• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no u nás ti pomůže v tom, že za prvý víš, že neskončí v psích konzervách a za druhé by se na čip mělo přijít při prodeji....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Myslim, ze ona sice cip ma, ale ten cip je jen identifikace, kdyz uz je co kontrolovat. Kdyz ho ale nekdo capne a nekam odveze tak mi cip nepomuze :(
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: u nas ve starem svete se uz zvirata taky cipujou, ze zakona dokonce :) bud musi byt vyzeh nebo cip, ale od vyzehu se upousti
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: na okraj k případnému ukradení.... u nás se zvířata čipujou... kozeny čip mají, Nedouš ne (pže není můj), ale je to jedna z cest, jak ztracené zvíře vypátrat. Já bych například při koupi koně chtěla vědět, jestli má čip (jeden ze způsobů jak ověřit, že není kradenej).
    Když zvíře nikdo nevyzvedne z útulku a dojde na to, že by mělo být utraceno, tak teoreticky útulky nesmí utratit zvíře (nebo poslat koně na jatka) bez toho, že by zkontrolovaly, jestli nemá čip a nezkusily kontaktovat majitele....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SIRRIL_NEMESIS: "Nekde na Karlstejne". Uprimne necitim moc potrebu se sverovat kde, jsem posrana as za usima, ze mi ji nekdo slohne, pripadne ji ublizi. Nebo mne. Nebo obema. Takze fotka sem, fotka tam, ale mam svy soukromi dost rada.
    SIRRIL_NEMESIS
    SIRRIL_NEMESIS --- ---
    Hele Nyemi, kde že to tu kobylu vlastně teda přesně máš? Minulý víkend jsem bloudila autem v okolí Karlštejna a měla jsem pocit že jsem nějakou takovouhle ohradu s hnědkou u silnice míjela..
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: NYEMI: tak nějak jsem to myslela.... nebo prostě nechat jí odpočinout, chvilku dělat něco jinýho (škubat travičku, courat se) a pak zase strom.... je jasný, že kobylu "nepřetlačíš" na sílu, ale hodina denně je imho málo (pokud z ní chceš mít pracovního koně - pokud to berete jako zájmovou činnost, že někdy hodinu běhá a někdy hodinu jezdíš a někdy hodinu taháte, tak je to asi jedno)...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Každý den či druhý den o 1 strom více :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ono to neni o tom, ze by nevydrzela. Jen ji to proste nebavi. A Jako s ucenim a vetsinou veci, pokud ji neco nebavi, nenutim ji to delat. Vim, jak ja reaguju na to, kdyz mi nekdo neco cpe, to se radsi driv vzteknu, nez abych vyhovela. Takze jak k sobe, tak ke koni.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: budete holt muset trénovat vytrvalost..... možná i to, že ať využívá prostojů k odpočinku... Když Nedouše přivážu někde se sedlem, okamžitě vyhodí nohu a chrní... jak má sedlo, tak ví, že se bude dříve či později pracovat a odpočívá... (bez sedla kouká kde by co sežral a kam by šel a kterýho mlaďocha by zcitýroval - ale se sedlem naskočí že není čas na blbnutí a "nudu" je třeba využít k odpočinku)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dneska jsme byly zase tahat. Musime ted castejs, pan lesak rikal, ze mi tu to drivi necha do jara, a to se blizi, tak s tim musime pohnout. Sol to nebavi dyl jak hodinu, hodinu a pul max, takze mame co delat. Chtelo by to nejakyho poradnyho kameramana, takhle je tam videt strasne malo.

dalsi tahani
    http://www.youtube.com/watch?v=kFfTunjLs2g
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: nebo prostě rozum..... já bahnem procházím první - i z toho důvodu, že momentálně fakt NEVÍM, co tam je... předevčírem se otevřela díra uprostřed silnice, včera byla zanesená pískem, ale kdo ví, co tam bude zítra.... plus ve stájích JE jedno místo, kde bývala zřejmě kanalizace a je tam díra kolmo dolů... a samozřejmě ta kanalizace bývala v místě, kde se hromadí voda, teď je to už leta ucpaný, takže se nad tím dělá louže.... vypadající celkem nevinně, ale.... no aspoň kolem téhle díry jsou praporky, tak to všichni vědí....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Moje byvala kobyla se strasne bahna bala. Do louze i vody vlezla, ale bahno ne-e. Takze asi mela nejaky zkusenosti.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: nene... a blátivý díry, do kterejch ti kůň zapadne až po břicho taky ne... (je pravda, že ta kobyla, která zapadla je cutting horse a má krátké nožičky, ale i tak....)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Coze! Tekutej pisek neni jen z filmu?
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    dneska jsem přijela a odbočka z dálnice do stájí obstavená dopravními kužely.... tak jsem je objela, no... vím, že jim spadnul svah asi kilák nad stájemi - a zřejmě nechtějí aby tam lidi jezdili, ale silnice ke stájím je OK a nikdo na ní nebyl (ani dělníci)... jako ty kužely jsem ale nepochopila. kdyby tam byla značka že je silnice zavřená, nebo třeba nápis že silnice zavřená po dvou kilometrech nebo tak... tohle bylo takový... divný... ale vzhledem k tomu, že bylo třeba medikovat poníka a ošetřit Neda (ten blbec si pořizuje teď v tomhle počasí odřeniny - asi se nudí?), a zkontrolovat, jestli mi neuplavaly kozy, tak bych tam jela i kdyby tam byl natvrdo zákaz vjezdu :-)

Dneska teda nepršelo moc, myslela jsem, že s koněm něco udělám, ale nedalo se nic... zkoušela jsem ho aspoň vodit po stájích, ale je tam šílenýho bahna, místama se otevírají sinkholes, jinde jsou zase hluboké nánosy drobného písku a jílu, v cestách jsou vymletý klidně půlmetrový koryta... jako fakt průšvih....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: bys měl změnit jídelní návyky, ta vtipná kaše po ránu ti nedělá dobře :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Nejvyšší čas vybavit koníčka do nepohody, ať již pro variantu "Noemova archa" anebo pokud by se stáje sklouzly z kopce do vody a změnily se de-facto na marínu
    Horse Equipped For Swimming
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak a dneska pro změnu.... cesta do stájí zavřená...
    Driver trapped in truck after mudslide on Hwy 17 in Santa Cruz | KRON4.com
    http://kron4.com/2017/02/07/driver-trapped-in-truck-after-mudslide-on-hwy-17-in-santa-cruz/
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mam tu nejaky zabavny videa! Vystrihala jsem si vyhazovaci sceny zvlast :3

spanelsko
    http://www.youtube.com/watch?v=Y7NQ52fl8nY

hvezdne vykopy
    http://www.youtube.com/watch?v=JTrN6LzEhfo
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam