• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PESKoně a přirozená komunikace a vselijaka dalsi zvirena
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak prvni prochazka venku, kun, kterej je v permastresu, le neleze mi po hlave. Dost vykon. Myslim, ze dnesnich 200m stacilo!
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: tak me to u Anduly taky trvalo par let, zamlada na me prdela :)
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Spousta koní se jmenuje "Jídlo", "Rohlík", "Chleba", "Pamlsek" :-)))
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    Tak mlady pan pres noc neutekl, stoji u sena a hazi tam kyblikem. Rano behal sem a tam.
    Jinak to jo, povely ti chladasove umi skvele, Sol taky tahala bez oprati, znala povel "ne, hop, stuj, dolu" a takovyhle vecicky. Ale na jmeno jsem ji neprivolala nikdy :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    ANABEL_LEE: a jinak nasi kone na jmeno slysi, Anciiii a Oliiiiii :)))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CAROLIAN: samozrejme ze rozeznavaji a velmi dobre, ti lesacti kone kolikrat delaj na dalku a koci jim jen rika cehy, hot, prrr, curyk a oni bezchybne a promptne plni... je to uplny koncert
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    Nyemi - i kozy znají svá jména, přestože Pratchett tvrdí, že ne.... A Ned rozumí základním povelům. Dokonce si myslím, že je raději, když mu to ŘEKNU dřív než ho začnu nějak fyzicky navigovat. Samozřejmě že tón hlasu atd. jsou určitě pro něj vodítko, ale myslím, že i koně rozeznávají určité zvuky... asi ne tak dobře jako pes, ale něco si myslím, že ano...
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Že váháš...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: A rikas mu "Vobludaku"? :))
    PES
    PES --- ---
    NYEMI: Náhodou třeba Vobluďák rozlišuje koho volám či oslovuji... Když přijdu, tak mne tedy pozdraví i když mne jen uvidí (anebo zaslechne), ale potom už třeba ve výběhu rozlišuje zda mluvím na něj anebo na jiného koně ve stádě...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Zatim planuji, ze ano. Nic nebudu lamat pres koleno, kdybych to nemela zvladat, tak to budu resit. Ale myslim, ze to bude uplne v klidu.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: a bude hřebec? Nemám zkušenost s hřebcema, jen s kozlama a ty kastruju kvůli jejich vlastnímu přežití, oni se jinak chudáci v tom plácaj a kozy okolo je vyvádějí z míry (navíc kozy jsou v říji každých 18 - 21 dní a nigerijky jsou celoroční), takže kozlíci furt skáčou kolem s vyplazeným jazykem...
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    CAROLIAN: Awwwwwwwwwwwwww ♥

No, s Normenem to posuneme na "velkej hrebec". Ale vsadim se, ze podle nekterych to zase bude "jenu kobylu mela vykriplenou, druha je chladas, to neni zadny umeni" :D
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    NYEMI: Gratuluju k Normenovi, ať se taky pěkně sžijete...

Sol je mi moc líto... byla můj argument pro bezuzdové ježdění... zvlᚍ na takové ty poznámky "na velkého koně potřebuješ uzdu"... tak jí tam nahoru vyřiď, že po ní zůstali minimálně dva koně bez uzdy (Ned a ponička) a že jí pozdravujou....
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    MIST: Diky. Na Solinku nikdy nezapomenu, protoze s ni odese kus ze mne a boli to strasne :/ Ale Normen se snazi, mam ho tu par hodin a vsechno je o kousek lepsi!
    MIST
    MIST --- ---
    PES:
    NYEMI: ja bych mu rikala Krason, protoze je krasnej!

Je mi lito, ze jsi prisla o Sol, moc hezky jsi tu o ni psala. Blahopreji ke "Krasonovi".
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    PES: Hele.. SOl na jmeno neslysela. Slysela na muj hlas a bylo jedno, co rika...
    PES
    PES --- ---
    ANABEL_LEE: To skoro zní jako "Jasoň - Drsoň"...

NYEMI: Co takhle vybrat jedno jméno, aby na něj opravdu "slyšel"?
    NYEMI
    NYEMI --- ---
    ANABEL_LEE: Jason, Mumon, Mumisek, Nunik, Tunta. Ale obcas na nej zavolam jmenem :))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    NYEMI: nnunu krasnej :) rikas mu Jason?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam