• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    Koně z jiného úhlu pohledu, než jako cvičební náčinní.
    Zvídaví lidé vítaní, stejně jako vlastní zkušenosti.
    rozbalit záhlaví
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: a uz to vidim, 2/9, to mame jiny program, zanechame ditko prarodicum a pujdeme na festival!!!! parbaaaaa hudba tanecky pivo zivot jako zamlada! :)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: kdy to je?

CAROLIAN: Horovicka nemocnice je za rohem :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    na koni jezdí její nejstarší... a protože i nejmladší konečně nastoupila do instituce a majitelka tudíž není po mnoha letech ani těhotná, ani kojící, ani s batoletem v závěsu, tak si zaplatila první hodinu.... na koni, za kterým denně chodí, kterého zná a který zná jí.... když spadla, tak jí kůň oňufával a opatrně postrkával čumákem, aby vstala...

Za blbý odhad považuju to, že si 160cm ženská vleze na plňase, který má 165, že s mizernou fyzičkou hned zkouší klusat a navíc to zkouší v anglickém sedle, když před tím (před 25 - 30ti lety) jezdila western...

Srovnávám to proto, že mi přijde, že v tvém případě se taky hromadí několik neznámých / rizikových faktorů - které třeba každý samostatně jsou no problem.... v tomhle případě - jasně že může malá ženská jezdit na velkém koni, jasně že westerňák může jezdit v anglickém sedle, jasně že se dá na koně sednout i po třiceti letech, jasně že se dá fyzička specifická na koně vybudovat postupně, jasně že jen chození po jízdárně se dá zpestřít klusem.... nic z toho samo o sobě průšvih není - a ani jedno z toho není otázka "nulového vztahu s koněm"...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: a jak víš, že mají s koněma nulový vztah...?

Tohle byla majitelka koně, zrovna jedna z těch, co je ve stájích denně... To že spadla nebyla vina koně... Šlo o kombinaci blbého vybavení a přecenění vlastních sil / schopností...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: POrad nechapu, proc mne srovnavas s lidma, ktery evidentne se konma maji nulovy vztah.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: aby v doprovodným programu nebyl výlet do nemocnice.... to jsem takhle (v pondělí) byla ve stájích, když moje známá měla první hodinu ježdění (po asi třiceti letech, kdy na koni neseděla)..........
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pfft. Poslu vam nejaky fotky ze Zbiroha. A vubec, Anabel to tam nema daleko, to by se mohl aprijit podivat na bitvu a nejaky ty stanky a ja nevim, co je v doprovodnym programu!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: přidávám se k psovi.... je to marný, je to marný, je to marný.....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Co se tyce elementu, spolehnu se na lidi kolem, ktery budou ohleduplny a na to, ze podle scenare stejne nebudu nekde bojovat, ale to uz jsem rikala. Heparinek uz neberu, takze se tam muzu veccer i vozrat >:)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no muze ale na bitve kde bude spousta jinych elementu a budes jezdit okolo jinych se to riziko jaksi zvysuje. plus teda ta svesena noha nekolik hodin, pichas si warfarin nebo uz ne?... ale je to samozrejme tvuj zivot a tvoje zdravi a tvoje riziko, kdyz si to nepripoustis, tvuj boj :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Hele, to je trosku hystericky. Copak do mne nekdo nemuze stouchnout, nebo mne srazit auto, kdyz jdu nakupovat?
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no a nenapadlo te treba ze se o tebe muze otrit nakej cizi kun, ktereho neovlivnis? nebo do vas stouchnout... zdravej clovek to treba vykryje.. no ale jak myslis, jen se nediv, ze ti lidi rikaji, ze ses magor :)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Hele, tohle je hodne podobny jak s helmou. Ja vim, ze i kdyby se semleli ostatni kone, tak Sol je vzdycky stoprocentni.
    Jo a opiaty uz dva tejdny neberu :D
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: no ale nejaky srouby tam zustanou a navic ti ta noha bude kolik hodin viset dolu z kone, to bych ja teda mesic po svy zlomeny noze nedala... taky bych mela strach ze me o ni nekdo zavadi nebo do ni stouchne a to by me teda dost bolelo ... no ale zase jsem nemela opiatky, ze :))) Nehlede na to ze cizi kone a lidi neuhlidas a kdyz se neco semele a na nohu dupnes nebo spadnes tak si to zkomplikujes. Ale tak to jiste vis ;)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: máme ve stájích takovou pani, co vzala nového plňase na trail, sama jela na svém plňasovi, bez sedla... pořídila si při této jízdě sedm šroubů v paži, plus jakousi výztuhu... to bylo cca 10. července... minulý týden byla ve stájích (ač to má zakázáno) a upadla když tahala kobylu a hádej co.... ruku si znovu zlomila... just saying.......
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Lidi mi vubec neprejou zadnou zabavu! Vsichni furt jen neco o nejaky noze, o ktery uz ani nevim :P Krome toho, ze na ni nesmim dupat. Uz je to pet tejdnu, zadny drama!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Ale fakt! Je to jen maly, tri sta lidi, par koni. Sol bude mit na chvili kamarady, ja proplacenou cestu a jednou denne si sednu na kone, budu drzet nejakou fangli a troubit na roh a chodit za svoji casti armady. Na tom fakt neni nic strasnyho. Zadny najizdeni na lidi s mecem, strhavani ze sedl a tak :o Navic budu mit stehy po tech sroubech, takze fakt nebudu delat zadny hlouposti :(
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: a ta o Karkulce, ta by nebyla?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: To neni uplne pravda. V pondeli ji rozriznou a vyndaji nejaky srouby! Navic na bitve budu jen sedet na koni a tvarit se epicky, really, zadny kulervouci vykony se neplanuji :P
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: ale jinak klid klid slunicka muck ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam