• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Jeste s vetsim kamosem

VAMPY
    VAMPY --- ---
    Tak jsme si taky natrenovali nejaky blbiny bez udidla kdyz je to ted tak v mode

MUZA
    MUZA --- ---
    NYEMI: jasne, ale stejne mi vonej :))) a vzdy vse spatny bylo zapomenuty v ty vterine, kdy si po jizde a cisteni v tichu a klidu polozi hlavu na muj hrudnik a chvili jsme tak "byli"... O ponikach nemluve, to jsou hrozny potvory :))))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MUZA: Ty bestie smrdej a prdej a delaj jen bordel! Fuj hajtry pitomy! (Krome Sol, samozrejme).
    MUZA
    MUZA --- ---
    NYEMI: ufff, ja se bala, zes ji tam nechala... :)))

Jako decko jsem jezdila na ponikach vetsinou bez sedla, takze pak na velkych konich me taky nevyhodily z rovnovahy vypadly nohy ze trmenu... jezis me se styska... hlavne po konsky vuni...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MUZA: Ta spadla jen z pulky! Takze v prubehu cvalu jsem ji navrtela zpatky a zvladla ulovit trmeny. Kdyz se clovek drzi dobre kolenama, tak to jde docela v poho i za jizdy.
    MUZA
    MUZA --- ---
    NYEMI: a co ta holinka???? :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Vcera jsme v lese narazily na peknou prekazku v podobe padlyho stromu, zatimco jsme cvalaly po pesince. Prekazka to byla pomerne vysoka a hlavne siroka, bylo to vic vetvi za sebou a dohromady ta sirka prekazky docela dost. Tak jsem Sol nechala, jestli se ji bude chtit to skocit, ale jak jsme se blizily, tak jsem videla jak je to velky a pripravila jsem se, ze mi to pred prekazkou zapichne.
    No, opravdu vlastne zastavila. Ale jen proto, aby odhadla rozmer, udelal nejaky nasobeni, silu vetru, sklon terenu a po kratke matematicke uvaze se pres prekazku prenesla monstrskokem vicemene z mista. Mne vylitly nohy ze trmenu a jedna holinka napul spadla z nohy, ale na pohodu a cvalaly jsme dal. Docela jsem koukala. Je videt, ze nejaky maly skakani, co jsme sem tam skocily na jizdarne, nese ovoce :))

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a tady jedno pro poučení... že kozy lezou na stromy jsem věděla, jenom jsem netušila proč...

Tree-climbing goats disperse seeds by spitting them out | Daily Mail Online
    http://www.dailymail.co.uk/...h/article-4541858/Tree-climbing-goats-disperse-seeds-SPITTING-out.html
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Kamaradka mi dneska pochvalila videa, tak jsem se zatetelila a z dnesniho vystrihala par highlightu.

trenink 17
    http://www.youtube.com/watch?v=qWb1VrqUUoQ
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Myslim, ze ja jsem posledni, kdo by kone do neceho tlacil proti jeho vuli.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: já myslím, že si v zásadě rozumíme.... jenom, že někdy je dobrý dát na koně a netlačit ho do něčeho, co nezvládne nebo nemůže....

Ned je starší kůň a má dny kdy potřebuje vysloveně lítat a poskakovat a má dny, kdy potřebuje pozvolnější pohyb (mmch já ve svém věku taky už mám dny, kdy mi není do skoku, blbě se vyspím, bolí mě klouby a tak - a pak mi prospěje procházka nebo plavání, ale nějaké sportovní výkony by to jen zhoršily).... takže u Neda zohledňuju to, jak se momentálně cítí... obvykle jdeme od paddocku kolem stájí na vodítku, pak ho pustím se vyválet a pokecat s koněma u jízdárny - a myslím, že během téhle doby se dá slušně poznat, kdy je jen "línej" a kdy je třeba unavenej nebo ne úplně ve svý kůži....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: To teda je nutny! To je presne ta konzistentnost - "dneska je moc vedro", "dneska prsi", "dneska mam moc prace", "dneska se mi vlastne ani nechce"... Vubec. To jsou jen vymluvy. Kdyz je vedro, da se cvicit v lese nebo vecer, kdyz prsi, tak si akorat vemu mikinu navic, a najit si dvacet minut denne muzu i kdyz mam prace nad hlavu. Dneska jsme treba jely na vyjizdku, a i venku se da cvicit to, co clovek dela doma na dvorku. Plus teda dneska jeste vsude davy lidi, takze mohla cvicit zbavovani se tremy, coz se i moc pekne povedlo.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: za svítání nezvládám... tak mi zbejvaj ty večery....

Jinak v tom vedru na jízdárně bez trochy stínu, by se mi stejně nechtělo nic dělat...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: No Nedouš tě má pěkně zmáklou :-) Navíc pracovat máš chodit za svítání, chládek, rosa, žádný hmyz :-)))
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: a je to nutný? U nás teď přes den čtyřicet, v sedm večer včera bylo pořád ještě třicet... Ned říkal, že jen blázen by se v tomhle dřel, takže jsme šli na procházku do lesa (jen tak na vodítku) - MidPen konečně spravil jakž takž naší oblíbenou cestu kolem potoka.... Tak jsme "jen" trénovali chození na vodítku, stavění na povel (BEZ okamžitého urvání mé paže směrem k trávě), střídání kroku a klusu na povel, chození v mém tempu (ne, že se občas courá a občas mě vláčí).... prostě v tom vedru jsme šli do stínu, k potoku a zopakovali si věci s vodítkem více méně v pomalém tempu (krok)...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja si to tu jen odlozim...

Konzistentni trenink je strasnej test vule! (obzvlast, kdyz je venku takovej hic, ze by si clovek leda dal zmrzlinu a flakal se v chladku!)
    Five done, fourteen more to go!
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Škoda, že autor těch citátů tu již není... :-/
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: ja znala shepherd a pouzila bych to aj na pasacka hus, ale tak aspon uz vim :)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Angličtina je ve skládání slov z jednotlivých významových částí pověstná...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam