• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: vidím, že máš barevně sladěné vodítko a sedlovou dečku.... ale ty vůbec ke koni neladíš!!!!! Červené doplňky k tyrkysové, kdo to kdy viděl, no????????
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dneska nebyla lavka, byl tunel. Ale ten neni zajimavej, zajimavejsi je more deti.

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Obavam se ze oni umi mluvit velmi dobre. Jen si lidi muzou alibisticky rict ze ne, pac se lip ignorujou.
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Jak někdy žertuji já "...jen kdyby ta němá tvář mohla promluvit.", na což obvykle majitelé, poté co jim to dojde i s důsledky, reagují zděšeným "Šmarjá, jen to NE!"
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jo, lidi to nechapou, ze ti zvire muze rict, co chce. Nekteri tvrdi, ze zvirata nemaji dusi... to je no comment :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jo a dostala jsem knížku
    Equine Fitness: A Program of Exercises and Routines for Your Horse: Jec Aristotle Ballou: 8601400248300: Amazon.com: Books
    https://www.amazon.com/Equine-Fitness-Program-Exercises-Routines/dp/1603424636

ne že by to bylo všechno až tak objevné, ale je to moc dobře udělané, obrázky, popisky, vysvětlivky.... hezky pro blbečky, takže já tam mám stránku s odkazy na cvičení vhodná pro staršího koně atd... (některé věci z knihy jsou pro mě i Neda moc složité, protože předpokládají základní dovednosti z drezúry, které samozřejmě nemáme ani jeden)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak s lávčičkou je dobrá.... Ned je obvykle v pohodě, ale pak se lekne nějaký kraviny... jako třeba zůstane v klidu s plachtou a pak vyskočí kvůli pitomému svačinovému pytlíku letícímu ve větru... a tak...
    Jo a tuhle jsem ho vylekala já.... mě nenapadlo, že se mě bude bát, když budu mít ruce za zády...

Přitom včera jsem ho měla puštěnýho na volno v takové slepé uličce (vede jen k poníkové kruhovce) a jedna kravka se tam rozhodla vjet se svým truckem (viděla, že tam koně vedu, mohla něco říct - ne, počkala až jsem odešla a pak tam jela... takže najížděla na koně, ten na ní kašlal, tak na něj začala troubit... já jsem samozřejmě letěla zpět v okamžiku, kdy mi došlo, že tam fakt jede... ale Nedouš byl k sežrání, totálně jí ignoroval...

A dneska mám srandovní příhodu... když jsem uklízela Nedovo sedlo, tak za mnou přišla pruhovaná polodivoká stájová kočka a říkala, že chce domů... (na noc se tam kočky zavírají do stodoly, tam dostávají i žrádlo, aby jim na to nelezli mývalové - a všechny už byly zavřený, jen tahle venku)... tak jsem to takhle psala majitelce koček (že kočka přišla a řekla mi, že chce domů) a aby nikdo nechodil večer kočku hledat (tady bohužel kočky nemají velkou životnost pže pumy)... a ona si teď myslí, že jsem magor, protože si myslím, že na mě mluví kočky :-)))

ale to přeci není moje chyba, že ostatní nevnímají, že s nimi zvířata komunikují, ne? Navíc kočkám jsem dva roky otvírala konzervy, tak dává smysl, že kočka chtěla otevřít konzervu a kvůli tomu přemohla i svou nechuť k lidem
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Neco z minulyho tejdne. Napadlo mne, ze bych mohla natocit, kudyma se ubiraji nase nahodny vyjizdkovy stezky. Vetsinou na nich vybafne aspon jedna zabavna situace (uzky lavky, podchod pod dalnici, crossmotorky v lese, starty balonu...)

lavcicka
    http://www.youtube.com/watch?v=jH4qpugt9_o
    PES
    PES --- ---
    Ejhle, tak zahlédnu jednou za čas zprávy a na Nově hlásají, že příběh vyhublých a hlady umírajících koní z Karlovarska u paní Lenky Marečkové (v roce 2016) má dobrý konec, že si je vzala zpět jejich původní majitelka Zuzana Poláková z Koňského domova důchodců Křižany na Liberecku.

Zajímavé, ona už Poláková není v "klatbě"? Už se raději nezmiňuje název Rolinka? Vždyť měla takových průserů a po tom požáru jí pak koňáci napříč republikou doslova nemohli přijít na jméno (i lidi z EQCH tam jezdili na kontroly a ty reportáže nebyly nějak pozitivní...)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Buď ráda,že nechodí "po proudu" a nechodí somrovat z turistů na hrad :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jooo exkurze :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Neeee! Neupirej mymu koni nadlidskou genialitu! :)) No, zda se, ze dneska budu muset jet do zitrka pryc, tak ji zkusim soupnout do nedaleky mastale. Pujde na erazmus.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: prave to neni raketova veda a kone jsou na todle chytri, proste chtela jabko a drbani no, je zvykla na stado lidi :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Nahradni spolecnost je dva kilaky pres velkou louku, jeste jsem nezazila, ze by se tim smerem ubirala. Pokud ovsem neni raketovej vedec a nespocitala si effort/druh spolecnosti.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no pravdepodobne si rika ze ji zmizela panicka, tak si pujde najit aspon nahradni spolecnost, kdyz uz ne panicku :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Vcera jsem byla celej den pryc (resp. odjela v deset dopoledne a vratila se po devaty vecer).
    Sousedka mi prozradila, ze jednou kun byl zdrhlej za ohradou, nicmene pobliz, takze ji nalakala domu na jablko. Ale ze teda nevi, kudy utekl, takze nevi, jestli nezdrhla zas, a bylo to nekdy kolem sesty. No a kdyz jsem se vratila v tech devet, tak nebyla v ohrade, zadni vratka (nejvzdalenejsi cast od domu), byly vyvraceny a sol se pasla na louce za nima.
    Ja bych strasne chtela vedet, co se tomu koni honi hlavou, fakt ze jo! Jak to, ze neodesla na velkou louku za lesem, kam chodi vzdycky? Jak to, ze se pasla pobliz sousedu, kam ji to nikdy netahne? Jak to, ze vecer byla jen za tou brankou na ne zase na louce! Aaaa!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: krasnej kohout! dneska se mi zdalo, ze jsem jela kolem tveho obydli :)) hihi
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: já mám dobrou historku se slepicema..... kozy a slepice mají mezi sebou udělaná dvířka v plotě... slepice jsem ke kozám nepouštěla, protože jsem se báala, že mi kohout napadne kůzlata (pořád jsou menší - a alespoň Star, jediná holka - lehčí než slepice) - a nic, ignorujou se.... Jeden kozlík občas slepice honí.... ale hlavně, když otevřu dvířka, tak si kozy prolezou ke slepicím a slepice ke kozám - tráva je vždy zelenější na druhé straně, že :-))
    (nechci to nechávat otevřený pořád, kůzlata lezou slepicím do kurníku - tj. šlapou tam po vejcích + že by to tam byla nějaká krása, to taky není - slepice nejsou moje a majitelka zdá se, moc netrpí na vyklízení)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tumate trochu lasky a souzneni!

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    Neda jsem dneska měla na úvazišti a do toho jsem nějak různě pobíhala dokola (řešila jsem nějaké věci se správcem a běhala do stodoly pro věci)... tak vždycky když mě chvíli neviděl, tak řehtal, že tam teda je, abych ho nezapoměla... a když jsem se tam přiřítila, tak jsem zjistila, že se odvázal - ale furt tam stál a čekal na mě!!!! Nesebral se a nešel do háje (na travičku).
    ňuňu... on je tak zodpovědný a hodný!!!!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: z čehož by plynulo, že jsem úplně geniální, když mi kůň nastupuje sám :-).... (jenomže to tak není, on je prostě kůň, kterýho nikdo nestihnul zkazit... který má celý život více méně konzistentní přístup - a já jsem asi nejšílenější extrém v jeho životě)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam