• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: No určitě jsi viděla vstupní dveře... to je tak max. na asistenčního poníka, ale konstrukčně ne na chladnokrevníka tahajícího klády :-) (i když co jsem viděl kam se dokáže protáhnout i celkem urostlá shirská kobyla, tak i tihle koně jsou celkem obratní a skladní, pokud se někam chtějí dostat a nepojmou to stylem "když tmo nepovolí, tak zatlačím ještě více" :-)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: no prave asistencni zvirata muzou nahoru, ale tyka se to jen psu, kocek a opic (diskriminace!!!)
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Tak určitě v nákladním prostoru... tak jak se to přepravuje... (ale vážně oproti vagonu drah by s letadlem měla větší šanci na úspěch)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: no do letadla asi urcite ne, to byl spis vtip, kun navolno by mohl byt i dost nebezpecny, prepravujou se v takovych boxikach ;)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: No to ji spíš dostaneš do toho letadla, než do vagonu drah (v ČR)... Ani si nedovedeš představit ten voser s objednáním nákladního vagonu (kdyby jsi chtěla sehnat něco ve stylu nákladního vagonu pro zvířata, jak to ukazují staré westerny, kde na zastávce ale i prakticky kdekoliv podél trati vystoupí či nastoupí cowboy i a koněm po dřevěné rampě vagonu), ale to je teprve začátek, protože na nějaké to cestování bys možná byla po kopytě v cílové destinaci dříve, než by se ten vagon dostal do nějaké blízké stanice železnice (problémy s tím kdy a k čemu ten vagon připojí, kde bude jak dlouho stát, než vznikne nějaká "ucelenka" std...)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: to leda nakyho soukromyho :) ale driv se jezdilo nakladnima vlakama s konma bezne, nebyly trambusy a voziky...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Ja bych ji strasne chtela zkusit vzit do vlaku!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: vidis asistencni zvire, to si muzes vzit i na palubu letadla! :D
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: No už abys šila... :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    No, uz by mi mozna hrablo, kdybych tu jen lezela uz asi ctvrtej tejden. Nastesti jsem si predepsala hiporehabilitace! Sol se o mne strasne vzorne stara. Kdyz potrebuju slizt, obejmu ji kolem krku a stecu po jejim boku, az cela visim na tom krku a pak pod sebe dam zdravou nohu. Kdyz lezu nahoru, potrebuju nejakou zidku. Sol se pak postavi hodne tesne a ja se muzu rukama oprit o zidku a o ni, vytahnout se zadkem na zidku, coz uz je uroven kone, a tak nasednout.
    Hodne premejsilm o tom, ze ji usiju reflexni vestu s napisem "asistencni kun".

NYEMI
    NYEMI --- ---
    Uaaa, ja jsem si dneska zaklusalaaaaa! V ramci dusevni terapie :)) Po asfaltce, jen u domu. A napasla kone na betone a kun byl stastnej a moc hezky mne za to povozil. To byl klus jak na polstarich normalne!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ted si tak s nekym povidam a jsem rada, ze nejsem jedina na svete :)

MUZA
    MUZA --- ---
    NYEMI: tak to ses teda rozsekala poradne... Toz srustej a pozdravuj Sol od verne fanynky! ;)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Hlavne hajtry musi chtit, jinak s tebou odejd enekam do ksa, zatimco na hajtre visis na pul zerdi :D

MUZA: Za mesic jdu na vyndani jednoho sroubu, zbytek zustane vevnitr. Do ty doby nesmim na nohu vubec prenaset vahu.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: jojo klouzave sesedani, to znam, nastesti Oli je silna a podrzi me :)
    MUZA
    MUZA --- ---
    NYEMI: no a jak je to s tebou ted? Co rikaji mudri?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MUZA: Mne to taky dost dojima! Pokazdy, kdyz s ni cokoliv delam, ale ted je to umocneny tim, ze jsem kripl.
    MUZA
    MUZA --- ---
    NYEMI: holka, me uplne dojima, jak je k tobe sol ohleduplna...

A ty se koukej dat brzy do poradku! :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jo a jeste vas pobavim. V ramci "terapie" (myho mozku) uz jsem si dvakrat na Sol sedla. Ono jak stoji u ty verandy, tak se na ni da nastoupit uplne samo. Vydrzim na ni sedet jen par minut, precijen ta noha ma bejt spis nahore, nez viset. A v obou pripadech, kdyz jsem se na ni u verandy nalodila, tak mne odnesla k vratkum, uplne se o ne zarazila prsama a natahovala krk, jakoze jedem ven. Taky mi ocuchavala tu nemocnou nohu. Vzdycky se otocila, ocichala ji a pak zase vystrcila hlavu za plot. Nekolikrat to zopakovala. Treba to vubec nic neznamenalo...
    Pak jsem si musela nekym nechat prinyst berle, protoze zpatky na schudky mne vratit nechtela a je to precijen celejch sest metru daleko :))
    A pro zvedavce, z kone se slejza tak, ze ho obejmete kolem krku, ruce spojite a pak stejkate po boku kone tak, abyste viseli ve vzduchu jen za ten krk. A pak pod sebe muzete dat zdravou nohu :D hlavne to vsechno delat pomalu.

Uplne ronim slzicku, kdyz myslim na to, jak je ta Solinka na mne strasne hodna!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Dlouho nic nebylo, pac jen lezim a srustam. Ale ted jsem si tak pozachvalila Sol na fb, tak i sem.
    U maringotky je pastvina, kterou protina potok v hlubokym rigolu. Pracovne mu rikam reka. Jedna, mensi cast pastviny je na brehu u maringotky, druha, veeelka cast je za rekou. Za rekou je taky srub s peti boxama a senikem, kam si muze Sol zalejzat, kdyz chce. Bezne tam travi celej den, protoze vevnitr je stin a chladek a kupodivu tam nejsou hovada a komari (ti cihaji v trave) a vylejza jen, kdyz ji zavolam, nebo je cas na krmeni. Pripadne v noci, kdy hovada a musky nejsou a muze se past.
    No. A od ty doby, co jsem se vratila z nemocnice, uz v ty boude vubec neni. Stoji u maringotky pred verandou. Porad. Hlavu si odklada na verandu, ktera na to ma idealni vejsku a spi tam. Kdyz vylezu z mariny, treba na kadiboudu tak jde se mnou a se mnou se i vrati. Pristihla jsem ji asi dvakrat, ze odesla na hodinu k sobe do domecku, ale vetsinou je hned zpet. Jen v hlubokej noci, kdyz uz spim a vsude je ticho a zhasnuto, tak jsem ji zahlidla na druhym brehu past se (to si clovek obcas neslehne opiat a rika si, ze to da i bez nej a pak prakticky nespi, takze muze smirovat kone v pul stvrty rano).
    Kdykoliv vylezu ven z postele, muzu se o ni opirat a je na mne strasne opatrna. Dokonce se mne nesnazi ani prevalcovat, kdyz ji chystam jidlo.
    Jo a s tim jidlem mam takovou vtipnou vec, co se deje pravidelne a je mi jasny, ze radne ji oceni hlavne zaryti konaci :)) Vzpominate si, jak jsem Sol naucila vzpinat se? Pilovali jsme to fakt hodne, takze pred kazdym pamlskem jsem prakticky chtela svicku.
    Mno, a ted si predstavte, jak o berlich, sotva se vlacejici, takze mi to trva DLOUHO, chystam to zradlo. To mame sladak, len, musli... zalejt vodou, michat, michat... cekat az se to nacuca, michat... No. Tak Sol se mne ani nedotkne, behem cely pripravy. Rejdi kolem, strka cumak smerem ke kybli, ale proste se ovlada tak moc, ze se mne nedotkne. Tak strasne se snazi! No, tak si ulevuje alespon tim, ze hrabe kopytem. A kdyz uz je v hrabani, tak ji dojde, ze aby to uz konecne dostala, musi se prece vzepnout.
    Tak si to predstavte, ja, ohnuta, lopotim se v kybli klackem, a za zadama mi dela kun stojky.

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam