• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: jo tak pokud funguje na bezudidle, tak neni co resit, jestli se s nim muzes vyhnout tem povinne udidlovym akcim
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: jj, zkusím něco sehnat a ještě to doladit...

Jsem letos majiteli o nic neříkala, tak mi přivezl "nahatýho" koně, haha - takže uzdu ani nemám :-)) Přemýšlím, jestli jí potřebuju... možná na krávy, tady jsou občas předpisy, že kůň nesmí na určité akce bez uzdy (ve voltižových stájí nesmí na bezuzdovce ani na jízdárnu)... ale spíš se kdyžtak na krávy vykašlu - pže loni tam pak Ned kvůli uzdě "prudil" - jak na to není u mě zvyklej, tak je s uzdou nespokojenej (a já s tím neumím, což taky asi nepomůže :-))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: celenku bych tam urcite dala, treba kup nejakou nahradni do uzdecky... jako ano je to kuze ale je pekne barvena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: tak to je prostě kůže... akorát že nová.... ale koukám, že mu budu muset trochu to utáhnout na nose - teď mi přijde, že mu to leze moc nahoru... zajímavý, že člověk pak vidí věci pořádně teprve na fotce...

Ještě řeším co s tím páskem přes čelo - ten je zjevně krátký, takže jsem to sundala úplně - jestli tam půjde to kousek z provazového side pull? Jak je to krátký, tak mu to tahá ty postranní řemínky moc k očím... ještě to musím vykoumat - ale ten základ, že konečně to vyřešili tak, aby mu to nepadalo na nose dolů, když se zatáhne za otěže, to tam je...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: to vypada dobre, a pekna barva :)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    mám ho!!!!!!!!

CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    a mě ježíšek naježil sidepull
    Royal King Leather Flat Nose Side Pull - Horse.com
    https://www.horse.com/item/royal-king-leather-flat-nose-side-pull/E003748/

v úterý by mi měl konečně přijet kůň... tak pak poreferuju
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: díky.... uvidíme... poncl to dostal do výběhu, má tam i normální podložky, tak to můžeme kdyžtak přešoupat na méně frekventovaná místa.
    Ned to dostal na cestu mezi přístřeškem a vyhlídkou na přijíždějící seno - jsem to vysypala štěrkem, tak jsem chtěla něco přes ten štěrk... u něj to přijde ještě zakolíkovat, tam je mi jasný, že to samo držet nebude.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: ja jich tu mam mraky, koupila jsem je s barakem a prvni dva roky jsem je mela pod konma ve stodole, nez jsme udelali beton v sousedni stodole... klouzou konim, kdyz se namoci, a klouzou i po sobe, po kydani to dycky bylo treba srovnat. ale kdyz je na nich vysoka vrstva hnoje, tak to klouze jen trochu. Jako kdyz uz je clovek ma tak je to fajn anebo do vybehu do bahna lepsi nez nic, ale pozor na to.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    já jsem taky zvědavá, jak to bude fungovat.... pásy jsou nařezené na čtyřmetrové pruhy (1x4), což mi přijde lepší rozměr, než klasika (u nás je to 4'x6', což v metrech je něco zběsilýho 1,3x 2) a ty mi přijde, že pobíhající kůň snadno rozmetá - a tak je mám v přístřešku, kde je bednění (vysypané štěrkem a na tom ty podložky, takže nemůžou moc cestovat). Venku je asi budeme muset přichytit kolíkama nebo něco...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ANABEL_LEE: u nás to používají, ženský to viděli v jiných stájích a koupily to taky.... klouže myslíš jako koním, nebo po zemi?
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: Uvidíme zkušenosti CAROLIAN :-)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: to ale desne klouze!
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Ty vyřazené dopravníkové pásy (doly, elektrárny apod.) musí být snad i u nás k dostání...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    TO bahno mne sere tolik, ze i j anakupuju rohoze D:
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    PES: jj tez to mohlo zustat zmrzle,ze :(
    PES
    PES --- ---
    Naaaaaadherny start (astronomicke) zimy - po par dnech mrazu je opet nad nulou a PRSI... A ty Vanoce asi opet na blate... A ta "prasata" se v tom neopomenou vyvalet...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Pomerne miloucke! A hele, jak to cely dava na ohlavce :P

Cesta na koni kolem SLOVENSKÉ REPUBLIKY - 1. díl
    http://www.youtube.com/watch?v=sJopxqHuLoM
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    tak mi dorazily staré přepravníkové pásy.... tak jsem zvědavá, jakou udělají službu u koní.... proti klasickým stájovým podložkám je to třetinová cena....
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ... a teď jsem zjistila, že vánoční koza není vůbec originální....

The Yule Goat - Storey Publishing
    http://www.storey.com/article/yule-goat/
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam