• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    MUZA
    MUZA --- ---
    NYEMI: ja taky sleduju a kocham se! :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    FIFAJZ: Smarja! Dekuju! :) A ja uz myslela, ze jedinej, kdo to sleduje je moje verna Shampoo :D
    FIFAJZ
    FIFAJZ --- ---
    NYEMI: pravidelne sem nakukuju, neb kone miluju, zaroven se jich bojim. :) Ale strasne moc moc se mi libi, jak cvicis Sol a pripravujes ji na vsechno mozny. Mnozi pejskari by si z tebe mohli brat priklad, jak s "jinym druhem" komunikovat a fungat jako tym, jak rozkouskovat srozumitelne jednotlivy cviky... Krasa na vas pohledet. :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mam tu takovej bonbonek. Vybusnej. Zejtra jedu koupit dalsich nekolik baleni, a mozna se placnu pres kapsu a vemu i poradnou dymovnici.

nastrel
    http://www.youtube.com/watch?v=6nkehJu7Xg8
    PES
    PES --- ---
    Hmmm, takto se "vyhazují" dotace (má to koňotématiku)
    Zarostlý Westernov je na zbourání, za krajské miliony fungoval dva roky - iDNES.cz
    http://liberec.idnes.cz/...ov-zbourani-fw1-/liberec-zpravy.aspx?c=A170613_133524_liberec-zpravy_jape
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: To to věřím, kolikrát, když Vobluďákovi & spol. čistím přístřešek a dělám hromadu k odvezení kousek před přístřeškem, bych mohl doslova přísahat, že před vteřinou jsem byl v přístřešku sám a nikde nikdo (všichni u sena) a když udělám krok pozpátku, abych mohl pohodlněji nabrat shrnuté, tak mám na zádech něčí noc... :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: a co teprv sloni!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    včera jsem zase vypustila koně na jízdárnu, aby se trochu oválel a pokecal s Villamem.... a protože tam zastavila rodina, co si vzala jedno kůzle, tak jsem se s nimi dala do řeči, jak se má... no pak jsem se otočila, že půjdu za koněm a on stál těsně za mnou... takže jsem vyděsila koně i sebe - neuvěřitelný, jak tiše se dokáže pohybovat 600kg...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    mám dobrou kozí historku, alfa koza večer po dojení stojí na cestě, celá napnutá... a ejhle, ona se na stráni o kus dál pase srnka... srnka v klidu, koza jí tam pozorovala snad dvacet minut... zajímavý, že byla napnutá, větřila, ale nebyla zježená - a ostatní kozy (její ségra + kůzlata) se v podstatě celou dobu klidně pásly...

Na psy se ježí, případně útočí, takže asi chápala, že to je taky býložravec (koně zná a zná i jiné kozy - v sousedství jsou velké kozy - jedna sánská a jedna nějaký mix, ale běžná velikost - moje jsou trpasličí)...

Dojení už docela funguje, prudí jen někdy, ale musím dojit na střídačku - nemůžu jet oba struky najednou, to se cuká... no nic, zapracujeme na tom asi časem... a musí mít hrozně tučné mlíko, jogurt nemusím zahušťovat (by to vysvětlovalo, proč jsou její kůzlata takový tlusťoušci)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: ňuňu.... u nás tenhle víkend "kosa" (v noci pod deset, přes den fouká ledovej vítr)... takže se kozy naopak chodí vyhřívat na slunce....
    PES
    PES --- ---
    Tak, to by zase na nějakou dobu mohlo fotospamu stačit...
    PES
    PES --- ---
    A jak bylo ještě v podvečer vedro, tak jen pár momentek z lavičky. Stačilo si sednout a najednou bylo kolem...

Kočičák řešil jak se zbavit přebytečného tepla

Čunice také zaparkovala hned vedle lavičky a občasným zamručením se připomínala, že by bylo záhodno ji podrbat na zádech a pak také na bříšku :-)

Další kočka se uvelebila rovnou prominentně na lavičce hned vedle

A na závěr ještě dva kámoši ve výběhu společně proti mouchám hlava-ocas-hlava-ocas
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Za dva tejdny mam vystupovat nekde na mecheche. Budem tam delat profesionalni drinu, coz je pruvod (to uz umime) a pak souboj konmo. Dneska se stavil hlavni kladak, aby se mnou, hlavnim zaporakem, natrenoval zaklady.

kaskade-drina
    http://www.youtube.com/watch?v=fVhXlZASNAs
    PES
    PES --- ---
    A ještě momentky těsně před vyjížďkou

PES
    PES --- ---
    A když se udělalo tak krásné ráno, tak ještě pár foto koníčků :-)

Vobluďák ("inteligentní" výraz při setřepávání much)
    Vobludak

Andalušanka
    Andalušanka

Shire
    Shire

"Malá béžová" (na léto tedy přebarvila trochu tmavěji, nějaký mix A1/1 s QH, ale tihle se v mládí každý rok přebarví trochu jinak)
    Malá béžová potvůrka

"Mlaďoška" (skoro 8 letá)
    Mlaďoška

"Mlaďoška" se svojí matkou (kobylou am.klusáka), ale není vůbec po mamince, je téměř kopie tatínka :-)
    Mlaďoška s matkou am.kluisackou
    PES
    PES --- ---
    Tak, když kozy, tak kozy... Jen "indičtí běžci" proběhli tak rychle okolo, že se nedali slušně bliknout, aby to mělo alespoň nějakou kompozici a mobil stihl slušně zaostřit...

Tedy také ovce a náhodou i koně (úplně vzadu u sena shirka a "malá béžová" potvůrka) - je to výřez z mobilu, což se podepsalo na kvalitě, proto je to takové rozostřené... Ostatní fotky jsou už lepší...
    Kozy a ovce a náhodou i koně...

Kozy (a kozel) akrobatické ve snaze ožrat každý lísteček, na který dosáhnou...
    Kozy a kozy akrobatické

A znovu kozy (ještě více zblízka)
    Kozy a kozy zblízka

No a ještě "tradiční úklid" u Vobluďáka, jak to ty koně dělají, že toho udělají tolik? Ale zase mají čistý prostor, který mohou podělat... Jedna hromada je jen z přístřešku a druhá pak z těsného okolí kolem stěn zvenčí...
    Úklid přístřešků
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: o tom nediskutuju ;)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Ale když majitel/jezdec moc netuší či neumí tu "rutinu", kterou nacpal do koníka trenér, tak to potom pochopitelně nefunguje anebo se koníček zase docela rychle "zkazí"...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: funguje to dlouhe roky po cele planete, kone jsou vice mene spise vazani na rutinu a mista nez na lidi, i kdyz samozrejme s ruznymi lidmi maji ruzne vztahy
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam