VAMPY: já.... když měl jeden z kastrovaných kozlíků bolesti, tak nám vetka nechala banamine... píchali jsme i boosters na očkování... ale tady je to nejspíš legální, dá se to normálně koupit na internetu...
Koni jsem párkrát lupla bute, který jsem od někoho vyškemrala - je na předpis a mě se nechce to řešit s vetem a kupovat pixlu, která mi za půl roku projde záruční lhůtou, když to potřebuju jednou dvakrát do roka.
Lidi si tu kozy sami kastrují a upalují růžky a očkují a podobně - já si na bolestivé zákroky zvu veta a na očkování taky, protože chci, aby někde byl doklad o tom, že jsou kozy očkované (kdybych je musela prodávat, tak aby měly papíry v pořádku a nemusela jsem je prodávat někde pokoutně), koně mi taky očkuje vet (protože není můj a dávám majiteli doklad o tom, že to očkování proběhlo, i když ho nikdy po mě výslovně nechtěl), ale zase třeba paznehty kozám stříhám sama a odborníka si pozvu jednou za čas, aby to udělal pořádně (viz. teď zpívají kovář) - a na papír ani vzdělání jsem se ho neptala - doporučil ho můj kovář a kluk byl moc šikovnej a hlavně byl na kozy hodnej a bylo vidět, že má zvířata rád.
Ve stájích je trenérka, co má papíry přímo od Parelliho a koně bych jí nesvěřila ani za nic, i když jsou lidi z ní celý připo**** (ale tak já mám problém s Parellim obecně).