dva zážitky na téma "stane se"...
včera jsem Nedovi přehrabávala seno (část mu pytluju do slow feeder) a našla jsem v něm několik cca pěticentimetrových odřezků provázku z balíku...
dneska jsem měla Neda přivázanýho za sloupek u kruhovky, přes zábradlí jsem měla hozené jeho sedlo a podložky a Ned se rozhodnul splašit kvůli té podložce... je to jeho podložka, má jí minimálně těch pět měsíců co je tady, přes tu kruhovku jí hážu vždycky, vždycky ho tam vážu - a dneska se mohl zbláznit, už jse mse bála, že mi ten sloupek vyrve a bude z toho nějaká mela.... nakonec se uklidnil, jsem ho odvázala a uzkazovala jsem mu, že je to jen ta jeho podložka, děsně na ní frkal, koulel očima... no nic, nakonec jsem mu jí přehodila, tak pak říkal, že uznává, že to byla blbost a že se stydí....
... ale jeden nikdy neví, provázek se podle mě do balíku dostal už při balíkování, stane se - ale otázka co se stane, když to kůň sežere.... při sedmdesáti koních to nemůže stájník ohlídat, ani kdyby chtěl...
... a Nedouš se po půl roce poleká své vlastní deky... a netuším proč (teda Nedoušovi ob výběh vyměnili kobylu s kolikou - a její parťák tam od včerejška pořvává a ona mu odpovídá od té kruhovky, přes půl stájí, takže hlučno a nervózno tam dneska bylo - kobylu museli dát extra, aby byla v dosahu a aby mohli kontrolovat žrádlo na obou koncích koně)