• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    NYEMI: Jinak zabavny atmosfere pridalo i predavani placatek ve cvalu na louce a tak! S alkoholem je to vzdycky lepsi!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Myslim, ze to dela ted. Prvni vec po prijezdu domu bylo jit si podrbat pupek na barel a ted spi pred verandou na zemi.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: A pak si Sol našla nějaké místečko, kam se zašila, lehla si a regenerovala :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Vy se mi normalne smejete!
    Kazdopadne, huberta jsme nejen prezily ale jeste si i uzily. Dvacet pet koni bylo na mne hodne, mela jsem strach z princezen, co jsou hnusny a upjaty, nicmene tohle bylo fakt krasny a na pohodu. Nikomu nevadilo, kdyz se nahodne predjizdelo, slo se v ucelenym chumlu, povidali jsme si... proste to bylo mily. Lidi si tam honili ega jen na konich, ale ne na lidech kolem :) Dvacetikilometrovej vejlet jsme dali asi za dve a pul hodiny, a na Sol se muselo jednou uz skoro pred domem cekat, bo byla chudak uplne out of shape, jak s ni skoro nejezdim od te me nehody.
    Prespaly jsme tam a dnes zpet domu. Nakladani do vozejku uplne nejvic skvely, a jeste dneska jsme zvladly dalsi vejlet doma. Asi zacnem trochu vic jezdit, ta kondicka je tristni.
    Jo, a jde to i bez sedla a nejsem ani mrtva, ani zmrzacena!

PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Někteří jsou až moc chytří...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: tak koně nejsou blbý, žeáno :-)
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Jako že by si odnesla domů svého "číšníka", aby dostala večer krmení???
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: by nejspíš musela ztřískat i Sol.... jinak se vsadím, že by jí Sol vzala do zubů a odnesla domů :-))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Jeste vim!
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Toho by mohla zapomenout leda na zpáteční cestě, pokud by se během Huberta nějak příšerně ztřískala, že by nevěděla o světě :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: tak hlavně, že to nebyl kůň :-)
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Mno. Tak jsem uspesne vyrazila se znamym dnes na huberta do Horovic. A hadejte, co jsem zapomnela doma.
    Sedlo.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Nemam zadny obrazky, ale jsem rozneznela, takze trochu spamu!
    Tak jsme se byly projit k sousedum do Srbska, kde nesetri spolecenskymi aktivitami a dnes si tam udelali lampionovej pruvod. Sbalila jsem si lucernicku a klacek, sedlo nedavala, protoze Sol ho nejak nema posledni dobou rada, myslim, ze ji asi tlaci. Vubec ted jezdim vlastne jen bez nej. A jely jsme! Koniska zivim trikrat denne kyblem neceho s ovsem, a vubec ted jezdime hodne malo, takze kdyz uz se do toho behani opre, je to strasnej hukot, jak se to pod vama zouzeli. Na zacatku cvalu vetsinou zkusi dat hlavu dolu, ze jako by vyhazovala, ale moje zoufaly "neeee, prosimteee" staci, aby hlavu zase zvedla (zadny skubani v hube, rezani bicem apod. neni treba, ze;) Jo a celou cestu jsem si vezla ten klacek, aby bylo na co zavesit lucernicku, takze jsem mela sklony mavat jim ve vzduchu a jasat. Zkuste si nekdy jet na koni s mecem, kopim, ci obycejnym klackem, je to strasne super! Navic jako bonus muzete sekat do vetvi, pripadne si je strkat z cesty za jizdy.
    V Srbsku si delaji takove hezke akce, vloni jsme tam byly na masopustu a to byla velka parada! Dneska meli udelanou trasu lesem na hrbitov z dyni se svickou vevnitr, u kazdy dyne se dav zastavil a zpival nejaky pisnicky. Byla to takova helloweenska koleda krizena s ceskou tvurci povahou :) Pred hrbitovem si pak vsichni mohli zapalit svicku. My jsme se se Sol zaradily za dav kocarku a deti a rodicu, ale vlastne jsme i tak sly v chumlu, protoze konisek ma na detisky efekt magnetu. Kazdy dite melo lampionek a jak se setmelo, fakt krasne to zarilo tim lesem. Samozrejme se ruzne honily kolem kone, furt mu nekam strkaly ty lampiony, kricely... no, proste deti, co se bavi. Taky jsem deti vozila, takze vsichni byli stastni, vcetne Sol, ktera se mohla cpat. V Srbsku uz nas znaji, bo tam jezdime casto, tudiz rodice nebyli ve stresu, kdyz se tam haranti po koni sapali, behali za nim, pod nim, a tak. Taky tam samozrejme pobihali nejaci psici, ti chodili zasadne zezadu ocuchavat nohy a meli glowsticky na obojkach.
    Nakonec jsem Sol dovolila dva cucaci bonbony, ktery ji daly deti, takze pak chodila a sacovala vsecky, jestli z nich jeste neco nevypadne. Ovsem sacuje tak, ze stoji stranou, natahne krk a jen pyskama probira kapsy, cepice, ruce, boty... Nikoho se nesnazi prevalcovat, nebo kousnout. Vzdycky kdyz jsme na takovejchlech akcich, teteli se mi srdicko, jak ji vidim ze je v pohode a stastna, jak se kolem ni dejou veci a ji to nejen nevadi, ale jeste je zvedava a dokonce opatrna. Rodice za mnou chodi a rikaji, ze takovy zvire jeste nevideli, to pak mam pocit jako pan jeneral. A pritom nic z techhle veci jsem ji nijak cilene neucila, takze zcela nezaslouzenej :))
    No, a pak uz jen pul hodiny paseni se pri mesicku, kdyz vsichni odesli a cesta pres nocni les, to clovek potka strasne moc zvirat, ale zadny nevidi, jen je slysi. Sol se sem tam zastavi a nasloucha. A kdyz se ve tme kolem nas proprdelila nejaka srna, pres cestu asi pet metru od nas, tak prestoze jsme ji slyseli asi dve minuty jak se blizila (delala silenej bordel, lamala vetve, napadany listi susti), stejne jsem ji nevidela. Jen jako takovej tmavsi flek uprostred tmavyho lesa. A pak uz jen linej klus z kopce dolu pres pole a byly jsme doma. Vsichni stastni, jedna z nas i najedena.
    Nejaka babicka tam delala nejaky fotky, tak uvidim, jestli to z ni vytahnu. Konisek s lampionkama!
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Tak ona tohle dela skoro porad, hopsani a vyhazovani, obzvlast bez sedla. Ale kdyz na ni sedim, tak ji vetsinou prosim at to nedela, bo se o sebe bojim :))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Odstátá, nevybouřená... a pokud ji ještě trochu rozohnilo větrné povětří...
    MIKEYLA
    MIKEYLA --- ---
    NYEMI: vy jste vubec ukaz:))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Rada bych vam rekla, ze Sol prave udelala kapriolu.
    Teda ono je to trochu prehnany, ale byly jsme na louce, ona byla rozdovadena a behala kolem mne a kvikala a vyhazovala, nacez se postavila na zadni a odrazila do vzduchu a vyhodila zadnima. Jako fakt hukot videt chladase delat takovyhle veci! Bylo to fakt paradni, videt, jak je ten mastodont mrstnej.
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tady nekdo objevil ameriku. Nicmene, slava!

Od příštího roku budou nánosníky v centru pozornosti Dánské jezdecké federace | EQUICHANNEL.cz
    http://www.equichannel.cz/...stiho-roku-budou-nanosniky-v-centru-pozornosti-danske-jezdecke-federace
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Zabiti z nedbalosti, tak. Pac to nebylo ukladny. Ale kurvapica. "veci".
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    "poskozeni cizi veci"... Kurvadrat, to je normalni vrazda.
    Myslivci zastřelili koně v ohradě vedle obytného domu | Krimi Plzeň
    https://www.krimi-plzen.cz/a/v-ohrade-primo-u-domu-postrelili-kone/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam