• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    GIO: socializovaný lamy neplivou, pokud je fakt cíleně nese**š, to spíš kopnou, ozkoušeno za vás :oP
    Inteligenci koz zas tak dalece neposoudím, ale přinejmenším lamy nejsou destruktivní - měli jsme tam i ovce a minikozy a o těch to teda fakt říct nešlo :o)

NYEMI: pštrosi jsou taky hustí! hlídací!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: Sakra, musim se pochvalit, ted jsem se na to poprvy koukla vcelku, a jak krasne u toho prenaseni vahy na zad drzi tu hlavu. No, delat tohle kazdej den, tak mam spanela v unoru hotovyho :))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Apropos, vyukove video. Vybrala jsem samy lepsi kousky :))

We only talked!
    http://www.youtube.com/watch?v=36iRj9B1LTo
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CORA_NEILLE: Mmmm! Budu o tom uvazovat! Anebo pstrosy!
    GIO
    GIO --- ---
    CORA_NEILLE: koza je chytra jak radio, to si dovolim oponovat, lamy plivou a nez koza fakt chytrejsi nebudou.))
    CORA_NEILLE
    CORA_NEILLE --- ---
    NYEMI: kašli na ovce a kozy, pořiď alpaky! jsou chytrý, jdou cvičit na ohlávce, bobkujou na hromádku a i ten svetr je z nich teplejší a nekouše :o))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Pokud se v té divočině nudíš a nemáš nic moc jiného na práci... :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Nooooo. Z pokus to stoji. Uvidime na jare.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Když uděláš kozám "jejich" prostor a naučíš je tam, tak jinam nepolezou (viděl jsem na ranči, kozy dostaly nový - luxusní - přístřešek, téměř malý domeček z unimobuňky, s rozdělenými boxíky a z toho sousedního se přestěhovaly tak dokonale, že tam do starého už ani nevlezou, takže si to tam "adoptoval" srneček a slepice)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Bohuzel u obou musim resit, ze budou vsude srat a zrat koni travicku :( Sol ma ve vsem poradek - mista, kam chodi na zachod, seno vzdycky cisty, nedela do nej nic a odezira si ho postupne, nerozhrabe ho, nepodupe... Vsechny dalsi retardovany zvirata ji v tom udelaji akorat bordel, vcetne dalsich koni. Ale asi s nima bude stastnejsi, no.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Ovce jsou úplně blbé a navíc musíš pak řešit stříhání atd...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Vy mate vsici ty kozy takove vychovane! Ja porad premyslim, jestli ovce nebo kozy. Kozy jsou chytrejsi, ale budou porad zdrhat, pokud nevztycim trumpovskej plot.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    GIO: no! :D
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: tak ale to bud ebrzy malo boxiku,))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: nunu ses alfa koza :)nase kozy uz se neucily krasne se rozdelit kazdy do sveho boxicku a vzorne cekaji, ani kozel neprebiha... sami to tak chteli, Bedriska chce mit svoji vlastni postel pry :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no tak bude Nedouš bez udidla.... už se tomu lidi i přestali divit, že jezdím bez... holt nemůžu ho mít bosky, tak aspoň to....

Dneska jsem tam měla trenérku, se hoch zapotil :-) (spíš obrazně než doslova)... ale přišel synek s kozenkama a kozenky si tam lehly před vchod do kruhovky (jsou tam gumové podložky, takže sucho a asi i teplo na černém) a čekali tam všichni až skončíme.... fakt cca půl hoďky... kozeny když tam za námi přicházely, tak mě volaly, a jak viděly, že se věnuju té "velké bílé koze", tak byly v pohodě... ňuňu...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Je tam odkaz na tenhle clanek, docela mi z toho beha mraz po zadech.
    Může být udidlo příčinou náhlého úmrtí u koní? :: I - ENDURANCE
    http://www.i-endurance.cz/news/muze-byt-udidlo-pricinou-nahleho-umrti-u-koni/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A trochu relevantnich clanku. Sice se neztotoznuju s celym textem, ale libi se mi to.
    Udidla - klady a zápory | EQUIsvět.cz
    http://www.equisvet.cz/cz/clanek/udidla-klady-a-zapory.html
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A mne se porad smali, ze nemam kone ale sekacku :))
    GIO
    GIO --- ---
    no uvidime, co k nam casem pristane, a nam asi nebude prilis vadit, ze se tu casembude ponik past aniz by na nem aktualne mel kdo jezdit, bo ty dve juditiny kobyly se tez jenom pasou, tak aspon zapadne do stada.)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam