala mu cookies... jako vážně, Charlie je prudič a mrzout, ale tohle si imho nezasloužil... hlavně to nebylo v kontextu - chápu, že když provede nějakou lumpárnu, tak dostane za uši, ale tohle byla taková zlomyslnost bez souvislosti.... (když jsem tu souvislost nepobrala já, jak jí měl pobrat kůň?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam