• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: urcite, kor v tech vasich cenach, tady to myslim nebude az takova palka, nejdrazsi na tom bude klasicky ta sedace. Ale i hrebci se nekdy kastruji jen prispani, ne uplne polozeni, tak nevim, treba jde takova kastrace vestoje i u kozlika... no, nas Vasil mel jednu kouli u ledviny a druhou v trisle, takze se otviralo bricho, celkova sedace, velka operace, a vyslo to na 10 000 (imho za takovou praci krasna cena, ale nebylo to na klinice, nybrz u nas za stodolou na zemi ;), plus teda jeste antibioticke kryti (injekcema) po operaci bylo myslim tak za +- 2000
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: doufám, že pro případného hňupíka pořídíš i řádné drbátko

Youtube sees cows getting massage from back scratcher | Daily Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...html?utm_source=fark&utm_medium=website&utm_content=link&ICID=ref_fark
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: naše vetka kroužkuje, taky se jí můžu zeptat co si o tom myslí... jestli je to jen proto, že je to (asi?) levnější?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: asi a pokud nemas kozy jako mazlicka, ale padesat kozliku rocne (treba na mlecne farme) tak ani neni ekonomicky unosne kazdeho kastrovat chirurgicky, ale pokud by to mel byt kozel coby "pet" v podstate, tak bych mu doprala komfort. zeptam se prilezitostni doktorky jake moznosti tu jsou :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: já právě nevím, přikláněla bych se k tvé logice (protože mmch ten kroužek taky bolí... co jsem viděla toho jednoho kozlíka, co mu to dali, tak teda nijak happy nebyl)... ale možná je to jednodušší než udržovat ránu?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: me to prijde strasny, ale zase mozna kdyz toho kozlika prispis (abys mohl udelat chirurgickou kastraci), tak uz ho pak nemuzes sezrat.. no ale tak proc ho kastrovat,, ze? nevim mit mesic skrtici krouzek se mi vubec nelibi, to radsi jednou fiknout a za par dni to preboli
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no.... našim kozlíkům to teda drželo víc než dva týdny.... ale nevím přesně, protože v té době už byli mimo stáje, jen mě překvapilo, že to měli i pak ještě pořád.... ale nevím, zase tak strašně jsem to nezkoumala (a nevíme to, protože kastrovali si noví majitelé až když kozlíci poporostli... )
    GIO
    GIO --- ---
    ANABEL_LEE: no to bych ji doporucovala, aby to nehazela na snih v tech minus deseti a vice:-D ale tak ona je inteligentni, doufejme
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Budu po tom past.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: az budu nekdy v knihovne zusim stahnout. Me by hlavne zajimala metodologie, totiz na jakym vzorku to delaj. Tak ten hannover pak taky musis nalinkovat!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ono se tam jaksi pise, ze neni jedina. Druhou delaji v Hannoveru, a jestli jsem to spravne pochopila, tak dva tymy.
    A ted na to koukam, studie k mani za 6 dolacu na precteni, za 36 ke stazeni.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: mrknu na to, ale bacha, jedna studie nikdy jaro nedela ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Myslim, ze kdyz napisem panu Cookovi, tak nam ji treba i posle.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Pod tim clankem je odkaz na zdroj.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: ta studie je v tom clanku cos linkovala?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ke kastraci jeste nemam nazor. Vzhledem k tomu, ze je to operace co se da udelat s lokalnim umrtvenim, tak mi to neprijde jako tyrani. Nehlede na zkvalitneni zivot ty koze potom. Na udidlo je odborna studie, ktera jasne rika, ze je zdravi skodlivy.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: a to ti neprijde jako tyrani a udidlo jo? ja teda radsi kastraci smiknutim nez to nechat 14 dno odumirat...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: CO, navlikne se gumicka, jako na vocasek, ne? :P
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: uplne vidim nyemi jak nechava kastrovat kozlika :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam