• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: asi zatmeni slunka... u nas jen prujem a plynova kolika z prezrani, Anca pronikla do stodoly a nadlabla se jecmene.. baba jedna mlsna, ale uz je dobra
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    SMarja. Za posledni tejden mi tri lidi, kamaradi, s konma rikali, ze maji zraneni. Apon rozkopla hlava, kamoska z kladna ze roztrhla spenka, kamoska ze sousedstvi taky sram na kloubu vzadu. Tak at vam to vsem dobre dopadne :(
    JEN PES JE URAZENEJ! A to je dobre, aspon neni zranenej.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    já dneska strávila dobré tři hodiny na pohotovosti... se známou, která spadla z koně na zadek a nemohla se hýbat... naštěstí jen brutálně naražená kostrč.... (no ale taky teda nápad... na střední jezdila western, teď po třiceti letech vlezla na plňase s anglickým sedlem... plňas neudělal nic špatně, ale je velikej a holt je to na zem daleko)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    SHAMPOO: uf, tak držím palce....
    SHAMPOO
    SHAMPOO --- ---
    tak pro mě nová věc, čeká nás extrakce zubu na heřmaňáku, krom hromady prachů vyhozených do luftu se přiznávám, že mě to moc netěší, jedna blbá okovaná hajtra ve stádě a neštěstí je na světě :( tak pokud pomáhá držení palců, tak poprosím držet palce, aby v tom nebyl zánět.
    Supr na tom je, že už se to dělá pěkně moderně, dřív se prý koni prostě vymlátil kus lebky, aby šel odstranit špatnej zub.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: O tom jsi podavala i super hlaseni si vzpominam :) Jinak petflasky si tu schranuju, uz jich mam za ten rok fakt horu. Ted jen udelat ohradku na to...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    no vidíš, to je taky dobrej nápad.... loni jsme trénovali procházení závěsem (rozstříhaným na proužky), to taky bylo zajímavý...
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Zkuste pro začátek "pískoviště" (ohrádku) plnou prázdných zmačkaných PET flašek... To dělá také hodně (navíc je to "recyclable")
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tohle mě zaujalo.... ne, že bych měla možnosti všechno z toho zkoušet, ale balónky by určitě stály za to...
    Critical Eye Horse Training - Knowing What To Look For In Knowledgeable Horse People
    https://www.youtube.com/watch?v=3SwICsbqnzI
    PES
    PES --- ---
    A ještě 2 vybrané podvečerní obrázky

Focení s "vlezlým" koněm (QH se neustále cpala před objektiv a chtěla se mazlit anebo běhat)

A ještě podvečerní náladovka před západem Slunce (i když koníčka na fotce pochopitelně více zajímá seno)
    PES
    PES --- ---
    "Mlaďoška" (nyní 9 let) + Hucula

QH + Andalušanka

A celkový pohled z horního konce výběhu :-)
    PES
    PES --- ---
    A jedna z dálky (a už se rozcházela naproti, jinak ji vyfotit prakticky nejde, jen nos v objektivu :-))
    PES
    PES --- ---
    Trocha práce "vznešeného druhu" :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: letíme s nízkorozpočtovejma Norama :-)))... S kozama je problém, že by musely mít plínu... :-))) Jinak moje kozy jsou velikosti středního psa... a jsou děsně roztomilé a občas i poslouchají, haha....
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: no pokud se neco nezmenilo, tak spis ne, ale zalezi na aerolince :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: cože, to mi chceš říct, že asistenční kozu mi nevezmou do letadla??????
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Zkus to dát ČD jako "zlepšovák" :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: ja ten duvod trochu vidim, kdyz ti strojvudce prudce zabrzdi, 700 kg drobecek rozmackne par lidi pod sebou
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja mam takovou myslenku, ze by se ji usil takovej "bazenek", nepromokava podlozka se zvedlejma okrajema. Takze bychkone postavila kamkoliv, kam se treba stoji s kolama a nechala ji stat v tom. Jak je to s tema "pevnejma schranama s nepropustnym dnem", aby se nestalo nejaky sraci nestesti. Jako nevidim duvod, proc by nemohla jet normalnim dobravnim, zadnej dobytcak! U nas jezdi elefant, ten je bebarierovej, takze pohodlny velky dvere a zadny schody :)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: No určitě jsi viděla vstupní dveře... to je tak max. na asistenčního poníka, ale konstrukčně ne na chladnokrevníka tahajícího klády :-) (i když co jsem viděl kam se dokáže protáhnout i celkem urostlá shirská kobyla, tak i tihle koně jsou celkem obratní a skladní, pokud se někam chtějí dostat a nepojmou to stylem "když tmo nepovolí, tak zatlačím ještě více" :-)))
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam