• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Je to tak, je tam trochu moc ezo fluffu. Ale i spousta opravdu dulezitejch veci.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: díky.... něco z toho je příliš sluníčkové a něco příliš mystické.... ale poté, co jsem viděla "trénink" jednoho koně u nás ve stájích, tak si říkám, že by to měli vidět všichni, povinně, než se vůbec přiblíží koni na dohled....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: mám cosi co se jmenuje saddle soap.... pak mám nějaký olej... jenom jestli je nějaká extra vychytávka (asi začnu tím, že sedlo vezmu domů trochu proschnout, že... i když nezmoklo, tak prostě je tak vlhko, že se to prostě natáhlo)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Tak když to sedlo umyješ (mýdlo na sedla s protiplísňovým účinkem), tak je i mazání na sedlo s protiplísňovým účinkem... Takže hurá do potřeb pro koně (anebo sedlářských potřeb) na nákup :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: ok, já jen jestli je nějaký trik, aby se na to ta plíseň nechytala :-)) ale holt v tom pařníku, co tu teď máme (kromě toho, že šíleně pršelo, tak je teď ke dvaceti stupňům) to asi jinak dopadnout nemohlo....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Kamaradka takhle jedno stalety rozebrala, vydrhla normalne vodou a pak ho znova naolejovala. Na fotkach koukam, ze na to pouzila normalni jar.

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    zplesnivělo mi sedlo, nějaké triky?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Hej, dlouho to tu nebylo, takze doporucuju stravit hodinu prijemnym poslouchanim slunickovejch veci.
    The Path of the Horse - Full Length documentary
    http://www.youtube.com/watch?v=TQUMAJCh1fA
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    chtěla jsem vám sem dát takový veselý graf, ale nevím kam to nacpat... tak aspoň slovně - je to graf chlapa tady z hor, který si vede záznamy srážek...

takže průměr za roky 92 - 16 je 1448mm
    nejvyšší srážky (říjen 92-duben 93) byly 1880mm
    letošní zima (tj. řijen 16 - leden 17, kdy zbývají ještě tři měsíce dešťů) - 1828

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    z veselejšího soudku.... jsem dneska viděla SLUNCE...
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Bohužel, v dnešní uhozené době mají zločinci více práv než spořádaní občané :-(
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: no kamera jetaky problem pac ochrana osobnich udaju
    PES
    PES --- ---
    SHAMPOO: Vondruška vyhrožuje obci, že "...v důsledku agresivních útoků TV Prima měl srdeční infarkt..." + dopis z kraje týdne "...v pátek končí s krmením a krmit to mají zastupitelé obce..." :-/ Chudáci koně...
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    PES: to si piš, pěkně mu je dají vypapané zpět, leda by od něj někdo vše po těch 20k vykoupil, ale jako :/ a nemluvě o tom že ten expert množí i psy
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: No.. podle toho jak to u nas funguje pak pujdu sedet ja...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: No jistě, pokud jsi na místě jako non-stop hlídač, tak možná (a to ještě k tomu mít nějakou artilérii na obranu a uhájení vlastnických práv - neb "pravdu" má v takové konfrontaci "ten s větším klackem")
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: No, ja se odsud prakticky nevzdaluju, takze takovej alarm mne muze upozornit treba v noci, i pres den, kdyz jsem zabrana do prace.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Stejně ani "poplašný SMS ohradník" či mnohem dražší kamery ti situaci nějak extra nezachrání... Možná (ale jen možná) se dohledá KDO (pokud bude klika a kamery dobře umístěné + dobře zamaskované, protože vystavovat je třeba jen atrapy), ale stejně to bude už zpětně a než se PČR rozkýve k akci (i kdyby to dostala na zlatém podnose naservírované), tak už pravděpodobně bude pozdě (přeprodáno, nevíme komu, rozporcováno... etc...)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    No, bojim se o ni, no. Mozna vam to prijde vtipny, bo paranoidni, ale mne ne :(
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: hele, obcas probehne internetem pomoc ukradli nam kone z vybehu, neni to zas uplne vyjimecne, ale jak rika gio, to jsou spis lidi, co si je nekdo vytipoval, no anebo msta.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam