• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: trubku nepotřebuješ, stačí ho nakopnout do břicha... https://www.youtube.com/watch?v=GtU9kgq84Gw&t=975s
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Ja reportuju, ze zatim jeste ziju! Kun mne nezabil!
    Dnes jsme odvazne sli do lesa asi na 1km. Trotlik je ze vseho vyplesklej, ale je takovej odvaznej. Jsem na nej sice jemna, lec mladik musi casto zastavovat, kdyz se rozrusi, protoze ho nenecham jit dal, nez se na mne otoci a dotkne se mi ruky cumakem. Ja vim, ze spravne bych ho mela vodit na stajgru a rezat zeleznou trubkou, ale jeste jsem si tuhle vybavu na hrebce nestihla poridit :P
    Jsou to zabavne zacatky, podobne, jako se Solinkou. Ale sakra, ut az to je!
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Špatně! Proto nikdy nebudeš ve stáji Někdo, ale vždy jen Nicka... Koně sešněrovat, hubu zacpat, břicho stáhnout až začne oř modrat, boky slabin rozpíchat dočervena a jakýkoliv zbylý náznak vzdoru vymlátit... :-X (Blééééé.)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    VAMPY: uáááá... ještě že nám to odborníci hezky vysvětlí :-))

... proto si držím tu mojí trenérku, protože mě nepřesvědčuje, že na nauzděném koni budu mít lepší kontrolu... vyzkoušeno na třech koní (na čtvrtém nepřímo, říká majitelka), že bez uzdy jsou mnohem ochotnější - chápou, že bezuzdovka je privilegium - a fakt se snaží předvést, že se budou snažit i bez železa. Moje koně jsou teda starý QH a Islanďáci - ale ta sousedka udělala stejnou zkušenost s plňasem.

Ned, když má uzdu, tak se stará o uzdu a o svou hubu a mnohem méně vnímá, co se mu se děje na zádech...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    kill me now
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    btw pobavme se tím, jaké pomůcky jsou podle "odborníků" vhodné ke zjemnění koně a zlepšení ochoty jeho spolupráce aneb "great training tools for collection, flexion and overall softness". Použitelné pro koně všech věkových kategorií a "it does not scare them and horses are at ease and comfortable with this bit". https://www.barrelhorsenews.com/…/how-…/3224-top-bit-choices
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    PES: :-) - já jsem ho nedala, byla jsem tam s ním já....
    PES
    PES --- ---
    CAROLIAN: Že by se ti snažil "říci", že už bude moc hodný a ochotný, jen abys ho nedala už té ženské na jízdárnu??? :-)
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    Mám takový zajímavý postřeh - loni jsme s Nedem byli honit krávy a moc nám to pomohlo, přivezla jsem si mnohem "naladěnějšího" vstřícnějšího koně. Myslela jsem, že je to tím, že se mu krávy líbily a že si to fakt užil... Letos je teda Nedoušek ňuňu, fakt děsně hodnej - ale v sobotu jsme měli lekci drezúry (Ned nic takovýho nezná, v horách chodí rovně dopředu) - a přijde mi, že od té lekce jsme zase mnohem sehranější a fungujeme ještě lépe... a to byla normální "nudná" lekce na jízdárně, s naší starou trenérkou - ale učili jsme se oba něco nového...

Od té doby je strašně ochotný a změnilo to i naše lesní vyjížďky na totální pohodovky (což v tom bahně a větru mi přijde jako docela výkon).
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Predpovidam jatka.
    PES
    PES --- ---
    Stát prodává v aukci koně zabavené kvůli týrání – Novinky.cz
    https://www.novinky.cz/ekonomika/462090-stat-prodava-v-aukci-kone-zabavene-kvuli-tyrani.html
    VAMPY
    VAMPY --- ---
    Kone se daji naucit na vsechno stejne jako psi. Jejich jedina nevyhoda je,ze vycvik musi byt veden precizne,protoze psi odpusti spousty vycvikovych chyb a stejne se ukon nauci. Zatimco ostatni zvirata koni nevyjimaje to uz je vyssi divci:)doporucuju co se zakladu trening tyce knihy a seminare Frantiska Susty. Vysvetluje tam dobre princip a funkcnost treningu,propojuje to s biologii druhu...nejsou to takovy ty kydy o vzajemny duvere lasce a porozumeni,ale je to vysvetleno spis konstruktivne a z pohledu zvirete,co vnima a jak nahlizi na vec.
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Tak pokud jsi ho nemusela shánět po okolních obcích, tak dobré...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak prvni prochazka venku, kun, kterej je v permastresu, le neleze mi po hlave. Dost vykon. Myslim, ze dnesnich 200m stacilo!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tak me to u Anduly taky trvalo par let, zamlada na me prdela :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Spousta koní se jmenuje "Jídlo", "Rohlík", "Chleba", "Pamlsek" :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak mlady pan pres noc neutekl, stoji u sena a hazi tam kyblikem. Rano behal sem a tam.
    Jinak to jo, povely ti chladasove umi skvele, Sol taky tahala bez oprati, znala povel "ne, hop, stuj, dolu" a takovyhle vecicky. Ale na jmeno jsem ji neprivolala nikdy :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: a jinak nasi kone na jmeno slysi, Anciiii a Oliiiiii :)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: samozrejme ze rozeznavaji a velmi dobre, ti lesacti kone kolikrat delaj na dalku a koci jim jen rika cehy, hot, prrr, curyk a oni bezchybne a promptne plni... je to uplny koncert
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    Nyemi - i kozy znají svá jména, přestože Pratchett tvrdí, že ne.... A Ned rozumí základním povelům. Dokonce si myslím, že je raději, když mu to ŘEKNU dřív než ho začnu nějak fyzicky navigovat. Samozřejmě že tón hlasu atd. jsou určitě pro něj vodítko, ale myslím, že i koně rozeznávají určité zvuky... asi ne tak dobře jako pes, ale něco si myslím, že ano...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam