• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: me tam chybi naka pekna cabraka!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: no hlavně mě to přijde takový ošizený... kde jsou ostruhy, bičíky, řetězy????
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Skoda, ze nemam zadnou poradnou, kde ma ty zadni do x, jak dela ten prekrok!
    Zbytek alba zde .

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... ale jinak ňuňu...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    hmmm... ona JE docela velkej kůň, jak na ní teď tak koukám.....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    A jeste jsem ji ted vecer nutila chudinku pozovat.

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Všude vylezou, všude vlezou... horší jak trpaslíci...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jinak když je tak krásně, je dobré vzít kozenky na pastvu, na čerstvou travičku, že.......... ehm...
    (ta černá hlavička v rozsoše, na kterou ukazuje mladej, je koza...)

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: vidím, že máš barevně sladěné vodítko a sedlovou dečku.... ale ty vůbec ke koni neladíš!!!!! Červené doplňky k tyrkysové, kdo to kdy viděl, no????????
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Přes děti zaniká oř...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dneska nebyla lavka, byl tunel. Ale ten neni zajimavej, zajimavejsi je more deti.

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Obavam se ze oni umi mluvit velmi dobre. Jen si lidi muzou alibisticky rict ze ne, pac se lip ignorujou.
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Jak někdy žertuji já "...jen kdyby ta němá tvář mohla promluvit.", na což obvykle majitelé, poté co jim to dojde i s důsledky, reagují zděšeným "Šmarjá, jen to NE!"
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jo, lidi to nechapou, ze ti zvire muze rict, co chce. Nekteri tvrdi, ze zvirata nemaji dusi... to je no comment :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    jo a dostala jsem knížku
    Equine Fitness: A Program of Exercises and Routines for Your Horse: Jec Aristotle Ballou: 8601400248300: Amazon.com: Books
    https://www.amazon.com/Equine-Fitness-Program-Exercises-Routines/dp/1603424636

ne že by to bylo všechno až tak objevné, ale je to moc dobře udělané, obrázky, popisky, vysvětlivky.... hezky pro blbečky, takže já tam mám stránku s odkazy na cvičení vhodná pro staršího koně atd... (některé věci z knihy jsou pro mě i Neda moc složité, protože předpokládají základní dovednosti z drezúry, které samozřejmě nemáme ani jeden)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak s lávčičkou je dobrá.... Ned je obvykle v pohodě, ale pak se lekne nějaký kraviny... jako třeba zůstane v klidu s plachtou a pak vyskočí kvůli pitomému svačinovému pytlíku letícímu ve větru... a tak...
    Jo a tuhle jsem ho vylekala já.... mě nenapadlo, že se mě bude bát, když budu mít ruce za zády...

Přitom včera jsem ho měla puštěnýho na volno v takové slepé uličce (vede jen k poníkové kruhovce) a jedna kravka se tam rozhodla vjet se svým truckem (viděla, že tam koně vedu, mohla něco říct - ne, počkala až jsem odešla a pak tam jela... takže najížděla na koně, ten na ní kašlal, tak na něj začala troubit... já jsem samozřejmě letěla zpět v okamžiku, kdy mi došlo, že tam fakt jede... ale Nedouš byl k sežrání, totálně jí ignoroval...

A dneska mám srandovní příhodu... když jsem uklízela Nedovo sedlo, tak za mnou přišla pruhovaná polodivoká stájová kočka a říkala, že chce domů... (na noc se tam kočky zavírají do stodoly, tam dostávají i žrádlo, aby jim na to nelezli mývalové - a všechny už byly zavřený, jen tahle venku)... tak jsem to takhle psala majitelce koček (že kočka přišla a řekla mi, že chce domů) a aby nikdo nechodil večer kočku hledat (tady bohužel kočky nemají velkou životnost pže pumy)... a ona si teď myslí, že jsem magor, protože si myslím, že na mě mluví kočky :-)))

ale to přeci není moje chyba, že ostatní nevnímají, že s nimi zvířata komunikují, ne? Navíc kočkám jsem dva roky otvírala konzervy, tak dává smysl, že kočka chtěla otevřít konzervu a kvůli tomu přemohla i svou nechuť k lidem
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Neco z minulyho tejdne. Napadlo mne, ze bych mohla natocit, kudyma se ubiraji nase nahodny vyjizdkovy stezky. Vetsinou na nich vybafne aspon jedna zabavna situace (uzky lavky, podchod pod dalnici, crossmotorky v lese, starty balonu...)

lavcicka
    http://www.youtube.com/watch?v=jH4qpugt9_o
    PES
    PES --- ---
    Ejhle, tak zahlédnu jednou za čas zprávy a na Nově hlásají, že příběh vyhublých a hlady umírajících koní z Karlovarska u paní Lenky Marečkové (v roce 2016) má dobrý konec, že si je vzala zpět jejich původní majitelka Zuzana Poláková z Koňského domova důchodců Křižany na Liberecku.

Zajímavé, ona už Poláková není v "klatbě"? Už se raději nezmiňuje název Rolinka? Vždyť měla takových průserů a po tom požáru jí pak koňáci napříč republikou doslova nemohli přijít na jméno (i lidi z EQCH tam jezdili na kontroly a ty reportáže nebyly nějak pozitivní...)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Buď ráda,že nechodí "po proudu" a nechodí somrovat z turistů na hrad :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jooo exkurze :D
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Neeee! Neupirej mymu koni nadlidskou genialitu! :)) No, zda se, ze dneska budu muset jet do zitrka pryc, tak ji zkusim soupnout do nedaleky mastale. Pujde na erazmus.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam