• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Ty vyřazené dopravníkové pásy (doly, elektrárny apod.) musí být snad i u nás k dostání...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    TO bahno mne sere tolik, ze i j anakupuju rohoze D:
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: jj tez to mohlo zustat zmrzle,ze :(
    PES
    PES --- ---
    Naaaaaadherny start (astronomicke) zimy - po par dnech mrazu je opet nad nulou a PRSI... A ty Vanoce asi opet na blate... A ta "prasata" se v tom neopomenou vyvalet...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pomerne miloucke! A hele, jak to cely dava na ohlavce :P

Cesta na koni kolem SLOVENSKÉ REPUBLIKY - 1. díl
    http://www.youtube.com/watch?v=sJopxqHuLoM
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak mi dorazily staré přepravníkové pásy.... tak jsem zvědavá, jakou udělají službu u koní.... proti klasickým stájovým podložkám je to třetinová cena....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a teď jsem zjistila, že vánoční koza není vůbec originální....

The Yule Goat - Storey Publishing
    http://www.storey.com/article/yule-goat/
    MUZA
    MUZA --- ---
    CAROLIAN: ta je ale krasna!
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    doufám, že budete mít na vánočních stromcích koně... nebo alespoň kozy...

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    aby řeč nestála.... jsem se nabídla, že budu v době dojení vypouštět na jízdárnu plňase známých... tak vám ho sem dávám pro potěšení..

Je to pravnuk Sektretariáta a skutečně je tedy "Big Red"... ke všemu holka, co na něm jezdí, je úplně stejně zrzavá...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Ja mela vcera sametovou, plysovou medvedici hunatou. Dneska uz mam taky roll-over :D
    PES
    PES --- ---
    Tak trochu nad nulou a zase jsou to taková prasata... Vobluďák si musel dát v nějakém blatíčku rovnou šlofíčka (byl slitý ztuhlým blátem jen na jedné straně), kdyby si tak lehl alespoň v přístřešku, ten se mi daří udržet jim celkem čistý...

Ale suverénně největší prase je nová kladrubačka, kterou dostali do stáda, doteď vedla andalušanka (resp. andaluské prase), ale kladrubské čuně je chodící hrouda bláta s krkem a hlavou...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: tak to budou uplne v pohode :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: díky, to jsem nevěděla, že kozy mají taky vnitřní vytápění..... tak to se mi ulevilo...

Mají 24/7 přístup k senu, ráno dostávají granule / zrní při dojení.... obrostly pěkně kašmírem, takže snad i tu izolaci mají....
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: uplne v pohode, pokud budou mit co zrat a suche zavetri, jsou na tom jeste lip nez kone, jelikoz maji bachor, ktery hreje jeste vic nez konske slepe strevo, je to uplna mikrobialni elektrarna
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    kozí dotaz... jak moc jsou kozy citlivé na zimu? Když mají přístřešek, kam neprší a nefouká, ale není ze všech stran uzavřený? Zvládnou párkrát noční přízemní mrazík? (přes den je teplo)
    V přístřešku mají koňské gumové podložky a slámu
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... ale vidím, že tohoto úhlu to vůbec nevyzní... jednak mini vypadá větší, protože je v předu a navíc je s ním holka, která má sotva 150cm
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES:
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: jj, holky u nás taky trénují hodně nasucho, mají ve stodole tři barely, žíněnky, tyče, zrcadla.... plus mají v jedné staré šopě ještě jeden barel na dny, kdy je fakt hnusně... z dvouhodinového tréninku mají koně tak 40 minut... ale i tak je to pro toho koně imho fuška a nemůže to dělat každý den - je to hodně jednostranný záběr.... plus uživit tyhle potvory obrovský.....

Takže ten oddíl se dostává do logistických problémů - buď budeš mít teda jednoho koně a jednu úroveň - a když ti odejde jeden dva lidi z týmu, tak se to rozpadne - a nebo budeš mít větší oddíl, ale pak potřebuješ těch pět deset koní.....

Ty stáje, kde voltižuje Lisa mají cca 120 koní... z toho cca 30-50 jsou stájoví (tj. na tréninky a vyjížďky) a zbytek je ustájení pro soukromníky. Takže se tam těch deset obrů jakž takž "vsákne"...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: co vim tak u nas v oddilech to bylo tak, ze decka chodily na suchou pripravu, tedy gymnastiku v telocvicne nekam ke gymnastum a hodne se trenovalo na barelu, na koni az kdyz to bylo na barelu vychytane. Ale ano, spolehlivy velky hodny votlizni kun s dobrym pravidelnym cvalem a ochotou nechat na sebe metat kozelce, to je poklad.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam